Landmand søger kærlighed

Plejer at gå, når der skal tales om følelser – på tv kunne ung landmand ikke holde tårerne tilbage

Mens vennerne har fået koner og børn, har Nicolaj Brunt Nielsen haft svært ved at finde en kæreste.

De er altid omkring 40 venner fra nær og fjern samlet til den årlige julefrokost. Og når 25-årige Nicolaj Brunt Nielsen kigger sig omkring, kan han hvert år tælle til to singler.

Den ene af dem er ham selv. Og sådan har det været længe.

Mens de fleste af vennerne i omgangskredsen har fået kærester, koner og børn, så er det anderledes for den unge landmand.

- Jeg er ham, der altid kommer alene til alting. Det er nok værst, når man skal til bryllup. Så kan man sidde der og tænke lidt over det hele, siger han til TV 2.

Men objektivt set er det ikke, fordi Nicolaj burde have svært ved at finde kærligheden. Han er høj, veltrænet og snakkesalig, når han først kommer i gang. Han griner meget, og det er heller ikke, fordi han aldrig har haft en kæreste.

Han har bare ikke haft held med at finde en ny, siden hende, der flyttede ind på hans gård for fem år siden, valgte at flytte ud igen.

Bange for at blive ignoreret

Hvor mange danskere der lever som single i 2019, findes der ikke præcise tal for. Men ifølge Danmarks Statistik bor der over 1,2 millioner enlige i Danmark, og det tal er steget hvert år siden 1986, hvor opgørelsen blev lavet første gang.

At bo alene betyder dog ikke nødvendigvis, at man er single. Men Nicolaj Brunt Nielsen er en af dem, der er. Han bor i Tvis uden for den jyske by Holstebro i et af de områder, hvor der bor langt flere unge mænd end kvinder. Og han lægger ikke skjul på, at han ikke er god til det dér med piger.

Sådan noget med piger og følelser og skidt og kanel har jeg altid lige sagt "ja ja" til, og så er jeg gået min vej

Nicolaj Brunt Nielsen

Derfor er han nu med i den nye sæson af 'Landmand søger kærlighed'. Men hvorfor kan "en skøn, ung mand" som ham ikke selv finde en kæreste, spørger Lene Beier, da hun møder ham i programmet.

Han har da også ledt lidt, mener han selv. Men hver gang vennerne spørger, om han har mødt nogen, har svaret været: "Nah" efterfulgt af et grin.

- Jeg tror, jeg er for genert. Jeg siger ikke så meget, hvis jeg ikke kender folk, siger han og fortsætter:

- Jeg har aldrig rigtig været på dates. Sådan noget med piger og følelser og skidt og kanel har jeg altid lige sagt "ja ja" til, og så er jeg gået min vej. Jeg er håbløs til det.

Når Nicolaj Brunt Nielsen er i byen, holder han sig i baren og drikker enten for lidt til at fjerne genertheden eller for meget til, at han "er noget værd". Datingappen Tinder har kun været i brug, når han kedede sig.

15 matches er det blevet til i løbet af det år, han har haft en profil. Og det dér med at skrive til pigerne er ikke noget, han gør sig i.

- Jeg tror, jeg er bange for at blive ignoreret, siger han.

Et andet håb har også været, at pigerne nok ville skrive til ham, hvis de var interesserede. Men det er ikke rigtig sket.

Forladt af sin første kæreste

Hans første og eneste kæreste gik da også efter ham. I bogstavelig forstand.

Det skete i 2012, hvor Nicolaj Brunt Nielsen var til afslutningsfest efter den lokale firmafodboldturnering. Det var ellers kun blevet til tre kampe i løbet af sæsonen, fordi vennerne fra arbejdspladsen manglede en mand på holdet. Festen i januar dukkede han op til på et afbud.

Han brugte aftenen i baren som altid, men da han skulle hjemad, fulgte en pige efter ham. Sammen med en veninde og en af Nicolajs kammerater indhentede hun ham, og de faldt i snak. Og så gik den ellers derfra. Et par måneder efter kaldte de sig kærester.

De var sammen i fire år, og hun boede på gården i to af dem, inden hun ifølge Nicolaj fortalte ham, at hun gerne ville bo alene. Senere fandt han ud af, at hun havde mødt en anden.

Det gjorde ondt. Og selvom han ikke tænker over det til daglig, ved Nicolaj Brunt Nielsen, at det har gjort det sværere for ham at finde modet til at lede efter en ny kæreste.

- Jeg var sådan set glad ved hende, så det tog lidt tid at komme over. Men sådan var det jo, siger han.

Blev tagget af vennerne

At han nu er med i 'Landmand søger kærlighed', skyldes mest af alt de venner, der blev ved med at tagge ham i opslag om programmet på Facebook.

- Jeg ved ikke, om de syntes, det var synd for mig, at jeg ikke havde nogen, griner han.

Aktiviteterne på det sociale medie resulterede dog i, at Nicolaj Brunt Nielsen modtog en invitation til casting fra produktionsselskabet bag programmet, og han besluttede sig for at sige "ja ja" endnu engang.

- Hvis jeg ikke selv kan finde ud af det, så må jeg ligesom have lidt hjælp, siger han.

Den 25-årige landmand havde dog aldrig regnet med, at han ville komme med i programmet, og kalder det meget grænseoverskridende, at det pludselig er ham, der er i centrum.

Rørt over opmærksomhed

Under de første optagelser af en samtale mellem ham og programmets vært, Lene Beier, havde han også svært ved at holde tårerne tilbage.

Landmanden har nemlig let til tårer, men plejer altid at gå, før hans følsomme side rammer ham.

- Men det kunne jeg ligesom ikke der, siger han om situationen med Lene Beier.

De talte om kærligheden og Nicolajs fortid. Og derudover var det en meget rørende oplevelse, at hele 34 kvinder havde skrevet et brev til ham og var interesseret i at mødes.

- Hvis man er blevet afvist, og der så lige pludselig er en del, der har skrevet til én, så bliver man nok glad og lidt rørt. At så mange viser interesse, har jeg aldrig prøvet før, siger han.

Drømmen er at finde en at dele livet på gården med. For som Nicolaj Brunt Nielsen siger det:

- Det er sgu da lidt ensomt at bo ude på en gård helt alene år efter år. Til sidst bliver det lidt småkedeligt.

Følg Nicolaj og de andre landmænd i ’Landmand søger kærlighed’, der har premiere tirsdag 13. august kokken 20 på TV 2 eller på TV 2 PLAY.