Landmand søger kærlighed

Lene Beier bidt af pytonslange på tv: Nu har hun et minde for livet

Det gik ikke helt som planlagt, da Lene Beier skulle forsøge at overbevise to slangeforskrækkede kvinder om, at slanger er helt ufarlige.

Det gik så stærkt, at hun slet ikke nåede at opdage det. Men smerten kunne tv-værten Lene Beier til gengæld godt mærke.

På under et sekund havde en lang australsk pytonslange sat sit tandsæt i armen på hende.

- Det føltes lidt ligesom at save sig selv i fingeren. Det er den bedste måde, jeg kan beskrive det på, fortæller hun.

Singlekvinder bekymrede over slangerne

Lene Beiers møde med slangen foregik i delstaten New South Wales i Australien, hvor hun skulle besøge den 29-årige landmand Christian Trojel i forbindelse med programmet ’Landmand søger kærlighed – jorden rundt’.

Med sig havde hun to kvinder, der ligesom Christian Trojel søgte kærligheden, og derfor skulle flytte ind hos singlelandmanden.

Men begge kvinder havde lavet en del research hjemmefra og opdaget, at der findes rigtig mange slanger i området, hvor Christian Trojels gård ligger.

- De havde fået rigtig mange skræmmebilleder i hovedet af slanger, og dem ville jeg gerne være med til at mane til jorden, fortæller Lene Beier.

Derfor inviterede hun den lokale slangerfanger ”Tony, the snake man” ud til farmen, så han kunne vise kvinderne nogle slanger og forklare, hvad man skal gøre, hvis man støder på en slange.

Australierne i området tilkalder 'Tony -The snake man', når de har uønskede slanger på deres grund. Han indfanger slangerne og sætter dem fri et sted, hvor de hører hjemme og kan være i fred.

Tony havde blandt andet en pytonslange, han viste frem. Og da ingen andre meldte sig, tilbød Lene Beier, at hun kunne prøve at holde den. Hun er uddannet biologilærer og har været på en del skoleudflugter til Zoologisk Have, så det var langt fra første gang, hun havde en slange i hænderne.

Men det viste sig, at den australske pytonslange, der heldigvis ikke er giftig, var bidelysten.

- Jeg tror, den blev bange for os. Den var ikke vant til vores dufte og lyde, og lige pludselig bed den mig i armen og satte sig fast med tænderne i min bluse, fortæller Lene Beier.

Selve biddet gik lynhurtigt. Lene Beier blev ikke for alvor bange, til gengæld blev hun forskrækket. Forskrækkelsen blev dog hurtigt afløst af grin. Hun kunne nemlig godt se det komiske i, at hun skulle demonstrere, hvor ufarlig en slange er, hvorefter den satte tænderne i hende.

Sådan så Lene Beiers arm ud dagen efter slangebiddet. Da pytonslangen ikke er giftig, var der ikke behov for behandling.

Efter bidoverfaldet blev pytonslangen pænt lagt tilbage i sækken, hvor den kom fra, hvorefter den senere blev sluppet ud i naturen.

Nu pryder en slangetatovering Lene Beiers arm

Men nogle dage senere besluttede Lene Beiers sig for, at slangeepisoden skulle foreviges for altid. Derfor valgte hun at tage forbi en tatovør i Sydney, der hørte om hendes oplevelse og tegnede en farvestrålende slange med australske blomster.

Lene Beier tænker på

Slangen sidder i dag tatoveret på Lene Beiers arm – lige der, hvor slangen bed fast. Faktisk kan man stadigvæk se to mærker fra slangetænderne ved albuen.

Tatoveringen minder hende om turen til Australien, men den fortæller hende også noget om hende selv og hendes liv.

- Den minder mig om, at jeg er helt vildt heldig med det, jeg laver. Jeg føler mig meget priviligeret over det, jeg laver, og over at folk gider at se det, jeg laver, siger hun.

I dag pryder en stor og farverig slangetatovering Lene Beiers arm. Hvis man ser godt efter, kan man se, at der stadigvæk sidder to tandmærker fra den rigtige slange ved den tatoverede slanges mund.

Derhjemme vakte slangebiddet og tatoveringen begejstring hos Lene Beiers to sønner. De synes, det var ”mega sejt”. Hele familien er nemlig ret fascinerede af slanger. Og så minder den børnene om deres mors tilbagevendende belærende sætning: ”Hvad, der har tænder, kan bide”.

'Landmand søger kærlighed - jorden rundt' får premiere på TV 2 tirsdag 16. april.