Emil satsede alt: Rejste til Thailand for at forfølge sin drøm.
Livsstil

Ung iværksætter satsede alt: Rejste til Thailand for at forfølge sin drøm

Annoncørbetalt indhold: 23-årige Emil Sterndorff rejste til Thailand for at gå all in på sin og vennens idé. I dag har de fem ansatte og fuld fart på.

Om partnerskabet

Denne artikel er produceret i samarbejde med Emirates.

Dagen var knap startet, før Emil Sterndorff havde bestilt sin første espresso på sin yndlingscafé og åbnet sin bærbare computer for at få et overblik over dagens to-do liste.

Udenfor skinnede solen, og det var bagende varmt, selvom klokken endnu ikke havde rundet 09.00. Da han indimellem løftede øjnene fra computerskærmen kiggede han ud på høje palmetræer og eksotiske planter.

23-årige Emil Sterndorff er rejst til Thailand for at satse fuldt ud på sin start-up.

Sammen med sin barndomsven startede han i efteråret et onlinemedie, der samler artikler, videoer og podcasts inden for blockchain og digitale valutaer. I februar smed de begge alt andet til side og gik 100 procent ind på deres ide, og det har vist sig at være en god beslutning.

– At være i Thailand har givet mig et helt andet fokus, og allerede efter den første måned havde vi ordrer for 60.000 kroner takket være Stefan, der fokuserede på salg.

Det var vildt fedt, fortæller Emil Sterndorff begejstret.

REJSEN ØSTPÅ

Denne artikel er en del af artikelserien ’Rejsen østpå’, der præsenteres i samarbejde med Emirates.

I serien sætter vi fokus på spændende rejsedestinationer i Østen – herunder Malaysia, Kina, Thailand og Australien.

Vi møder danskere, der har en stærk tilknytning og et indgående kendskab til disse destinationer.

De vil inspirere og give dig aktuelle og autentiske tips, som du kan benytte, næste gang du skal på ferie.

Inden han tog afsted, havde Emil Sterndorff dog ikke regnet med, at sceneskiftet til Suphan Buri ville betyde så meget for hans drive og virksomhedens udvikling.

Iværksætter i blodet

Emil Sterndorff er opvokset i en lille landsby på Fyn, og allerede dengang afprøvede han sine ideer i sin fars værksted.

Han opfandt blandet andet en slangebøsse, der kunne skyde dobbelt så langt, som dem, man kunne købe i butikkerne.

Han har altid vidst, at et fast job ikke var noget for ham. Han ville være iværksætter lige som sin far, og har siden han var 16 år forfulgt flere af de ideer, der konstant popper op i hans tanker.

– Hver gang jeg får en ide, kan jeg ikke lade den ligge. Så starter jeg lige med det samme for at finde ud af, om det virkelig er noget, der tænder en gnist i mig, forklarer han.

Iværksætterdrømmene har omhandlet alt fra salg af hatte til celebrities, distribution af digitale bøger med tips og tricks til at forbedre levestandarden og til sidst etablering af en kaffevogn på et hospital i Aarhus.

Afstemning

Kunne du finde på at starte ny virksomhed i udlandet?

Jeg havde virkelig brug for at trykke på reset, komme væk fra hverdagen og bare fordybe mig i virksomheden

Emil Sterndorff

De mange ideer har givet Emil Sterndoff den erfaring, at det helt rigtige drive først opstår, når man finder noget, man virkelig er passioneret omkring.

Det var i arbejdet med kaffevognen, at ideen om at skabe et onlinemedie, der samlede indhold om digitale valutaer og blockchain, kom til ham.

– Jeg havde længe været vildt interesseret i blockchain og var irriteret over at skulle hoppe rundt på forskellige sites for at finde artikler, videoer, netværk og viden om emnet, forklarer han.

Hvad er digital valuta?

 • Digital valuta kan kun veksles elektronisk.
 • Transaktioner med de digitale valutaer foregår uden om bankerne. De kan købes på forskellige børser på internettet. Prisen styres af udbud og efterspørgsel.
 • Systemet bygger på en såkaldt Blockchain-teknologi. De digitale mønter kan opbevares i en virtuel pung på nettet.
 • Et voksende antal fysiske forretninger og onlinetjenester er begyndt at tage imod bitcoin som betaling.
 • Der findes flere end 1000 forskellige kryptovalutaer. Den bedst kendte kryptovaluta er bitcoin, der blev introduceret i 2009.

Emil Sterndorff fortalte sin kammerat Stefan Petersen om ideen, og han var vild med planen. Kort tid efter var onlinemediet Altcoin Magazine en realitet. Emil fortsatte med at sælge kaffe på hospitalet ved siden af, mens Stefan Petersen var i gang med at læse en kandidat i entreprenørskab og ledelse.

Efter fem måneder havde de fået 300 forfattere i deres portefølje og udgivet over 2.000 artikler, og det gik op for drengene, at det måske var tid til at kvitte den gamle tankegang om at tjene penge ved siden af og satse fuldt ud på projektet.

I februar droppede Stefan Petersen derfor ud af sin uddannelse, mens Emil Sterndorff solgte kaffevognen og flyttede til Suphanburi i Thailand.

– Jeg havde virkelig brug for at trykke på reset, komme væk fra hverdagen og bare fordybe mig i virksomheden, forklarer Emil Sterndorff.

Virksomheden eksisterer kun online, og derfor var der mulighed for at gøre brug, af nogle af de mange fordele, der er ved at bosætte sig i et land som Thailand.

– Thailand er kendt for at være et smadderfedt digital nomade-land, da du kan bo og spise billigt, og der er Wi-Fi alle steder, forklarer Emil Sterndorff, der tilbringer det meste af sin arbejdsdag på caféer, og alligevel kan spise og drikke for omkring 30 kroner om dagen.

Har man respekt for folket, for landet og for deres kultur, og er man villig til at lære og tilpasse sig, så er man godt i gang

Emil Sterndorff

Derudover nyder han at være i det tropiske klima med temperaturer på omkring 30 grader. Når han har krydset sin daglige to do-liste af, elsker han at sætte sig på sin terrasse derhjemme med solen i ansigtet og udsigt over den thailandske natur.

Kombinationen af de lave leveomkostninger og de eksotiske omgivelser gør Thailand til et god ramme for iværksætterdrømmen, og Emil Sterndorff drog også til landet med en klar og ambitiøs mission i bagagen: Altcoin Magazine skulle blive det førende medie inden for sit område.

Helt ny kultur

På trods af Emil Sterndorffs gode oplevelser i Thailand, krævede det tid at vænne sig til at bo i et helt nyt land og de kulturforskelle, det fører med sig.

For eksempel har han lært, at du aldrig må fløjte, når det er mørkt, at du aldrig må bruge din fod til at pege eller skubbe til ting, og at du skal have respekt for alle, der er ældre end dig selv.

– Har man respekt for folket, for landet og for deres kultur, og er man villig til at lære og tilpasse sig, så er man godt i gang, forklarer han.

At rejse til Thailand var et valg om at fokusere på, hvad der virkelig betyder noget for mig. Det gav mig overskud til at fordybe mig

Emil Sterndorff

Det er først for nylig, at den unge iværksætter har turde sætte sig bag rattet i en bil.

– Trafikken i Thailand er meget anderledes end i Danmark, så det kræver fuld koncentration at køre herovre, men det går egentlig ok nu, fortæller han og griner.

Virksomhedens udvikling går bedre end planlagt, men det har ikke været uden udfordringer. Emil har fokus på at opbygge relationer til folk og virksomheder i branchen, mens Stefan har ansvaret for salg og den daglige drift i forhold til at finde nye skribenter, redigere og publicere artikler på sitet.

Emils 3 bedste tips til at starte virksomhed i Thailand

 1. Få styr på dine tilladelser

  Inden du rejser ud, skal du have styr på dine tilladelser. Ophold i Thailand over 30 dage kræver visum, som du skal søge om, inden du rejser.

  – Jeg rejste til Thailand på et 2-måneders visa, som tillader mig at forlænge det med endnu en måned, så det har jeg gjort brug af, forklarer Emil Sterndorff.

 2. Husk respekten

  Du skal have respekt med i bagagen, når du rejser til et land som Thailand, der har en helt anden kultur end Danmark.

  – Når du kommer til Thailand, er det en god ide at sætte dig ind i deres kultur og forsøge at indrette dig efter deres regler og normer. Du kommer helt sikkert længst med respekt, forklarer Emil Sterndorff.

 3. Gør det!

  Er du nystartet og har få midler til rådighed kan Thailand være et godt sted at starte, da her ifølge Emil Sterndorff er billigt at bo, fyldt med fede caféer og altid WiFi.

  – Jeg er vild med at være her. Er du til varmt vejr, solrige dage og flot natur, skal du bare følge dit hjerte og kaste dig ud i det, mener han.

Efter de begge er gået all in på virksomheden, har de skabt penge og overskud til at få to unge danske drenge med på holdet sammen med en redaktør, en bogholder og en fast nyhedsskribent. Det har også krævet hårdt arbejde at nå dertil.

– Gnisten går ud, hvis du ikke hver dag gør en kæmpe indsats for at nye døre skal åbne sig for dig, dit team og din virksomhed, fortæller Emil Sterndorff, der typisk bruger flere timer hver aften på opkald med kunder og potentielle partnere.

Emils evne til at bygge dybe relationer sikrede for nylig de to unge gutter en investering på 270.000 kroner mod otte procent af virksomheden. Det har givet Altcoin Magazine en værdiansættelse på 3,4 millioner kroner og ikke mindst et boost i selvtilliden hos de to stiftere.

– Det er vildt fedt at have en stor investor i ryggen, der tror på os, og det giver os samtidig en buffer at falde tilbage på, fortæller Emil Sterndorff begejstret.

De to unge fyre fejrer alle deres sejre, for de er også stødt på mange udfordringer undervejs. For eksempel gav de i opstarten en del af virksomheden væk for at få fire mand ombord, der kunne hjælpe dem gratis med hjemmeside, design, strategi og markedsføring.

Samarbejdet fungerede ikke, men det endte heldigvis ok alligevel. De nye partnere sprang selv fra, og Emil og Stefan fik næsten hele ejerskabet af virksomheden tilbage.

Men alt det er fortid. Nu handler det kun om at udvikle virksomheden og komme tættere på deres mål om at blive det førende blockchain-medie.

– Det har betydet alt

Arbejdet med at udvikle iværksætterdrømmen Altcoin Magazine er en spændende rejse, og de to danske drenge har for nylig rebranded deres virksomhed som Altcoin Hub og er nu i gang med at lancere en ny hjemmeside.

De har også allerede planlagt nye investeringsrunder for de næste par år. Målet er få en ny investering ind, som kan give dem en værdiansættelse på 30 millioner kroner.

For Emil Sterndorff har det været en lang og kringlet rejse at nå hertil. Han har været knust, hver gang en af hans mange iværksætterdrømme er gået i vasken, men det har været det hele værd.

– Det har betydet alt, og jeg kan ikke lægge nok vægt på vigtigheden af at følge sit hjerte, selvom alle siger, at man skal tage den sikre vej, forklarer Emil Sterndorff.

Det samme gælder beslutningen om at rejse til Thailand. For selvom kaffeboden gav ham en fast indkomst og tid til at sparke Altcoin Magazine i gang, krævede den også meget af hans energi.

– At rejse til Thailand var et valg om at fokusere på, hvad der virkelig betyder noget for mig. Det gav mig overskud til at fordybe mig, og vi kan allerede nu betale mig mere i løn, end hvad jeg fik fra kaffeboden, så det er virkelig fedt, forklarer han.

Sponsoreret indhold

Denne artikel er en del af et betalt partnerskab med en virksomhed eller organisation. Indhold af denne slags er markeret som 'Sponsoreret indhold', ligesom det fremgår, hvem indholdet er sponsoreret af.

Sponsoreret indhold produceres af den selvstændige afdeling TV 2 Branded Content uafhængigt af TV 2s øvrige redaktioner.