Landmand søger kærlighed

De forelskede sig på tv – men kærligheden brast

Det lignede længe en fælles fremtid på en firlænget gård for Troels Hymøller og Nadine Jansen - indtil den dag, hvor det hele sprang i luften.

Latter. Stjålne blikke. Og endelig – et forløsende kys.

Der var amoriner i sensommerluften, da Nadine Jansen og landmanden Troels Hymøller tog på romantisk weekend i ’Landmand søger kærlighed’.

Indhyllet i varme tæpper under skæret fra en flakkende olielampe kom kulminationen på datingprogrammets langvarige flirt, som begyndte med et brev og endte med fælles fremtidsplaner.

- Om otte år regner jeg nok med, at jeg har en bondegård et sted. Helst ude i Vestjylland. Hvor jeg også har en sød kone – som helst hedder Nadine.

Sådan lød de afsluttende ord fra Troels Hymøller, da han efter det romantiske ophold besøgte sin flamme i Silkeborg, blev godkendt af hendes bedste veninde og med endnu et kys sendte kameraholdet hjem med forrettet sag.

Den rødskæggede landmand lod til at have fundet den kærlighed, han søgte.

Men sådan blev det ikke.

Begyndte med et brev

Allerede fra begyndelsen havde fremtiden ellers virket lovende for de to turtelduer.

Nadine Jansen havde ganske vist tvivlet på, om hun skulle sende Troels Hymøller det kærestebrev, der startede det hele.

- Men så kom jeg til at se din video (præsentation på tv, red.) og begyndte at sidde og smile virkelig meget. Og måske også føle mig lidt fjollet, skrev den 25-årige sygeplejerskestuderende fra Silkeborg.

Brevet gik lige ind hos den jævnaldrende landmand, og ved den efterfølgende speeddate var han tilfreds med sit valg.

- Nadine virker til at være en rigtig sød pige. Sjov. Ser godt ud. Og hun kan også drikke en øl og det hele, sagde han.

Det eneste umiddelbare minus lod til at være Nadine Jansens fodboldglade far med klubben Silkeborg IF tatoveret på brystet.

Noget, der gjorde den ligeså fodboldglade landmand – og FC Midtjylland-fan – ”lidt ræd for at gå ud med hans datter”.

Superliga og svigerfamilie

Frygten for svigerfar skulle senere vise sig ubegrundet, fortæller den i dag 26-årige Troels Hymøller.

Efter sit og Nadine Jansens romantiske ophold nåede han at møde faren til både en kop kaffe og til en øl i selskab med Nadines bror.

- Det gik sgu meget fint. De var meget snakkesalige. Jeg sad bare og var lidt ydmyg. De var jo lige røget ud af Superligaen, og vi havde lige vundet, siger Troels Hymøller med et træk på smilebåndet.

Han tilføjer, at Nadine Jansen også nåede at møde hans mor i løbet af de par måneder, deres forhold varede.

- Vi nåede ikke at få en titel på det. Altså at kalde os kærester, fortæller Nadine Jansen.

- Men vi var indforståede med ikke at ses med andre. Vi havde heller ikke lyst til at se andre. Vi opførte os som et par.

Men kort tid inden tv-vært Lene Beiers opfølgende besøg på Troels Hymøllers majsmark blev parret enige om at gå hver til sit.

Kun landmanden stod tilbage, da kameraerne igen kom på besøg i Vestjylland.

Lige ved og næsten

Både Nadine Jansen og Troels Hymøller havde under deres spirende forelskede lavet sjov med de mange øjne og linser, der fulgte dem fra sidelinjen.

På gruppedate til hest, på gårdbesøg hos Troels og næsten med under dynerne på det romantiske ophold i Silkeborg.

Da kameraerne blev slukket, og virakken lagde sig, fik de mere tid til at se hinanden an.

Og hvad der under de hektiske optagelser havde virket som det perfekte match, viste sig blot at være lige ved og næsten.

- Jeg tror bare, vi lærte hinanden bedre at kende, siger Troels Hymøller.

For ham sled det især at skulle stå op i Silkeborg hos Nadine Jansen klokken kvart i tre om natten for at være på arbejde i Skjern klokken fire.

- Jeg tror heller ikke, Nadine synes, det var så fedt med det her 'landeri', som jeg syntes. Det gik nok op for hende, hvor meget tid der egentlig gik med det. Vi blev begge stille og roligt enige om at gå hver til sit.

Den analyse genkender Nadine Jansen.

- Vi var bare forskellige, og der var ting ved os begge, der ikke var forenelige. Vi kunne stadig godt lide hinanden som personer. Vores liv passede bare ikke sammen på det tidspunkt, siger hun.

- Troels syntes måske, der var lidt for meget spræl i mig. Og jeg havde måske lidt svært ved at indordne mig under, at han ikke havde så meget tid.

Kaos

I begge parters øjne kom bruddet gradvist. Men for Troels Hymøller indkapsler særligt én dag, hvad der gik galt.

En dag, hvor alt med landmandens ord ”sprang i luften”.

Mens Nadine Jansen var kommet på besøg fra Silkeborg, havde landmanden forberedt de fleste gøremål på gården, så de to kunne bruge mest mulig tid sammen.

Men med levende dyr går det ikke altid, som man planlægger, fortæller Troels Hymøller.

I malkestalden var en defekt dykpumpe tæt på at oversvømme gulvet. Under reparationen begyndte en ko samtidig at kælve. Kalven vendte den forkerte vej, og derfor måtte landmanden træde til for at redde dens liv.

Imens blev det, der for Nadine Jansen skulle have været en romantisk dag på landet, i stedet til en arbejdsdag i Troels Hymøllers ladvogn, hvor hun måtte hjælpe med at fragte varer til og fra gården.

- Der var mange ting, der faldt sammen på den dag. Det kunne han selvfølgelig ikke gøre for, men det var nok med til at få mig til at indse, at hans arbejde tog ekstremt meget af hans tid, siger Nadine Jansen.

- Det var svært at hive ham væk og lave spontane ting. Eller for den sags skyld at arrangere noget at lave.

Hver til sit

Efter den kaotiske dag bad Nadine Jansen Troels Hymøller om at køre hende til en bus. De skændtes ikke.

Det gjorde de ikke på noget tidspunkt, fortæller Troels Hymøller. Men stille og roligt fordampede følelserne.

- Heldigvis skete det for os begge, så der ikke bare stod én tilbage, siger Nadine Jansen.

- Vi havde en længere snak om det over telefonen. Troels tilbød at køre hertil (Silkeborg, red.), men jeg sagde, at han ikke behøvede. Han havde jo travlt, og det var åndssvagt at køre frem og tilbage for at være i byen i så kort tid. Især når man ikke kan regne med den bil.

Også Troels Hymøller føler, at han og Nadine Jansen skiltes i ”fred og fordragelighed”, som han udtrykker det.

- Nadine kom forbi en dag og hentede nogle støvler for en måneds tid siden. Og så ringede hun til mig, da der var premiere på ’Landmand søger kærlighed’, siger Troels Hymøller.

- Der blev det lidt virkeligt for mig igen. Jeg blev lidt taget tilbage dertil igen. Men det var en god oplevelse at se tilbage og mindes det, uddyber Nadine Jansen.

Søger stadig

I dag er den 25-årige sygeplejerskestuderende travl med at færdiggøre sin uddannelse og overvejer at søge en stilling på Grønland.

Nogen tid efter sine måneder med Troels Hymøller begyndte hun at søge kærligheden igen.

- Jeg ses eksklusivt med en. Vi kalder os ikke kærester eller noget. Vi er stadig i gang med bare at ses, og det er nyt, siger hun.

I Skjern er den i dag 26-årige Troels Hymøller fortsat single. Men efter sin medvirken i ’Landmand søger kærlighed’ oplever han stor interesse fra det modsatte køn.

- Det er helt vildt, så mange der har skrevet, men jeg venter lidt, til der kommer en dæmper, og tager den derfra, lyder det fra landmanden.

- Man kunne sikkert godt lave meget sjov og ballade i gaden. Men for mig må det gerne blive til noget mere end det.

Se 'Landmand søger kærlighed' på TV 2 PLAY samt tirsdage kl. 20.00 på TV 2.