Christian har friet over 100 gange til Sidsel - og lige så mange gange har hun sagt ja

Christian har friet over 100 gange til Sidsel - og lige så mange gange har hun sagt ja

Sidsel Boel Kruse og Christian Larsen er forelskede. De er begge født med Downs syndrom, og deres vilkår i livet er måske anderledes. Men deres drømme er som de fleste menneskers.
26-årige Sidsel drømmer om ægte kærlighed og et bryllup, præcis som hun har set det i film og læst om i bøger: Helt vildt romantisk. Christian på 27 år drømmer om, at de skal leve sammen på en gård, hvor han kan arbejde som landmand, og de kan være mand og kone.
Men ligesom i alle andre parforhold er deres liv sammen ikke uden udfordringer.

Der var engang...

Eventyret for Sidsel Boel Kruse og Christian Larsen begyndte på et sodavandsdiskotek i Odense i 2007. De var begge 14 år gamle. Han var ude fra landet, hun boede inde i byen.
De fik med det samme øje på hinanden, idet de trådte ind i rummet.
- Jeg faldt for hans charme. Han smilte sødt, og hans krystalblå øjne var som 10.000 safirer, der skinner, siger Sidsel Boel Kruse.
- Hun havde nogle flotte øjne, og jeg kunne godt lide hende, siger Christian Larsen.
Deres familie kunne også mærke, at der var noget særligt imellem dem. De hørte bare sammen. Sidsel og Christian blev teenagekærester, men deres forhold holdt ikke. De var for unge, mente Sidsel, og derfor gik de fra hinanden.
Indtil de nogle år senere mødte hinanden igen.

Drømme vs. virkelighed

Som 18-årige mødte Sidsel og Christian hinanden igen på et bosted og blev kærester på ny. Senere flyttede de ned til Christians families gård i et familiebofællesskab med hans forældre, farfar, bror samt brorens kone og børn.
Her vokser deres drømme i dag. 12 år efter de mødte hinanden første gang.
I dokumentarserien 'Et ægte par' følger man deres liv sammen. På godt og ondt.
Christian vil gerne være landmand resten af sit liv. Sidsel drømmer om at blive sangskriver for Lady Gaga eller skuespiller.
Mange af hverdagens opgaver klarer de selv. Nogle gange har de brug for hjælp, eksempelvis til at få vasket tøj og lavet mad, og det får de af familien. Men de tager selv i biografen og tager toget fra Fyn til København for at besøge Sidsels forældre.
Sidsel savner tit byen, hvor man kan gå på café og shoppe. Men Christian vil gerne bo på landet, hvor han kan være landmand.
Trods deres forskelligheder har de i flere år haft en fælles drøm om at blive gift. En drøm, der en dag skulle gå i opfyldelse.

Vil du gifte dig med mig?

Christian havde friet over 100 gange - i elevatorer, på restauranter, derhjemme og alle mulige steder. Og lige så mange gange havde Sidsel sagt ja.
I 2012 blev de ringforlovet og ville gerne giftes med det samme. Deres familier syntes dog, at de var for unge på det tidspunkt.
For Christian handlede det meget om familiebilledet: At få en rigtig kone og være en god mand for Sidsel. For Sidsel handlede det også om drømmen om det store romantiske bryllup med prinsen på den hvide hest.
Da familien opfordrede dem til at vente lidt, spurgte Sidsel: Hvad så med 22. april 2017 klokken 14?
Sådan blev det.

Forberedelserne

Fem år senere tog de sidste forberedelser til brylluppet form.
Sidsel havde i løbet af den lange ventetid googlet nettet tyndt for frisurer og brudekjoler. Hun havde klippet billeder af sit ansigt ud og klistret fast på modellerne i bladene i jagten på den helt rigtige kjole.
Hun havde drømt om et stort og eventyrligt bryllup i årevis. For Christian handlede det om at finde et jakkesæt og blive mand og kone på gården.
Menuen til brylluppet var de enige om skulle være fransk buffet - og stor helstegt gris.
En dag kom dagen: 22. april 2017.

I medgang og modgang

Endelig kom dagen. Sidsel og Christian kunne sige ja til hinanden 22. april 2017 i Revninge Kirke.
Christian rystede på hænderne, da han så Sidsel gå op ad kirkegulvet.
- Jeg var forelsket og tænkte: "Wow, virkelig en flot bryllupskjole. Hende vil jeg have", siger Christian Larsen.
- Og jeg så en prins, som tog mig i hånden og fløj ud i sit kongerige. Jeg elsker eventyr, tilføjer Sidsel Boel Kruse.
Efter vielsen blev parret fejret ved en reception med 120 gæster til kaffe, kage og champagne. Og igen senere på aftenen med 80 gæster til middag hjemme på familiegården ved Kerteminde.
Efter brylluppet begyndte hverdagens udfordringer. Blandt andet Ikea-testen.

Ikea-testen

Nogle vil mene, at parforholdets helt store test står i Ikea, når der skal vælges seng og sofabord. Den test klarede Christian og Sidsel også efter brylluppet. Men ikke uden at gå på kompromis.
Man må nemlig gå på kompromis en gang imellem for kærligheden. Som da Christian en anelse modvilligt indfriede Sidsels møbelønsker, eller da Sidsel tog det store skridt og flyttede på landet for at leve med sin Christian.
Spørger man dem, hvad opskriften på et langt og godt ægteskab er, lyder svaret: Masser af kærlighed og kæresterier.
- Kærlighed er en meget skrøbelig ting, så vær forsigtig, og pas på den. Pas på det, man siger, og det, man gør, siger Sidsel Boel Kruse.
For Christian handler kærligheden også om de små ting i hverdagen.
- Sidsel redder sengen, og når jeg har fyraften, så laver hun kaffe, siger han.
- Du siger, jeg laver den bedste kaffe, siger Sidsel.
- Det gør du også.

To år efter brylluppet

Sidsel og Christian tænker over de samme ting som de fleste andre gifte par. Blandt andet børn.
De vil gerne være "en rigtig familie". De har prøvet at passe en baby-simulator for at se, hvordan det vil være at have et lille barn.
- Det var sjovt, men også hårdt, siger Christian Larsen.
Babysimulatoren gjorde ham sikker på, at de ikke skal have børn. Sidsel vil gerne prøve at passe dukken igen - og så har de andre planer for deres ægteskab.
Indimellem danser de stadig brudevalsen derhjemme. Om ti år vil de nemlig gerne giftes igen. Som en bekræftelse på deres kærlighed.
Christians drøm er, at de kan blive boende på gården for altid. Den er Sidsel med på - i hvert fald indtil videre.
Christian går ned på knæ, mens de sidder i stuen.
- Skatter, vil du være min hustru altid? spørger han.
- Ja, det vil jeg gerne, svarer hun og knuger hans hånd.
Se første afsnit af dokumentarserien 'Et ægte par' nu på TV 2 PLAY eller tirsdag 30. april klokken 20.50 på TV 2.