Kronprinsen inviterer igen danskerne til Royal Run - sådan kan du løbe med

Kronprins Frederik løber Royal Run igen i år, og denne gang bliver løbet også afholdt uden for de danske grænser.

Kronprins Frederik spænede, pustede og svedte sammen med 70.575 danskere, da han 21. maj 2018 løb Royal Run for at fejre sin 50-årsfødselsdag.

Solen bagte, temperaturen nåede op over de 25 grader, og det var næsten umuligt at fange kronprinsen uden et kæmpe smil på læben.

I dag husker han præcis den følelse, han havde, da han løb sammen med de mange tusind danskere:

- Det var en fantastisk oplevelse, som jeg er meget taknemmelig for. En drøm, der gik i opfyldelse i bogstavelig forstand. Alt lykkedes bare, fortæller kronprins Frederik til TV 2.

Her kan du løbe Royal Run 2019

 • Royal Run afholdes 10. juni 2019 i Aalborg, Aarhus og København/Frederiksberg.
 • På Færøerne skyder kronprinsen Royal Run i gang ved at løbe 10 km 1. juni.
 • 10. juni åbner kronprinsen Royal Run med at løbe One Mile i Aarhus.
 • Kronprinsessen bakker op om løbet ved at løbe 5 km i Aalborg.
 • Kronprinsen slutter dagen med at løbe 10 km i København/Frederiksberg.
 • I Rønne på Bornholm holdes Royal Run uden kongelig deltagelse samme dag, 10. juni.
 • I Aalborg, Aarhus og på Bornholm kan man løbe 1,6 km, 5 km og 10 km.
 • I København/Frederiksberg og på Færøerne kan man løbe 1,6 km og 10 km.

Nyt Royal Run 2019

Derfor inviterer kronprins Frederik endnu engang danskerne med på en Royal Run-løbetur 10. juni 2019.

Denne gang bliver det afholdt i byerne Aalborg, Aarhus og København samt på Bornholm; Sidstnævnte bliver dog uden royal deltagelse. 

- Både venner og bekendte, men også folk, som jeg ikke kender, og som jeg har talt med om løbet, blev ramt af den dér stemning, der var. Så jeg var ret hurtigt overbevist om, at hvis der var opbakning fra arrangørernes side, så syntes jeg, vi skulle prøve at gentage i 2019, fortæller kronprins Frederik til TV 2.

Du kan tilmelde dig løbet her.

Tvivlerne skal med i år

Selvom fremmødet til Royal Run 2018 var imponerende, er kronprinsen overbevist om, at der findes endnu flere løbere blandt danskerne.

- Jeg håber virkelig, at de, der tvivlede sidste år eller ikke havde modet, kommer med i år. Eller at dem, der gennemførte sidste år, får motiveret nye løbere, siger han.

- Jeg har det i og for sig rigtig godt. Jeg kan godt mærke, jeg ikke har løbet i seks uger, siger Kronprinsen til TV 2.

Både helt nye og mere rutinerede løbere har mulighed for at udfordre sig selv til Royal Run. Denne gang vil der være tre forskellige distancer.

I Aarhus og Aalborg vil det være muligt at løbe en britisk mil (1,6 kilometer), 5 kilometer og 10 kilometer. Mens man i København kan løbe 1,6 kilometer eller 10 kilometer.

Fakta om Royal Run 2019

 • Du kan følge Royal Run den 10. juni på TV 2, TV 2 NEWS og TV 2 PLAY .
 • Læs al praktisk information om Royal Run på  www.royalrun.dk
 • De lokale arrangører er Aalborg Atletik og Motion, Aarhus 1900 samt Sparta. På Bornholm er det Viking-Atletik og på Færøerne er det idrætsklubben Treysti.
 • Royal Run arrangeres af idrætsvisionen 'Bevæg dig for livet', i et samarbejde mellem Danmarks Idrætsforbund, DGI og Dansk Atletik Forbund. TV 2 er mediepartner på Royal Run, og TrygFonden, Nordea-fonden og Novo Nordisk Fonden er strategiske partnere.

Tager færingerne på ordet

Kronprinsen skyder faktisk allerede Royal Run-ugen i gang 1. juni på Færøerne. Her vil han løbe med færingerne i byen Klaksvík, som han besøgte med sin hustru og fire børn i sommeren 2018.

- Da jeg var med min familie på Færøerne, traf jeg en del færinger, som havde taget turen til Danmark for at deltage i Royal Run. De spurgte lidt ledende til, om Royal Run ikke kunne indfinde sig på Færøerne, og jeg har taget dem på ordet, siger kronprinsen.

Børnene løb stærkere end aftalt

Sidste år fik kronprins Frederik opbakning fra sin hustru og sine fire børn, der løb 1,6 kilometer-ruten.

Nu afslører han, at han og kronprinsesse Mary egentlig havde lagt en strategi for løbet sammen med børnene, men de hurtigst spurtende medlemmer af familien brød aftalen.

- De lagde relativt hårdt ud. Selvom aftalen var, at alle skulle følges ad og komme sammen i mål, så stak de to ældste af alligevel til sidst. Men det er jo tegn på, at de synes, det er sjovt at løbe, og at de har det godt i det element, de er i, siger han.

Prins Christian kom først, da den royale familie løb på Frederiksberg Video: Camilla Carlson

Vil lave ny personlig rekord

Selvom førsteprioriteten for kronprins Frederik er at få flest mulige danskere med til at løbe, går han også benhårdt efter et personligt mål. Sidste år blev kronprinsen ramt af rygproblemer, og det betød, at han måtte løbe lidt mere forsigtigt, end han havde planlagt.

Men i efteråret 2018 opererede lægerne ham for en diskusprolaps, og derfor regner kronprinsen med, at han kan slå tiden fra sidste år.

- Jeg skal have en bedre tid i år, det er helt sikkert, siger kronprinsen, der fortæller, at ryggen har det meget bedre.

I 2018 løb han 10-kilometerdistancen på 57 minutter. Dermed blev han slået af sin hustru, kronprinsesse Mary. Hun havde trænet sig op til løbet på 10 kilometer, selvom hun ikke er en lige så aktiv løber som sin mand.

Hun nåede i mål på bare 53 minutter.

- Jeg har stor ros til hende. Hun var spændt på at se, hvordan hun ville klare 10 kilometer, og overraskede sig selv. Hun er et godt eksempel på, at det er muligt at gennemføre distancer, man ikke selv troede, man kunne, siger kronprins Frederik.

Kronprinssen kom i mål på 10-kilometer-distancen i Odense på tiden 53 minutter og 10 sekunder. Video: Anders Masannek Jørgensen

Kronprinsens løberåd

Uanset om man er førstegangsløber eller mere rutineret løber, har kronprins Frederik et budskab til de danskere, der er i tvivl, om de skal melde sig til løbet.

- Mit råd til førstegangsdeltagere i Royal Run er, at de kan meget mere, end de selv tror, siger han.

 Du læse meget mere om Royal Run og tilmelde dig til løbet her.