Landmand søger kærlighed

Tv-landmand gik på knæ uden ring – sådan går det parret i dag

Landmand overraskede sin date, da han gik på knæ med en tom æske. Nu diskuterer parret antallet af kommende børn.

28-årige Thomas Bertrams hjerte bankede hurtigere end normalt. Dels var han nyforelsket. Dels havde han planlagt en overraskelse for sin udkårne.

Overfor ham sad den jævnaldrende Nicoline Charlotte Grim iklædt en blomstret kjole.

Gennem flere ugers optagelser til programmet ’Landmand søger kærlighed – historien om Thomas’ havde Thomas Bertram været omgivet af kvinder. Nu sad han tilbage med Nicoline Grim på romantisk weekend. Og Thomas Bertram følte, at hun var den rigtige. At hun var den kvinde, han havde søgt.

Parret skålede i hvidvin og stirrede hinanden dybt i øjnene. Så fandt Thomas Bertram sin overraskelse frem: en blå smykkeæske. Han gik på knæ og åbnede den for Nicoline Grim.

Thomas Bertrams gestus kom fuldstændig bag på hende.

- Et øjeblik troede jeg, han friede. Jeg tænkte: ”Det gør du bare ikke”. For så ville jeg ikke vide, hvad jeg skulle sige, fortæller Nicoline Grim.

Selvom hun var nyforelsket og helt fra starten havde indstillet sig på at gå all in, var en forlovelse ikke lige, hvad Nicoline Grim havde forventet. Endnu.

Men æsken var tom.

- Hvorfor skal jeg have den? spurgte hun.

- Det er, fordi jeg er så glad for, at du er med her, Nicoline. Jeg vil rigtig gerne have, at du flytter op til mig, svarede Thomas Bertram og forklarede, hvad æsken skulle betyde:

- Jeg vil faktisk rigtig gerne dele fremtiden med dig. Så tror jeg godt, jeg på et tidspunkt kan finde resten (af smykkeæskens indhold, red).

Fart på forholdet

Thomas Bertrams handling – og handlekraft – gjorde indtryk og gik lige i hjertet.

- Jeg blev rigtig glad, men også chokeret. Jeg har aldrig prøvet at være så omsværmet, siger Nicoline Grim.

Efter den aften sidst i maj kaldte Thomas Bertram og Nicoline Grim sig for kærester.

To dage efter tog de sammen til 50-årsfødselsdag, hvor Thomas Bertram mødte hele Nicoline Grims familie. Og i de følgende fire måneder gik det nyforelskede par ikke mere end fjorten dage uden at se hinanden.

Nicoline Grim brugte samtlige af sine feriedage på at besøge landmanden i Vendsyssel. Og i slutningen af september rykkede hun sine teltpæle op fra Holbæk på Sjælland – og flyttede hjem til Thomas Bertram i Jerslev, nær Brønderslev.

Nyt liv

I dag, snart et halvt år efter de sidste tv-optagelser, er parret stadig i gang med at indrette sig til deres nye fælles liv på gården i Nordjylland.

En gammel sofa er blevet smidt udendørs – til hunden Balders fornøjelse. I stuen står en blomstret lænestol, som er et af parrets nyerhvervede møbler. Og for første gang er værelserne blevet dekoreret med julepynt.

- Det har været dejligt at få Nicoline til at flytte ind. Det har fået mig til at skifte vaner. Selvom det stadig er en stor proces, siger Thomas Bertram.

Hvor han før stod i svinestien til langt ud på aftenen, har landmanden fået mere rytme i sit liv.

Efter at have været alene i mange år har han nu en at vågne op og gå til ro med. Ligesom at aftensmaden er gået fra et nødvendigt onde til hyggeligt samvær.

Men som Thomas Bertram siger, er han stadig ved at optimere. Det gælder også i forhold til at udtrykke sine tanker og følelser.

- Det er vigtigt i hverdagen, når man er to. Jeg ved ikke, om jeg er blevet bedre og mere åben. Men jeg er i hvert fald blevet mere opmærksom på det.

Effektiv dating

Siden de flyttede sammen, har Thomas Bertram og Nicoline Grim brugt næsten samtlige arbejdsfri weekender på at møde hinandens venner og familie.

Fra omgangskredsen har de ofte fået overraskede kommentarer over, hvor hurtigt de som par er rykket frem. Men selvom det er gået stærkt, har hverken Thomas Bertram eller Nicoline Grim fortrudt deres beslutning.

Selv kalder de ’Landmand søger kærlighed’ for ”effektiv dating” og synes, at de under optagelserne har været ”hele følelsesregistret igennem”.

At de reelt har kendt hinanden i mindre end et år kommer stadig bag på dem.

- Jeg føler mig rigtig meget hjemme. Der skulle ikke ret meget til. Hvor der er hjerterum, siger man, er der også husrum, lyder det fra Nicoline Grim.

For hende er den største udfordring at skabe sig et nyt netværk i Nordjylland. Men allerede nu føler hun sig godt modtaget. Af Thomas Bertrams familie og venner. Og af kollegerne på det plejecenter i Brønderslev, hvor det hurtigt lykkedes hende at finde et nyt job.

- Måske er det en jysk ting, men folk herovre har simpelthen været så imødekommende, siger hun og frygter derfor ikke for fremtiden.

I stedet snakker hun og Thomas Bertram mere om, hvilket af hovedhusets rum der bedst vil egne sig som gæsteværelse for tilrejsende fra Sjælland.

Eller som kommende børneværelse.

Knaster og kærlighed

Ifølge Thomas Bertram og Nicoline Grim har forholdet mere eller mindre ”har kørt på skinner” siden den romantiske weekend i ’Landmand søger kærlighed’. Men der er stadig især ét spørgsmål, hvor parret er uenige: antallet af børn.

For hvor landmanden står fast på fire, gør Nicoline Grim det samme på to.

- Hvis vi mødes på midten, får vi jo tre. Men jeg har også sagt til Thomas, at vi tager én ad gangen, for han ved ikke, hvad han taler om, lyder det fra Nicoline.

- Men det er godt, at vi har noget at forhandle om, griner Thomas Bertram.

Han har tidligere selv gjort opmærksom på, at der uanset hvad vil være ”ni måneders leveringstid”. Og to ting er parret trods alt blevet enige omkring:

- Jeg har sagt, at jeg gerne vil giftes, inden jeg får børn, og Thomas vil gerne have børn, inden han er 30. Så må han jo selv finde ud af, hvordan det passer, siger Nicoline og tilføjer med et grin:

- Han har til marts 2020 at løbe på.

Det bringer parret tilbage til den tomme, blå smykkeæske, der blev startskuddet for deres forhold.

Den har Nicoline Grim stadig gemt. Hun er spændt på, hvornår indholdet dukker op.

- Nu er det jo snart jul, så ved man aldrig, hvad der sker, driller hun Thomas Bertram.

- Men man kan jo også have gemt noget så godt, at man ikke kan finde det, giver han igen og tilføjer med et skævt smil:

- Det vil tiden vise.

Se historien om Thomas og Nicoline på TV 2 PLAY under titlen 'Den unge landmand'.