Nybyggerne

Fire par kæmper om vild tv-gevinst til 2,6 millioner kroner

Fire par skal forvandle fire ufærdige huse til deres drømmehjem, når 'Nybyggerne' rykker til det østjyske.

Syv uger og 300.000 kroner. Det er, hvad parrene i 'Nybyggerne' har til at færdiggøre og indrette deres måske kommende hjem.

Femte sæson af TV 2-programmet foregår denne gang i Randers, hvor der skal knokles med alt fra badeværelse og køkken til soveværelse og have. Og der er god grund til at gøre sig umage.

For i sidste ende venter der vinderne en præmie: Nemlig det hus, som de selv har skabt – til en værdi af 2,6 millioner kroner.

- Hvor det sidste år var lejligheder, skal ’Nybyggerne’ i år omdanne og indrette huse. Det er en stor udfordring, når der er begrænset tid og et relativt beskedent budget. Men med ubegrænsede mængder kreativitet og knofedt har det igen i år vist sig at være en gavebod af inspiration, som seerne kan glæde sig til, siger Stine Ravn Lundbak, der er programredaktør på TV 2.

Tidligere dommer vender tilbage

Ligesom tidligere år har parrene hver uge mulighed for at tjene ekstra penge til byggeprojektet. Hvis de altså kan imponere to dommere.

Duoen består i år af boligstylist Mette Helena Rasmussen og den tidligere bygningsekspert Ask Abildgard, der vender tilbage som dommer.

Nybyggerne 2019

I TV 2-programmet ’Nybyggerne’ får fire par muligheden for at skabe deres personlige drømmebolig med begrænsninger på tid og penge.

Ingen af deltagerne er professionelle håndværkere.

Emil Thorup følger de medvirkendes strabadser, når de hver uge kæmper om at vinde ekstra penge til det samlede projekt.

To dommere udpeger hver uge det par, der fortjener ugepræmien på 20.000 kroner. 

Det hele afgøres til sidst i en finale, hvor seerne bestemmer, hvem der skal vinde.

Det endelige vinderpar får den bolig, de har indrettet efter netop deres drømme.

Du kan se tidligere sæsoner af 'Nybyggerne' på TV 2 PLAY.

Det er dog ikke nok at imponere de to.

Det er nemlig seerne, der i sidste ende bestemmer, hvem der skal vinde et hus til en værdi af 2,6 millioner kroner.

Herunder kan du læse om de fire par i 'Nybyggerne' 2019:

Rødt hus: Sif og Mathias

Sif på 32 år og Mathias på 32 år, bor på Vesterbro i København.

Baggrund: Sif er folkeskolelærer, musiker og selvlært designer, mens Mathias er læge og ansat i et forskningsjob på Rigshospitalet. De mødtes for seks år siden i solen på Islands Brygge i København, da to venner prøvede at sætte dem op. Det var kemi og kærlighed ved første blik, og de har været sammen lige siden.

Rollefordeling: Sif er den spontane, der trives og begejstres i forandringer. Mathias er realisten, der griber alle boldene og sørger for, at de når i mål med alle projekterne.

Plantegning for rødt hus:

Stil og visioner: Parret elsker liv, personlighed, farve samt hjemmelavede møbler og opbevaringsløsninger. Det laver de ofte ud af ting fundet i storskrald, som de efterfølgende giver nye funktioner. Derudover er de begge vilde med naturen og drømmer om at lave en nyttehave.

Grønt hus: Lourdes og Nicolai

Lourdes på 34 år og Nicolai på 38 år bor i Randers og har sammen børnene Mia-Maja, Maurits, Emilius og Millads.

Baggrund: Lourdes er socialpædagog og arbejder som familiekonsulent for flygtningefamilier. Nicolai er også socialpædagog og arbejder som handicaphjælper. De to mødtes i en bus på vej til en festival i Norge og har været gift i 15 år.

Rollefordeling: Hos hverken Lourdes eller Nicolai er der langt fra tanke til handling. Lourdes er kreativ, praktisk anlagt og en igangsætter, mens Nicolai er en do'er, der får tingene gjort og ikke er bleg for at give sin mening til kende.

Plantegning for grønt hus:

Stil og visioner: Parret vil kombinere æstetik med funktionalitet. De vil derfor bygge opbevaringsløsninger i alle rum for at udnytte pladsen optimalt. De drømmer om at støbe alle gulve i beton og få den grønne farve ind forskellige steder i indretningen.

Blåt hus: Stine og Kenneth

Stine på 37 år og Kenneth på 39 år bor på Islands Brygge i København.

Baggrund: Stine er billedkunstner og har gået på kunstakademiet for design. Kenneth har tidligere været commercial manager for et tøjfirma, men læser nu filosofi og økonomi. De mødte hinanden til en udstilling i Nikolaj Kirke for fire år siden og har i dag et lille designfirma sammen.

Rollefordeling: Stine og Kenneth har begge forældre, som er gør-det-selv-mennesker, og går også selv til projekter med krum hals. De har ikke erfaring med større projekter helt fra bunden, men ser det ikke som nogen forhindring, da de har hænderne godt skruet på.

Plantegning for blåt hus:

Stil og visioner: Parret arbejder meget med lysindfald, naturmaterialer, kulører, oprindelige detaljer, godt håndværk, genbrugsløsninger, planter og kunst. De drømmer om et rum, hvor de kan bryde den konventionelle forståelse af, at gulvet er én farve og materiale og væg en anden.

Gult hus: Ida og Mads

Ida på 25 år og Mads på 26 år bor i København SV.

Baggrund: Ida blev færdig som grafisk designer i sommer. Samme tid blev Mads blev færdig på Copenhagen Business School, hvor han læste International Business in Asian Markets. De er født og opvokset i samme område omkring Thisted i Nordvestjylland og har været kærester i fem år.

Rollefordeling: Ida er meget kreativ og kunstnerisk, mens Mads er mere pragmatisk og akademisk. Mads er altid rolig, smilende og ifølge Ida umulig at stresse. De har sat deres egen treværelseslejlighed i stand fra bunden og har erfaring med at sætte gips op, spartle, male og flytte vægge.

Plantegning for gult hus:

Stil og visioner: De har en klar mission om at få deres store passion for japansk livsstil og mad til at skinne igennem i indretningen. De elsker at rejse og opleve verden og finder meget inspiration på deres ture.

'Nybyggerne' har premiere onsdag 30. januar klokken 20.00 på TV 2 og TV 2 PLAY.