Korpset

Som ung benægtede han alt, indtil politiet ringede - så fortalte han sine forældre sandheden

Nick Lindbjerg Trier blev seksuelt krænket af en mand, som familien stolede på. I årevis prøvede han at fortrænge sin fortid med stoffer.

- Vil I ikke give mig en kæmpe røvfuld, når jeg kommer til mig selv igen?

Nick Lindbjerg Trier var flov, mens han gispede efter vejret.

Han havde taget en overdosis for anden gang i sit liv, og både politi og ambulancefolk var dukket op i en lejlighed i det sydlige Holland, hvor den dengang 27-årige fynbo befandt sig.

Her var han endt efter at have festet i flere timer blandt tusindvis af festivalgæster til en tung teknobas. Det sidste, han huskede, var, at han bad ordensmagten om en korporlig afstraffelse.

Han var bange for at dø, og det var hans egen skyld, hvis han gjorde. Han følte, at han fortjente en gevaldig opsang.

Igennem et årti havde Nick Lindbjerg Trier festet torsdag, fredag, lørdag og søndag på en varierende cocktail af sovepiller, nervemedicin, MDMA, kokain, bedøvelsesmidlet ketamin og steroider.

Han havde ingen stopklods.

- Jeg blev ved med at skubbe min krop længere og længere ud mod grænsen, og til sidst faldt den ud over kanten. Jeg kunne ikke styre det, siger han.

Stofferne fik ham til at glemme, hvad han havde været udsat for. Men at han havde gamblet med sit liv for anden gang og nu skulle på det lokale sygehus, var han ikke stolt af.

- Da jeg kom hjem derfra, græd jeg i en hel uge. Jeg var simpelten så ked af det. Det var der, jeg besluttede mig for, at nu skulle der ske et eller andet, siger han.

En åben bog i dag

Nick Lindbjerg Trier er 32 år i dag og én af de 12 deltagere i tv-programmet 'Korpset', der i øjeblikket kører over tv-skærmen.

I programmet viser han ofte fysisk og mentalt overskud, når han giver sin drikkedunk til en medaspirant og kommer med opmuntrende ord. Men personligt gemmer han på en svær fortid.

Det har taget Nick Lindbjerg Trier mange år at erkende og tale højt om, hvad han blev udsat for som helt ung i hænderne på et menneske, som han og familien stolede på.

Nu forsøger han at være ærlig omkring det hele.

- Jeg er en åben bog i dag. Det er en del af mig. Men jeg tænker også på de mennesker, der sidder foran mig, for det er ikke særlig sjovt at høre på, siger han.

Tilbød husly på Sjælland

Han er vokset op i Kerteminde i det, han selv kalder for en "typisk kernefamilie". Ligesom de andre familiemedlemmer elskede han at være aktiv.

Derfor føltes det helt rigtigt, da han kom ind i vandsportsmiljøet, og som 12-årig kom på et ungdomslandshold med træningstider i København.

Her tilbød en cirka 50-årig mand, der selv var aktiv i miljøet, at Nick og flere andre teenagedrenge kunne bo i hans store, sjællandske villa. Så skulle de ikke rejse frem og tilbage mellem forældrenes hjem og træningen.

Det var en god mulighed, og den unge fyr brugte halvdelen af ugen på at gå i skole på Fyn, og så boede han i huset på Sjælland i den anden halvdel.

Manden var gavmild og kunne finde på at støtte økonomisk, så Nick kunne komme til turneringer i USA og i resten af verden. Den unge teenager levede et liv, han aldrig nogensinde havde turde drømme om.

De gode oplevelser varede dog ikke længe.

Frygtede ham

Manden kunne blive vred over de mindste ting. At Nick var venstrehåndet, eller at han kom til at slubre, når han drak en cola.

- Han råbte ikke, men han var meget fattet og klar i tonen, så du var ikke et sekund i tvivl, siger Nick Lindbjerg Trier og tilføjer:

- Der er få mennesker i mit liv, jeg har været bange for, og han var én af dem.

Hvornår misbruget præcist begyndte, kan han ikke huske. Der er meget fra dengang, som er blevet fortrængt.

- Jeg tror ikke, at der gik særlig lang tid. Men det er svært for mig at huske, for jeg har i mange år bildt mig selv ind, at det var en drøm eller en fantasi, siger han.

Jeg blev udadreagerende, fik kort lunte og blev en tikkende bombe

Nick Lindbjerg Trier

Når Nick skulle sove, foregik det i mandens seng. Her fik han flere gange overskredet sine grænser, fra han var 12 år til han var 15 år.

- Jeg husker, at jeg vågner op om natten og græder, fordi han piller ved mig, siger Nick Lindberg Trier som eksempel.

Den unge dreng forsøgte nogle gange at vende ryggen til manden, græde eller på anden vis at slippe væk, men samtidig var han bange.

I årene, der fulgte, var Nick Lindbjerg Trier plaget af følelser af skyld og skam. Også hans forældre kunne mærke, at han forandrede sig.

- Jeg har aldrig pjækket en eneste time i min folkeskole, lige indtil jeg mødte den mand. Jeg blev udadreagerende, fik kort lunte og blev en tikkende bombe, siger han.

- Det kender jeg ikke noget til

Som 15-årig sagde han til sine forældre, at han ikke ville være en del af landsholdet længere. Han havde mistet interessen, sagde han.

Det var løgn, men det fik ham væk.

Han fortalte ikke noget til nogen om, hvad der var sket. Han var fri for manden, men manglede en ventil til alle tankerne.

Derfor begyndte Nick Lindbjerg Trier at ryge hash, og det blev til en daglig ting. Hurtigt fulgte de hårde stoffer med.

- Det startede med én ecstacypille - og weekenden efter købte jeg 20 piller, og så gik det bare amok. Det var en nem måde at komme igennem dagen og slippe for det hele.

Under sit første år i gymnasiet resulterede hans attitude i et kæmpe skænderi med forældrene.

Det endte med, at han som 17-årig stak af hjemmefra og boede på sin kammerats sofa. Omkring samme tidspunkt begyndte snakken at gå i vandsportsmiljøet.

Nicks navn blev nævnt i en sag om krænkelser, og en af hans tidligere landsholdskammerater ringede til ham. I første omgang benægtede han alt og svarede bare, at det kendte han ikke noget til.

Om de havde givet mig 20 millioner, havde ikke ændret noget

Nick Lindbjerg Trier

Da politiet efterfølgende ringede på hjemmetelefonen, måtte han gå til bekendelse over for sine forældre.

- Der brød jeg sammen. Jeg vidste ikke, hvad jeg skulle sige. Det er ikke noget, man har lyst til at fortælle sine forældre, siger han.

Vidnede i retten

Indrømmelsen kom fuldstændig bag på hans mor og far.

- De var så chokerede, at de ikke vidste, hvad de skulle gøre, forklarer Nick Lindbjerg Trier.

Politiet ville have, at Nick skulle vidne i retssagen mod manden. Det var der flere andre drenge, der også skulle.

Det startede med, at han skulle til en længere afhøring, og derefter mødte han op i retten.

Nick var så ærlig, han kunne være.

- Stofferne hjalp mig til, at jeg var lidt mere ligeglad. Jeg var gået fra en lille dreng, der ikke kunne finde på at slå en flue ud af kurs til at være mere hårdfør. Men det var bestemt ikke sjovt at sidde der, og at han også skulle være til stede.

Fik en dom på to år

Efter en ankesag blev manden idømt fængsel i to år i Østre Landsret. Seks drenge havde vidnet mod ham - deriblandt Nick. De fik 20.000 kroner hver i erstatning.

Han følte sig til grin.

- Om de havde givet mig 20 millioner, havde ikke ændret noget. Problemet var, at han ødelagde nogle unge drenges liv. At han får to år i spjældet, kan jeg simpelthen ikke forstå, siger Nick Lindbjerg Trier.

Han vidste ikke, at de andre unge mænd også gemte på lignende historier.

Da jeg vågner, står mine forældre nede for enden af min seng

Nick Lindbjerg Trier

- Det var nogen, jeg havde et ret tæt forhold til, og det havde jeg ikke set komme, siger han.

Efter manden blev dømt, fortsatte Nick sit stofmisbrug. Som 20-årig tog han sin første overdosis, hvor to venner måtte køre ham på hospitalet i Odense.

- Det sidste, jeg husker, er, at der står tre sygeplejersker, og det hele kramper og flyver rundt, og så husker jeg ikke mere. Da jeg vågner, står mine forældre nede for enden af min seng, fortæller han.

To dage senere tog Nick Lindbjerg Trier igen baner af kokain. Det var først på hospitalet i Holland som 27-årig, at han besluttede sig for at stoppe.

Han var flov over sine egne handlinger og bange for at dø.

Han fik derefter en psykolog, der endelig hjalp ham til at forstå, hvad der var sket i hans liv og hvorfor.

Samtidig flyttede han ind hos en god ven, der tog ham i nakken og hjalp ham med at holde fokus.

Nick rettede blikket mod sit job som selvstændig tømrer og på træning.

Stadig mærket efter stofferne

Glæden ved de fysiske udfordringer kickstartede, da han i 2016 klarede et mål om at løbe fem kilometer på under 20 minutter.

Siden da har han to gange været til verdensmesterskabet i forhindringsløbet OCR og rejst verden rundt for at konkurrere.

- Det har nok været en form for stimulans for mig, at jeg kunne få pulsen op at køre, siger han.

Konsekvensen af det årelange stofmisbrug mærker han stadig. Han lider af en angst, som er dukket op cirka 10 gange i hans liv, og som begyndte første gang, da han var 20 år.

Når den rammer, kører tankerne pludselig rundt, mens kroppen begynder at krampe. Det er en angst for at dø, og han må hive efter vejret, når det sker.

- Jeg er stadig ved at lære, hvordan jeg skal tackle det, siger han.

Hans medvirken i 'Korpset' er en del af en rejse, hvor han udfordrer sig selv på det mentale og fysiske plan.

- Et eller andet sted har jeg fundet mig selv igen. Men jeg er 110 procent også en ny udgave.

Vil gerne være et forbillede

I dag er den 32-årige tømrer opsat på at gøre en forskel for andre.

Det gjorde han blandt andet, da han arrangerede et stort løbehold, der deltog i 'Stafet for livet' og i alt samlede over 100.000 kroner ind til Kræftens Bekæmpelse.

Derudover er han teamleder på Camp True North, der flere gange hvert år bliver afholdt for op til 150 unge mellem 14 og 19 år. Det er en form for personlig udviklingscamp, som den tidligere jægersoldat Nicolai Moltke-Leth står bag. Indtil videre har 20.000 unge været en del af campen.

Her er det Nicks job at være en rollemodel.

- At jeg startede der, er den største gave, jeg nogensinde har fået, siger han.

Han håber på, at han en dag kan arbejde fuld tid med at gøre en forskel for andre.

- Jeg ville ønske, jeg kunne hjælpe nogen, der havde været ude i et misbrug eller har været misbrugt. Især pædofili er så svært et emne at snakke om, siger han.

Det er også derfor, han står frem. Han understreger samtidig, at han ikke fortæller sin historie for at gøre den pædofilidømte mand ondt.

Skulle Nick Lindbjerg Trier møde ham på gaden en dag, håber han, at han udstråler overskud, når han går forbi, frem for at være hadefuld.

- Der er ingen tvivl om, at det sidder i mig og altid vil gøre det. Jeg har lært at leve med det så vidt muligt og har prøvet at få vendt de her ting om til nogle styrker og noget positivt, siger han.

- Hævn gør mig ikke gladere. Men jeg vil gerne gøre opmærksom på min historie, og på at jeg er kommet ud på den anden side.

Nick Lindbjerg Trier fortæller sin historie i 'Korpset', der bliver vist torsdag klokken 20 på TV 2 og på TV 2 PLAY.