Landmand søger kærlighed

Kvinde udelod vigtige detaljer i sit brev til landmand på tv: Var nervøs for at blive fravalgt

Hvor meget skal man røbe inden første date? Landmanden Morten Larsen blev temmelig overrasket, da Ida Eskildsen afslørede sin store hemmelighed.

Ida Eskildsen fik sommerfugle og kriller i maven, da hun læste Morten Larsens ”datingprofil” første gang.

De passede bare sammen. Han kørte på motorcykel og stod på vandski, og hans mor havde heste.

- Det er alt sammen ting, jeg også synes er skidesjove. Vi havde bare rigtig mange ting tilfælles, siger hun.

29-årige Morten Larsen har danske forældre, men har boet i Portugal på familieejendommen, siden han var otte år. Alligevel søger han en dansk kvinde, fordi han synes, den kulturelle baggrund passer bedst.

Morten Eskildsen er landmand og bor i Portugal. Alligevel leder han efter kærligheden blandt danske kvinder i TV 2-programmet 'Landmand søger kærlighed – jorden rundt'.

Ida Eskildsen var en af de 62 kvinder, der satte sig ned og skrev et brev til Morten Larsen i håb om, at han ville vælge hende. Men da hun havde skrevet brevet færdigt, havde hun undladt at skrive om det vigtigste i sit liv.

Fakta om 'Landmand søger kærlighed - jorden rundt'

 • I programmet 'Landmand søger kærlighed - jorden rundt' er de tre danske landmænd Christian Trojel, Knud Nielsen og Morten Larsen på udkig efter en dansk kæreste, de kan dele landmandslivet med. 
 • De tre landmænd er: 
 • 29-årige Christian Trojel, der bor i Australien.
 • 62-årige Knud Nielsen, der bor i Uganda.
 • 29-årige Morten Larsen, der bor i Portugal.
 • De tre landmænd modtager breve fra en række danske kvinder og udvælger fire, de skal på speeddate med. Herfra koges feltet langsomt ned til en kvinde, som kommer på romantisk weekend med sin landmand. 

Bange for at blive fravalgt

Ida Eskildsen har en søn på 2,5 år. Normalt skriver hun altid, at hun er mor til en søn på for eksempel sin datingprofil, men denne gang udelod hun det. I dag ved hun egentlig ikke helt hvorfor.

- Måske var det nervøsiteten for, om han ville vælge mig fra på grund af det. Jeg følte, at jeg bare måtte møde ham, siger hun.

Og Morten Larsen valgte faktisk Ida Eskildsen som en af de fire kvinder, han gerne ville på date med.

Men da Ida Eskildsen modtog den besked, vidste hun, at hun blev nødt til at indlede daten med at fortælle om sin søn.

Derfor tog hun ordet, da hun skulle på speeddate med Morten Larsen på en hyggelig café ved vinområdet i Casa Amarela.

- Jeg bliver nok lige nødt til at stjæle billedet, for der er noget, jeg ikke har fortalt dig i brevet, indledte hun.

Afstemning

Synes du, man skal fortælle, at man har et barn, inden man skal på første date?

Informationen kom som en bombe for Morten Larsen, fortæller han i dag.

Han havde ellers forberedt en lille liste med spørgsmål, han skulle stille på daten, men beskeden om Idas søn ryddede bordet. Og han lagde ikke skjul på, at det var en information, han havde sat pris på at få inden deres date.

- Det ville da have været på sin plads at sige lige fra start af. Især når hun starter med at skrive i brevet, at hun er en loyal pige, så tænker jeg, at hun gerne må være ærlig, lød det fra ham i programmet.

Fortryder sit valg

Han blev dog ikke afskrækket af Idas søn og valgte at tage hende med videre til næste gruppedate, fordi han syntes, hun var en rigtig sød pige.

Ida Eskildsen har rejst meget og elsker natur, ridning og sport. Derfor synes hun, Morten Larsen kunne være det perfekte match for hende.

Fortryder sit valg

Selvom Morten Larsen valgte at gå videre med Ida Eskildsen, fortryder hun i dag, at hun ikke med det samme skrev i sit brev, at hun havde en søn.

- Han fortalte mig, at han var en person, der gerne ville have det hele på bordet på én gang. Han gad ikke et forhold, hvor der hele tiden kommer mere og mere frem. Så jeg fortryder, jeg ikke bare sagde det, siger hun.

Morten Larsen endte med at invitere kvinderne Ida, Sissel og Carina med på gruppedate i sin hjemby Salvada i Beja i Portugal.

Sådan får du succes på første date

 1. Hold det kort

  Første date må højst vare to timer. Du skal skabe appetit til mere, så I skal kun lige smage en lille bid af hinanden. Nok til, at I bliver nysgerrige, men ikke så meget, at I er blevet mætte. Sex er derfor også no-go. 

 2. Lav noget sammen

  Sørg for at gøre noget sammen på første date. Det er nemmere at få en god oplevelse, når I er aktive sammen. Det kan bare være en lille gåtur. Et cafébord bliver hurtigt eksamensagtigt eller bare kejtet. 

 3. Tal om gode ting

  Fokuser på, at der er en god stemning. Smil og vær gerne glad. Tal om lidt lettere ting end dine værste kriser i kærlighedslivet, din syge mor eller din elendige økonomi. Vent også med tredjegradsforhøret.

 4. Lyt til din date

  Sæt den anden i centrum. Du har to ører og en mund, fordi du skal lytte mere, end du taler.

 5. Stil positive spørgsmål

  Vent med de tunge spørgsmål til tredje eller fjerde date, men stil opløftende spørgsmål, eksempelvis: Hvad gør dig mest glad/begejstret i din hverdag? Hvad kan du godt lide at lave? Hvem beundrer du?

 6. Kig hinanden i øjnene

  Hold øjenkontakten (uden at nedstirre). Giv også plads til, at I kigger væk, når I skal huske noget eller mærke efter.

Kilde: Connie Kragelund

Du kan se 'Landmand søger kærlighed - jorden rundt' på TV 2 tirsdag klokken 20 eller se snigpremiere allerede nu på TV 2 PLAY.