Trodsede dom fra lægerne - her er 'Korpset'-vindernes vilde bedrifter
Det kræver fysik i særklasse at gennemføre 'Korpset'. Her fortæller fem tidligere vindere, hvad de har kastet sig ud i efter tv-programmet.
De blev presset til grænsen i otte døgn. Både fysisk og psykisk. Og de stod der stadig, da det hele var slut.
Sæson 3 af aspirantforløbet 'Korpset' kører i øjeblikket over tv-skærmen, og i den anledning giver vinderne fra de to tidligere sæsoner et indblik i den råstyrke, det kræver at gå hele vejen.
Herunder fortæller alle fem tidligere aspiranter, hvad de har opnået, efter at tv-kameraerne slukkede.
Sæson 1
Frederik Bundesen - vil løbe langt og modbevise lægerne
Som 20-årig værnepligtig satte Frederik Bundesen hastighedsrekord på Flyvevåbnets forhindringsbane.
Han var draget af de fysiske udfordringer, men få år senere fik han en besked af lægerne, der ville slå de fleste ud. Han havde brækket sin hofte fem steder i en snowboardulykke. Det gik ud over hans bevægelsesevne.
- Lægerne sagde, at jeg formentlig ikke kom til at gå ordentligt, og at løbe kunne jeg glemme alt om, fortæller han.
Efter en hård genoptræning modbeviste Frederik Bundesen tydeligt den dom, da han gik hele vejen i den første sæson af 'Korpset'.
Han var ikke den hurtigste eller stærkeste på aspirantholdet. Alligevel lykkedes det.
- Det gjorde det, fordi jeg kender mine egne svagheder og styrker og ved, at man skal arbejde sammen som et team, ellers når man ikke i mål.
- Men det frustrerede mig i 'Korpset', at der var andre, der var langt bedre til at løbe. Det har jeg taget til mig, og siden dengang har jeg brugt meget krudt på at blive bedre, siger den i dag 28-årige Frederik Bundesen.
Han er uddannet civilingeniør i design og innovation og arbejder til daglig som produktchef inden for byggeriet.
Nu har Frederik Bundesen planer om at gennemføre sit første officielle halvmaraton i København til september, og det skal ske på halvanden time.
Næste år venter et maraton. Derefter en ironman.
- Jeg ser det som en utrolig stor frihed og et privilegie, i forhold til hvad lægerne engang mente ville være umuligt, siger han.
Morten Sort Mouritsen - har snuset til frømandslivet
Efter 'Korpset' kom Morten Sort Mouritsen ind på elevskolen i Frømandskorpset.
Han var 35 år, havde gennemført programmets første sæson, og "der var stadig krudt tilbage i tanken".
- Det var en drøm, jeg havde, om at være blandt de bedste og at kunne få lov til at gøre en forskel, siger den i dag 37-årige nordjyde.
Morten Sort Mouritsen gik på elevskolen i flere måneder, men endte til sidst med at blive sorteret fra på grund af manglende "tekniske færdigheder".
- Jeg ville selvfølgelig gerne have været der hele vejen, men jeg lærte ekstremt meget, siger han og uddyber:
- Når jeg har lange arbejdsdage, kan jeg hanke op i mig selv og tænke: "Der er kaffe på kanden, og jeg kan skrue op for radiatoren, så det går nok".
Efter 'Korpset' har han gennemført Norseman, som uofficielt kaldes 'verdens hårdeste ekstremtriatlon'.
Her skal man svømme i iskoldt vand midt om natten, cykle 180 kilometer i bakket terræn og løbe et maraton, der slutter på en bjergtop.
I dag bruger han det meste af sin tid på at være administrerende direktør i tømrervirksomheden Hustømrerne.
- Der er masser af udfordring og udvikling i det job, jeg har nu. Så på den måde holder det mig til ilden, siger han.
De fysiske udfoldelser kalder han i dag for "lystbaserede". Morten Sort Mouritsen er eksempelvis lige hjemvendt fra Italien, hvor han kørte et cykelløb i Dolomitterne. På vejen hjem trekkede han og en ven op til toppen af Zugspitze, som er Tysklands højeste bjerg.
- Jeg vil stadig gerne ud og mærke, at jeg bliver presset i bund.
Kenneth Liljegren - skubbede bil 101 kilometer
I dag bliver Kenneth Liljegren stadig kaldt 'nummer 25' af kolleger og venner.
Vinderen af sæson 1 har endda fået en tatovering på sin venstre overarm, der markerer oplevelsen.
- Det var det vildeste. Jeg faldt om og besvimede, og alligevel gav jeg ikke op, siger den i dag 45-årige tidligere aspirant om 'Korpset'.
Han er vild med alle slags fysiske udfordringer, træner fem-seks dage om ugen, og når han har sat sig noget for, skal det også lykkes.
- Jeg har altid været konkurrencemenneske, jeg elsker det, siger Kenneth Liljegren, der til daglig arbejder med anbragte unge som socialpædagog.
- Lige nu har jeg sat mig i hovedet, at jeg skal gå i split. Det er ret hårdt, og jeg har sprunget nogle fibre i benet. Men nu er jeg fem-seks centimeter fra at klare det, siger han.
Den ultimative udfordring gennemførte han sidste sommer. Sammen med en medaspirant skubbede han en Fiat 500 på cirka 900 kilo over 101 kilometer.
De nåede i mål efter 19 timer som del af en indsamling til fordel for Kræftens Bekæmpelse.
- Vi havde presset kroppen helt ud over det, vi skulle. Det var vanvittigt, og sådan noget kan vi jo bare godt lide, siger Kenneth Liljegren, der har tre børn og bor sammen med sin forlovede og hendes to børn.
Han har også lige har gennemført udfordringerne til Nordic Race i Hasle Bakker med sin 15-årige datter.
Kenneth Liljegren oplevede 'Korpset' som en form for selvudvikling, og han kan bruge sine erfaringer i dag i jobbet som socialpædagog.
- Mange af de følelser, der opstår hos unge, når de er i konflikt og frustrerede, opstår også i 'Korpset', og det er en god anledning til at snakke om de følelser, siger han.
Sæson 2
Simon Bruntse Andersen - Hawaii er målet
Den 27-årige 'Korpset'-vinder Simon Bruntse Andersen har for nylig kastet sig ud i en ny interesse: ekstremt langrendsløb.
Da han skulle stå på ruten til Vasaløbet i Sverige i marts i år, havde han aldrig prøvet at have et sæt langrendsski på fødderne før.
Faktisk havde han kun øvet sig på rulleski i de københavnske gader.
- Jeg huggede lige 90 kilometer. Det var en fantastisk oplevelse, og det var skide hyggeligt, siger Simon Bruntse Andersen, der overhalede 10.000 deltagere og sluttede som nummer cirka 6000 efter ni timer gennem snelandskaber.
Simon Bruntse Andersen gennemførte også en ironman sidste år - den syvende af slagsen. Han kaster sig ud i de ekstreme udfoldelser for at blive klogere på sig selv.
- Igennem de sidste ti år har jeg presset mig selv, nogle vil mene ret ekstremt, og så har jeg fysisk såvel som mentalt udviklet mig tilsvarende, men det har lysten til at udforske og udfordre mig selv også gjort, siger han.
Til daglig er han kandidatstuderende i sundhed og informatik på Københavns Universitet og Danmarks Tekniske Universitet, og for nylig har han stiftet sin egen virksomhed, der arbejder med virtual reality til ældre patienter.
At gå hele vejen i ’Korpset’ har givet ham en forstærket tro på egne evner. Et af de største øjeblikke for ham var, da hans medaspiranter skulle udpege den, de mente, de havde størst tillid til. Her fik han næsten alle stemmerne.
- Det bekræftede mig i, at jeg havde gjort nogle ting rigtigt, siger Simon Bruntse Andersen, der kalder 'Korpset' for "et dannelsesforløb".
Selv om ryggen er begyndt at sige fra i år, regner han med at komme stærkt igen, for der er et mål, han stadig satser på at nå: verdensmesterskabet i ironman på Hawaii.
- Jeg har kæmpet for det i otte år. Jeg ved, at det nok skal lykkes en dag. Så længe det er unfinished business, fortsætter jeg rejsen.
Henrik Rædkjær - topscorer og kommende far
Henrik Rædkjær var i en god grundform, da han meldte sig til sæson 2 af 'Korpset'.
Han har nemlig de seneste seks år spillet fodbold i sand fire-fem gange om ugen som en del af landsholdet i beach soccer.
Alligevel var det en surrealistisk oplevelse at stå tilbage som en af de sidste to i programmet. Seks kilo lettere i kropsvægt på otte døgn.
- Den glæde, jeg havde i kroppen - med endorfiner og dopaminer - jeg har aldrig haft sådan en følelse af glæde og rus. Man følte sig uovervindelig, siger den i dag 32-årige tidligere aspirant.
18. august 2018 blev han gift, og den anden vinder, Simon Bruntse Andersen, var inviteret med til brylluppet. Det lovede Henrik Rædkjær ham nemlig allerede under 'Korpset'.
- Vi kom rimelig tæt ind på hinanden på meget kort tid, siger han.
Om et par uger bliver Henrik Rædkjær og hustruen Katja forældre til en lille datter.
- Jeg glæder mig til at blive far. Det er klart mit største fokus lige nu, siger han.
'Korpset'-vinderen tror, han gik hele vejen, fordi han var fokuseret på at tænke positivt, yde sit bedste, og så var han opmærksom på at holde styr på sine "stumper" - sine ting.
Resten var op til instruktørerne.
- Når jeg sætter mig noget for som person, så gør jeg det helhjertet. Jeg sagde til min forlovede, inden jeg tog hjemmefra, at jeg nok skulle klare det - at jeg i hvert fald ikke ville give op.
Se 'Korpset' hver torsdag klokken 20 på TV 2 eller på TV 2 PLAY.