Landmand søger kærlighed

Landmænd søgte kærligheden på tv – to forhold er visnet, mens tre står i fuldt flor

Femte sæson af ’Landmand søger kærlighed’ er forbi. Her kan du læse, hvordan det er gået de spirende forhold, siden optagelserne sluttede.

Opdatering: Martin Iversen og Natascha Lysen flyttede ind i deres nye, fælles landejendom, fredagen efter sidste afsnit af 'Landmand søger kærlighed' blev sendt på tv.

Siden sommerens tørke sluttede, har tv-seere kunnet følge en række danske landmænds jagt på den eneste ene. For flere af dem bar arbejdet frugt.

En af dem er den i dag 32-årige Martin Iversen fra Løgumkloster i Sønderjylland.

Det startede ellers skidt.

Efter at have mødt fem unge kvinder på en såkaldt speeddate, var det en skuffet landmand, der trak væk fra selskabet for at bearbejde sine frustrationer.

Han mente ikke, at kvindernes udseende levede op til billederne i de breve, han havde fået tilsendt.

- Jeg har ikke fået den vare, jeg har bestilt, hvis jeg skal sige det på sønderjysk, lød det dengang fra Martin Iversen.

Efter en snak med programmets vært, Lene Beier, valgte han alligevel at give kvinderne en chance og fortsætte på gruppedate. Den helt rigtige beslutning, har det siden vist sig.

Afstemning

Hvilken landmand har været din favorit at følge på tv?

Martin: Fra dybt skuffet til syngende af glæde

Siden den slukørede start er traktoren vendt 180 grader for Martin Iversen.

Med sin nye flamme, 28-årige Natascha Lysen fra Kolding, siddende på ladet, brød han i programmet ud i en spontan glædessang.

Allerede et par uger efter afskeden med seerne blev parret officielt kærester.

Faktisk er Natascha Lysen blevet boende lige siden den uge, hvor hun flyttede ind på sønderjydens gård.

I dag, snart et halvt år senere, har hendes hest, Maddi, sluttet sig til i stalden hos Martin Iversens to gangere, Herman og Flemming.

- Hun har allerede overtaget al magten, siger Martin Iversen smilende i talkshowet ’Landmand søger kærlighed – Ekstra’.

- Både indenfor og ude ved hestene.

Og ligesom at drømmen om kærligheden hurtigt faldt på plads, står opfyldelsen af endnu et mål lige om hjørnet:

I samme uge, som sidste afsnit af ’Landmand søger kærlighed’ bliver sendt på tv, flytter parret nemlig ind i deres helt egen landejendom ved Vojens i Sønderjylland.

Med den følger 67 hektar land, eller knap 94 fodboldbaner, med 120 malkekøer og to malkemaskiner.

En drøm, Martin Iversen har haft og sparet op til i mere end ti år.

- Vi skal bare have malet, så er det indflytningsklart. Så skal ’Futte’ (Natascha, red.) og jeg lære det nye at kende og se, hvad der så sker i fremtiden.

Landmanden Martin lægger ikke skjul på, hvor mange børn han vil have. Til gengæld må kæresten kaste lange blikke efter et prinsessebryllup. Video: Rikke Museth Janniche

Jørgen: Kærlighed kender ingen alder

Da kameraerne tog afsked med 61-årige Jørgen Pahus, var det i en forelsket svingom med 65-årige Kirsten Marie Skaarup.

I dag, knap et halvt år senere, er sæsonens ældste par stadig sammen og kalder sig kærester.

Selvom der er godt 150 kilometer mellem Jørgen Pahus' gård i sydjyske Føvling og Kirsten Marie Skaarups butik og lejlighed i Randers, ses parret omtrent en gang om ugen. Muligvis snart oftere end det.

- Vi er ikke flyttet sammen endnu. Der er jo også en lille opsigelse for Kirstens forretning. Men vi har måske lidt planer om det i det nye år, siger Jørgen Pahus.

Siden programmet sluttede, har både han og Kirsten Marie Skaarup mødt en stor del af hinandens familier og venner.

Som de næste ting i kalenderen står blandt andet en julefrokost, en 90 års-fødselsdag og en fælles skiferie med to af Jørgens vennepar.

Det har inspireret mig til at tage ja-hatten på

Jørgen Pahus

For parret har det været en stor – og til tider overrumplende – oplevelse at være med i ’Landmand søger kærlighed’.

I løbet af udsendelserne var de nemlig ikke bange for at være intime og komme med frække kommentarer. Men det faldt nogle seere for brystet.

- Vi blev lidt til ’det frække par’. Det havde jeg ikke regnet med. Jeg tror ikke, det var sket på samme måde med de unge (deltagere i programmet, red.), siger Jørgen Pahus.

- Men det har bestemt været sjovt at arbejde med alle de glade og positive mennesker, der har været. Det har inspireret mig til også at tage ja-hatten på.

Anders: Vil gå mere i offensiven

Den i dag 43-årige Anders Vanggård er som den første sjællandske landmand lidt af en sjældenhed i 'Landmand søger kærlighed'.

Samtidig blev landmanden fra Høng nær Slagelse også den første sjællænder til at finde en kvinde i programmet. Nemlig den jævnaldrende Ingelise Perschke fra Holstebro.

Da optagelserne sluttede, kæmpede de to med at bevare gnisten på grund af distancen mellem Vestsjælland og Vestjylland. Det lykkedes ikke.

- Jeg nåede desværre aldrig at blive rigtig forelsket, men tænkte, at det kunne være, det kom, siger landmanden.

Et par uger efter de sidste optagelser måtte han dog erkende, at han ikke kunne gengælde Ingelise Perschkes følelser for ham.

I dag ser de to hinanden som venner og har jævnligt været i kontakt med hinanden, mens afsnittene – og minderne – er blevet genoplivet på tv.

Særligt for Anders Vanggård har det været ”udfordrende og overvældende” at være med i ’Landmand søger kærlighed’, og han har ikke altid kunnet genkende sig selv på skærmen.

Han ser blandt andet sig selv som mere aktiv og humoristisk, og sin familie som mere snakkesalig, end i nogle af de scener, der har været vist på tv.

Jeg nåede aldrig at blive rigtig forelsket

Anders Vanggård

Til gengæld føler han også, at oplevelsen har været med til at udvikle ham. Blandt andet i forhold til at tale om følelser og at tænke mindre over, hvad andre mener om ham.

- Jeg er ikke så bange for at stille mig op i en forsamling mere, lyder det fra landmanden, som i fritiden blandt andet deltager i frivilligt lokalarbejde.

- Når 600.000 personer har set og hørt på én, går det nok, at 80 flere også gør det.

Også Anders Vanggårds venner og familie har fortalt ham, at han virker mere udadvendt end før deltagelsen i programmet.

Netop større selvtillid er et stort mål for landmanden, der i programmet særligt har kæmpet med det, han kalder sin indre "træmand".

- Det går fremad med små skridt. Men stadig med kortere skridt, end jeg havde håbet, siger landmanden, der bestemt ikke har opgivet jagten på kærligheden:

- Nu skal jeg lige trække vejret engang, og så vil jeg gå mere i offensiven.

Troels: Romantikken blomstrede, men forsvandt

Det lignede længe en fælles fremtid på en firlænget gård, da amorinerne boblede frem mellem 25-årige Troels Hymøller og den jævnaldrende sygeplejerskestuderende Nadine Jansen.

På tv-skærmen kulminerede den spirende forelskelse i en romantisk weekend. Men et par måneder senere stod landmanden igen alene på sin gård ved Skjern i Vestjylland.

- Jeg tror bare, vi lærte hinanden bedre at kende, siger Troels Hymøller.

For ham sled det især at skulle stå op i Silkeborg hos Nadine Jansen klokken kvart i tre om natten for at tilbagelægge over 85 kilometer og være på arbejde i Skjern klokken fire om morgenen.

- Jeg tror heller ikke, Nadine syntes, det var så fedt med det her 'landeri', som jeg synes. Det gik nok op for hende, hvor meget tid der egentlig gik med det. Vi blev begge stille og roligt enige om at gå hver til sit.

I Skjern er den i dag 26-årige Troels Hymøller endnu single. Men efter sin medvirken i ’Landmand søger kærlighed’ oplever han en stor interesse fra det modsatte køn.

- Det er helt vildt, så mange der har skrevet, men jeg venter lidt, til der kommer en dæmper på det hele, og tager den derfra, lyder det fra landmanden.

- Man kunne sikkert godt lave meget sjov og ballade i gaden. Men for mig må det gerne blive til noget mere end det.

Niels: Har lært at være sig selv

For den 25-årige landmand Niels Kjær Sørensen sluttede programmet hånd i hånd med 22-årige Katrine Skøtt fra Aarhus.

På det tidspunkt holdt de kontakten, men kaldte sig endnu ikke kærester. Det gør de i dag.

- Vi bor hver for sig, så på den måde er det stadig uændret, siger Niels Kjær Sørensen, der i øjeblikket bor hos sine forældre nær Skive i Midtjylland.

- Men jeg er ved at kigge på et hus i Højslev (i samme område, red.). Det er selvfølgelig også op til hende, om hun vil flytte sammen på sigt.

Landmanden tilføjer, at han og Katrine Skøtt i øjeblikket ses en gang eller to om ugen, og at de har det fint med at gå stille og roligt frem.

Der sker jo ikke noget ved bare at være sig selv

Niels Kjær Sørensen

På trods af de knap 100 kilometer imellem sig, har de løbende mødt hinandens venner og familie. På byture såvel som på mærkedage. 

Eksempelvis overraskede Niels Kjær Sørensen kort efter optagelserne til programmet sin svigerfamilie ved at komme med til fødselsdag for Katrine Skøtts søster, hvor han gav et nummer på sin trofaste guitar.

Selvom han tidligere har været vant til at optræde, føler Niels Kjær Sørensen, at oplevelserne med ’Landmand søger kærlighed’ har givet ham mere mod på at stå ved sig selv. 

- I starten frygtede jeg kameraerne og synes selv, jeg virker som en tilbageholdende og tør kiks, når jeg ser det på tv, siger han.

- Men der sker jo ikke noget ved bare at være sig selv. At vise mig, som jeg er. Det hjalp mig jo til at finde en kæreste.

Se eller gense ’Landmand søger kærlighed’ på TV 2 PLAY.

Derudover står tre helt nye danske landmænd klar i det nye program 'Landmand søger kærlighed - Jorden rundt'. Denne gang i Australien, Portugal og Uganda.