GO'

Adam Duvå Hall bliver ny vært på 'Go’ morgen Danmark'

Adam Duvå Hall erstatter Morten Ankerdal, der skal være vært på TV 2 SPORT.

Snart vil seerne møde et nyt, men velkendt ansigt, når de tænder for 'Go' morgen Danmark' på TV 2. 

Adam Duvå Hall er ny morgenvært på programmet, og den garvede tv- og radiovært glæder sig til udfordringen.

- Jeg har lavet så mange forskellige ting, og det her bliver et miks af det hele kogt ned på én enkelt morgen. Det er ret stort. Det er et godt match, siger Adam Duvå Hall.

Erfaren vært med glimt i øjet

Den 43-årige familiefar var en del af Talentholdet på Danmarks Radio i 1999, og siden har han nærmest været synonym med P3. Både som vært på 'Monkey Business' og 'Formiddagen med Adam og Sara' og senere som redaktør for satire og udvikling i DR.

Han har også været på skærmen på TV 3 blandt andet som vært på programmerne ’Fristet’ og 'Jeopardy.' Tre gange har han været vært på Dansk Melodi Grand Prix senest i 2008. Han deltog desuden i 15. sæson af 'Vild med dans', hvor han og partneren Mie Martha Moltke måtte forlade konkurrencen efter tre fredage på dansegulvet. 

Se Adam Duvå Hall og Mie Martha Moltke i deres tredje dans i 'Vild med dans'.

De fleste vil nok kende Adam Duvå Hall for hans humor og satiriske facon, men han lover, at han ikke tager sin ironiske distance med ind i 'Go’ morgen Danmark'-studiet.

- Jeg glæder mig til at lave noget, hvor jeg er oprigtig og kan være nysgerrig på en mere "normal" måde. Jeg har jo lavet en del gak-fjernsyn- og radio, men vi bliver jo alle sammen ældre. Jeg har fået to børn, en kat og et rækkehus, og jeg interesserer mig for nogle andre ting end for ti år siden, siger han.

Adam Duvå Hall er gennem castingen blevet testet foran kameraet og udsat for alle mulige scenarier, som en morgenvært skal kunne håndtere. Han har klaret det med bravur, og han indeholder meget mere end komik, siger redaktør på 'Go' morgen'- og 'Go' aften Danmark' Henriette Ladegaard-Pedersen.

- Han er en super sympatisk og begavet mand. Han har fingrene godt nede i, hvad der rører sig i Danmark. Og så har han glimt i øjet. Han er den perfekte blanding af alt det, der skal til for at være godt selskab. Det sætter vi højt, siger hun.

Far er i træning til søvnmangel

Adam Duvå Hall er far til to børn på tre og seks år. Og dermed er nætter med dårlig og afbrudt søvn friskt i hukommelsen. Det kan vise sig at være en fordel, når vækkeuret snart begynder at ringe midt om natten, så han kan stå klar i Tivoli klokken fire.

- Jeg er en gammel cirkushest, så når det er showtime, skal jeg nok være på pletten. Der er en kontakt indeni mig, der tænder, siger han.

Adam Duvå Hall beskriver sig selv som typen, der hurtigt bliver opslugt af et emne og pludselig sætter sig for at ville vide alt om eksempelvis jazz fra 1960’erne. Så nørder han emnet for fuld drøn gennem bøger og Youtube-videoer.

- Det kunne også være flyvideoer. Meget nørdet. Jeg elsker flyvemaskiner. Jeg kan sidde at se farlige landinger på Youtube, og så er der pludselig gået halvanden time med at se videoer fra de fem farligste lufthavne, fortæller han.

Morten Ankerdal stopper

Adam Duvå Hall erstatter Morten Ankerdal, der skal tilbage til TV 2 SPORT som vært. Morten Ankerdal havde en drøm og en plan om både at kunne være frontfigur hos TV 2 SPORT og en bærende vært på ’Go’ morgen Danmark’, men den kombination viste sig ikke at være praktisk mulig.

- Jeg har stået over for en beslutning om, hvorvidt jeg kan undvære sport, og det valg har jeg i realiteten truffet for længe siden. Jeg har virkelig nydt at lave ’Go’ morgen Danmark’, men jeg kan og vil ikke undvære dækningen af sport, siger Morten Ankerdal.