Diamantfamilien

Diamantdatter i rideulykke: - Hjelmen reddede hendes liv

Thalia Pitzner var tidligere på ugen ude for et grimt styrt med hesten Linus.

Der er alvorlige huller i hukommelsen, og energiniveauet er meget svingende hos den ældste datter i 'Diamantfamilien'.

Da 25-årige Thalia Pitzner mandag formiddag trænede med en af sine heste, som hun gør hver dag, gik et velkendt spring ikke som forventet.

Selvom Thalia Pitzner og hesten Linus har reddet sammen i otte år, og derfor er et rutineret par, faldt de på vej over bommen.

- Det eneste, jeg husker, er, at jeg falder af og slår mig, og jeg tænker, at det her ikke er for sjov, siger Thalia Pitzner, der er kendt fra TV 2-programmet 'Diamantfamilien', som følger den danske diamantdronning, Katerina Pitzner, og hendes tre døtre, Thalia, Elvira og Ophelia.

Diamantdatteren slog hovedet så voldsomt, at hun ingen erindring har om, hvad der gik galt, og hun kan ikke engang selv huske, hvilken hest hun red på.

Blod på telefonen

Hun landede på hovedet og med ansigtet i ridehusbunden, så hendes ansigt så helt forslået ud med hudafskrabninger på kinden, hagen og ved munden.

Hendes første tanke var at finde sin telefon og et nummer til personen, der ejer ridehuset. Hun er i dag ikke helt klar over, hvad hun har sagt til ham, men hun fik i hvert fald fortalt, at hun er kommet alvorligt til skade og har brug for hjælp.

- Jeg kunne se, der dryppede blod ned på telefonen, og jeg havde ondt i hele hovedet, så jeg ville tage et billede af mit ansigt for at se, hvad der var sket. Jeg kan ikke huske, at jeg har set de billeder, men de ligger på min kamerarulle, siger Thalia Pitzner.

Hendes opkaldliste viser, at hun også har ringet 112, og at samtalen varede tre minutter, men hun har ingen erindring om at have talt med dem. De efterfølgende minutter huskede hun, som om var hun med i en drøm, og hun vågnede først ved, at to falckreddere var i færd med at tage hendes ridehjelm af.

Ridehjelm reddede hendes liv

Thalia Pitzner blev bragt til Hillerød sygehus. Hendes mor, Katerina Pitzner, blev informeret om rideulykken, mens hun stod og lavede fødselsdagskage til sin yngste datter, Ofelia.

- Jeg kan slet ikke beskrive, hvordan det er at få sådan et opkald. Jeg smed alt det, jeg havde i hænderne og kørte til Hillerød i en rasende fart. Jeg møder Thalia, da hun lige er kommet ud af ambulancen, og det er ikke et kønt syn, siger Katerina Pitzner.

Datteren blev scannet, og hun havde heldigvis ikke pådraget sig nogen indvendige skader på kroppen, men hun havde forstuvet sin nakke og havde fået en slem hjernerystelse. Samtidig blev hun syet i munden, fordi underlæben havde revet sig løs af kæben.

- Der er ingen tvivl om, at ridehjelmen har reddet hendes liv, siger Katerina Pitzner.

Hesten kom ikke til skade

Hjemmet i Nordsjælland er for tiden forvandlet til midlertidigt sygehus, og den næste uge er Thalia Pitzner tvunget til at være sengeliggende. Samtidig har hun fået strenge ordrer om ikke at bruge telefon, tablet eller se fjernsyn.

- Al julefreden bliver suget ud af mig, siger Thalia Pitzner, hvis hukommelse drypvist er begyndt at komme tilbage.

På trods af sit fald glæder hun sig til at vende tilbage til sine heste igen. Heriblandt hesten Linus, der var indblandet i ulykken, men som ikke kom alvorligt til skade.