GO'

Sofie Linde vil have lov til at være ærlig: - Jeg hadede at være gravid

Det var svært at fortælle om sine følelser uden at lyde utaknemlig. Men det vil tv-værten gerne ændre på.

Skal man kunne lide at være gravid?

Spørgsmålet kommer fra X Factor-vært Sofie Linde. For det var nemlig ikke den opfattelse, hun havde af de ni måneder, hvor hun bar datteren Trine, inden hun blev mor tilbage i februar.

- Jeg var træt af det. Det var benhårdt arbejde, og det kom til at fylde så meget i mit liv, at jeg var gravid, fortæller hun i 'Go' aften Danmark'.

I sin nye bog 'Fårking gravid - En fremmed flytter ind' sætter hun fokus på de mange følelser, der følger med graviditeten - også de dårlige.

Folk vidste ikke, hvordan de skulle reagere

TV-værten og forfatteren følte ikke altid, at det var okay at udtrykke andet end glæde over sin voksende mave. Derfor vil hun gerne dele sin egen oplevelse.

- Der ligger sådan et manuskript, der hedder den søde ventetid. Og det skal man ligesom passe ind i. Ellers bliver folk forvirrede – nogen bliver måske forargede - og de ved ikke, hvordan de skal reagere, hvis man taler lidt for åbent, fortæller hun og fortsætter: 

- Jeg hadede at være gravid, men så begyndte folk at sige: ”Du skal jo have et barn. Tænk på dem, der er i fertilitetsbehandling". Det var enormt svært at få lov til ikke at kunne lide det uden at lyde utaknemlig.

Sofie Linde Ingversen

28 år - født i 1989 i Aarhus

Gift med tv-værten Joakim Ingversen og mor til datteren Trine

Tidligere vært på kanalerne DR Ultra og Ramasjang

Debuterede i januar 2016 som vært på den niende sæson af 'X factor' på DR - hun har været vært på programmet i tre sæsoner

I 2019 er hun igen vært, når 'X Factor' bliver sendt på TV 2

Så i stedet for at opmuntre fik kommentarerne i stedet Sofie Linde følte sig meget alene og forkert.

Et godstog af hormoner

Under graviditeten tog Sofie Linde 35 kilo på og beskriver i dag sit gravide-selv som "et godstog af hormoner". Men det hårdeste var alligevel, at hun ikke var forberedt på det, fortæller hun.

- Jeg vidste ikke, at der var en mulighed for, at jeg ikke brød mig om at være gravid. Så jeg led ligesom lidt i stilhed. På papiret var jeg velfungerende, men det var jeg ikke i hovedet. Og fysisk var jeg ikke mig selv længere, siger Sofie Linde.

Det mærkede hun både i sit arbejde, hvor hun ikke længere kunne holde til de samme ting. Men også når det bare drejede sig om simple aftaler.

- Hvis mine veninder ville drikke kaffe, og vi skulle mødes i den anden ende af byen, ville det tage et år og 38 dage for mig at komme frem. Og det gjorde jo så også, at jeg tit droppede det, fortæller hun.

Man kan godt blive en god mor alligevel

Tv-værten savnede selv nogen at spejle sig i under sin graviditet, og det håber Sofie Linde, at hun nu har givet andre kommende mødre med sin historie.

Men selvom hun gerne vil sætte fokus på, at graviditet er hårdt både fysisk og psykisk, så understreger Sofie Linde også, at det er ventetiden værd.

- Og strækmærkerne. Og hængepatterne - hele pivtøjet, du. Det er det hele værd at få en baby, siger hun.

For "man kan godt blive en god mor, selvom man har hadet at være gravid", lyder det.