GO'

28-årig arbejder fuld tid som levende statue

Signe Marie Erichsen har satset alt på sin karriere som levende statue. Til oktober skal hun til VM i Holland.

Bløde, legende bevægelser, en mund, der sender håndkys, og hænder, der drysser guldstøv.

Normalt er det ikke, hvad man forbinder med en statue, men det er sådan, 28-årige Signe Marie Erichsens statue kan se ud.

Eller rettere: Det er sådan, hun ser ud.

For Signe Marie Erichsens arbejder som levende statue.

Hun har optrådt med sine seks forskellige karakterer flere steder i verden og har det i dag som fuldtidsarbejde, fortæller hun i 'Go' morgen Danmark'.

- Det, folk oftest spørger mig om, er: "Kan du virkelig leve af det?" siger Signe Marie Erichsen.

Og det korte svar er: "Ja".

Hendes indkomst svinger dog meget.

I januar tjente hun eksempelvis næsten ingen penge, fordi folk holder sig indendøre. Men den 28-årige kvinde anslår, at hun på en god måned tjener mellem 15.000 og 20.000 på at optræde som statue til events, festivaler og fester samt i storcentre og på Strøget.

Har optrådt i hele verden

For Signe Marie Erichsen er det en barndomsdrøm, der er gået i opfyldelse.

Siden hun var lille, har hun ønsket at optræde for andre.

Det var dog først efter, hun tog den toårige teateruddannelse fra Commedia School på Amager, at hun fandt ud af, at hun ville være gadekunstner og levende statue.

I begyndelsen optrådte Signe Marie Erichsen udelukkende på Strøget i København, men i dag har hun sit eget firma og optræder til alle slags arrangementer og i al slags vejr, lyder det.

- Jeg kan bare rigtig godt lide at optræde, og jeg får så mange gode oplevelser og kommer mange steder hen, som jeg ikke tror, jeg ville komme, hvis jeg havde et kontor, siger hun.

Blandt andet har den 28-årige optrådt som levende statue i Canada, Indien, Dubai og flere steder i Europa.

Vil være verdensmester

Næste skridt for danskeren er at blive verdensmester inden for sit fag.

Til oktober rejser hun til Holland for at stille op til VM for levende statuer.

- Der er en jury, der vurderer, hvem der har de bedste kostumer, og hvem der optræder bedst. Der er ret mange krav i deres vurdering. De kigger på, om ens bevægelser hænger sammen med karakteren. Og så er der ting som æstetikken i det, fortæller hun.

Signe Marie Erichsen stiller op som Tommelise, og hun tror, at hun har en chance for at vinde.

Hun føler sig godt forberedt.

- Du tør ikke tage hende på røven

Uanset om Signe Marie Erichsen vinder eller taber til oktober, ved hun, at hun har fundet sin rette hylde.

- Jeg kan ikke lade være. Det er lidt som om, der er en kraft indeni mig, der ikke vil have, at jeg laver andet. Det er et kreativt arbejde, og det er en kreativitet, der bare vil ud. Jeg vil gøre folk glade, for det bliver man selv glad af, siger hun.

Signe Marie Erichsen vælger typisk den figur, der passer bedst til det arrangement, hun er hyret til. Ellers vælger hun efter, hvad hun føler mest for, hvis ikke firmaet, der har booket hende, har et ønske.

Derfor ser man hende ofte i forskellige roller.

Nogle gange optræder Signe Marie Erichsen i rollen som guldfe, andre gange som snedronning, rumvæsen, klovneagtig prinsesse eller noget helt andet.

Fælles for alle hendes karakterer er, at de har en speciel effekt på de folk, der kigger på, lyder det.

Folk tror åbenbart altid, at man er udlænding, og så står de og siger ting som: "Du tør ikke at tage hende på røven"

Signe Marie Erichsen, levende statue

- Det sker af og til, at folk forelsker sig lidt i min rolle og inviterer mig ud, fortæller Signe Marie Erichsen.

Nogle gange får hun invitationerne, når hun er ved at pakke sine ting sammen. Andre gange ligger der en lille seddel i krukken foran hende. Men Signe Marie Erichsen takker altid nej.

- De er jo ikke blevet forelskede i mig, men i min rolle. Når man er en fe, så er det jo alle ens søde sider, der bliver forstærket. Så jeg ville ikke have, at de havde forventet noget andet, når jeg tropper op i normalt tøj, siger Signe Marie Erichsen, der også har en opfordring til tilskuerne.

Langt de fleste opfører sig pænt og respektfuldt, men nogle gange glemmer folk, at statuen kan høre, hvad der bliver sagt, og at mennesket bag kostumet har følelser.

- Hvis man vil tage et billede, så er det pænt at spørge først. Og så skal man huske, at man godt kan høre, hvad folk siger. Folk tror åbenbart altid, at man er udlænding, og så står de og siger ting som: "Du tør ikke at tage hende på røven" eller: "Ej, hvor er hun smuk", siger Signe Marie Erichsen.

Se Signe Marie Erichsen fortælle om sit liv som levende statue i 'Go' morgen Danmark' på TV 2 PLAY