Ny undersøgelse: Her er de danskere, der bedst kan lide sig selv

16x9
En gruppe mænd hylder deres helt almindelige kroppe til photoshoot i Viborg. Generelt er mænd mere tilfredse med, hvordan de ser ud, end kvinder. Arkivbillede. Foto: Line Morell Holm / TV MIDTVEST

Midaldrende mænd er mest tilfredse med deres udseende, men de unge føler sig mest lækre.

Hvor tilfreds er du med din krop og dit udseende?

Sandsynligvis rimelig godt tilfreds, hvis du er bosat i Region Hovedstaden, og knap så tilfreds, hvis du bor i Region Midtjylland.

Det viser en undersøgelse, Megafon har udført for TV 2.

Lige nu sætter TV 2 fokus på kroppen og vores forhold til den i programmerne 'Date mig nøgen' og 'Havfruer på dybt vand'. Og i den forbindelse har vi taget temperaturen på danskernes forhold til deres udseende.

1050 danskere er blevet spurgt, hvor tilfredse de er med deres krop og udseende generelt, og det viser sig, at alt fra køn og alder til politisk overbevisning og bopæl har betydning for, hvordan man ser på sig selv.

Således tyder det på, at en mandlig københavner på 55 år, der stemte på Alternativet ved sidste valg, er mere tilfreds med det, han ser i spejlet, end en 33-årig kvinde fra Aarhus, som stemmer på Enhedslisten. De to er arketyperne på henholdsvis en dansker, der er glad for sin krop, og en dansker, der ikke er det.

Nedenfor kan du blive klogere på, hvordan vi danskere ser på os selv, og hvad vi helst ville have var anderledes på vores kroppe.

Hvem kan bedst lide sig selv?

Hvem har det værst med sig selv?

Hvad synes kvinder om sig selv?

Hvad synes mænd om sig selv?

Hvad er danskerne utilfredse med ved deres kroppe?

Hvem føler sig mest lækre?

Hvem føler sig mindst lækre?