Korpset

Deltager følte sig ydmyget på tv - nu får han skulderklap af fremmede

Han er lavere og lettere end alle de andre deltagere. Trods modgang er Paw Rasmussen nået til det sidste døgn i 'Korpset'.

Det begyndte nærmest så skidt, som det kunne, for den vestjyske politibetjent Paw Rasmussen.

Aspiranten med nummeret 12 havnede hurtigt på den såkaldte "lorteliste" i tv-programmet 'Korpset'. Det er instruktørernes advarsel, når en deltager hænger i en tynd tråd.

- Jeg kom skidt fra start. Det kan alle vist godt se, siger 34-årige Paw Rasmussen i dag.

Han brokkede sig eksempelvis højlydt på dag 2, da han skulle bære en tung oppakning på 50 kilo i fællesskab med to andre aspiranter.

Her bad han de andre overtage for ham. Ellers ville han ikke nå i mål.

- Jeg kan tydeligt se, at jeg er ynkelig, og jeg kan sagtens forstå folks holdning til det. Jeg var helt derude, hvor der ikke var mere at give af, hvis jeg skulle nå i mål. Men jeg skulle ikke have sagt det på den måde.

Følte sig ydmyget

En oplevelse i tv-programmet fik ham til at ændre på sig selv.

Da Paw Rasmussen igen sagde "jeg kan ikke", blev han placeret i en gummibåd af 'Korpset'-instruktøren Claus Staun.

- Hvis du virkelig mener, at du ikke kan mere, så må du få holdet til at hjælpe dig. Derfor: Op i gummibåden, lød fra den tidligere frømand.

Derefter blev han båret rundt af sine meddeltagere i sandet ved Vesterhavet.

Det var ikke et sjovt øjeblik for politibetjenten. Paw Rasmussen synes, at det var en unødvendigt dramatisk oplevelse.

- Jeg følte mig helt vildt ydmyget over det i en måneds tid efter, jeg kom hjem, fortæller han.

Alligevel kan deltageren godt se, at han ikke var motiverende over for de andre eller over for sig selv. Han vidste, at der skulle ske en forandring, hvis han skulle fortsætte i programmet.

- I dag kan jeg sagtens forstå, at Staun (instruktør i 'Korpset', red) synes, jeg skulle derop, og det læringspunkt, der skulle ind på det tidspunkt.

Blev gjort til en belastning

Efter den dag ved Vesterhavet begyndte der at ske noget.

Aspiranten stoppede med at sige, at han ikke kunne. Selvom han stadig tænkte det af og til.

Nu er Paw Rasmussen blandt de sidste fire deltagere i det sidste og afgørende 8. døgn af 'Korpset'.

For den tidligere frømand og instruktør i 'Korpset', Claus Staun, var det helt bevidst, at han valgte at udsætte Paw Rasmussen for den ydmygende test i gummibåden.

- Rent visuelt satte jeg ham som en belastning for det øvrige hold. Derfor kom han op i båden, og så håbede jeg på, at han ville forstå det. Det gjorde han heldigvis, siger Claus Staun og uddyber:

- Han viste efter bådøvelsen en helt anden tilgang til sig selv og det at være på holdet.

Mindre og lettere end de andre

Paw Rasmussen måler 171 centimeter høj og vejer 68 kilo, men i 'Korpset' er der ingen forskelsbehandling.

Det ønskede han heller ikke, at der skulle være.

- Jeg er 10 kilo lettere og 10 centimeter lavere end de andre, men jeg vidste, jeg ville gå ind til det på lige fod med de andre.

De kommer hen, giver et håndslag og siger, at de har fulgt mig

Paw Rasmussen, aspirant nummer 12

Aspiranten tror, at han kom ovenpå igen, fordi han besidder en stor portion stædighed.

- Jeg tænkte: "Det skal fandme være løgn. Jeg giver ikke op". Jeg ville ikke smide armbåndet (hvilket betyder afgang fra 'Korpset', red), medmindre instruktørerne tog det fra mig.

Er stadig mega stolt

Andre har også lagt mærke til Paw Rasmussens udvikling.

Politbetjenten fra Esbjerg bliver indimellem stoppet på gaden af tv-seere, der har fulgt med. Både af helt unge piger, der vil have en selfie med ham, men også af granvoksne mænd, der giver ham et klap på skulderen.

- De kommer hen, giver et håndslag og siger, at de har fulgt mig. At jeg er kommet godt igen, og at de tager hatten af for mig, siger han.

Personligt er det dog svært for Paw Rasmussen at sætte ord på, om der er tale om en reel forandring, som han kan bruge uden for 'Korpset'.

Selvom han kan udstråle selvsikkerhed, døjer han med selv at tro på det. Han har stadig både de gode og dårlige dage.

- Jeg er ikke kommet hjem som et helt nyt menneske. Den, jeg er på tv, er også den, jeg er i virkeligheden. Når jeg er ynkelig der, er jeg sgu også nogle gange ynkelig herhjemme. Men det er nok meget naturligt, siger han og bemærker:

- Jeg er stadig mega stolt af alt det, jeg har præsteret.

Venter med nye eventyr

Paw Rasmussen tilmeldte sig programmet af to årsager. Han ville bevise over for omverdenen, at han er skabt af noget særligt - og så ville han være et godt forbillede for sine børn på 7 og 10 år.

De to ting er han lykkedes med, føler han.

- Jeg ville gerne vise min søn og datter, at det er vigtigt, at man holder sig i god form og holder sig sund og rask, siger han.

Lige nu holder Paw Rasmussen sig dog til fitnesscenteret. Han føler sig helt mættet af de ekstreme, fysiske udfordringer.

- Jeg skal i hvert fald ikke ud på nye eventyr det næste lange stykke tid, konstaterer han.

Se det sidste afsnit af 'Korpset' torsdag klokken 20 på TV 2 - eller se det allerede nu på TV 2 PLAY.

Her er aspiranterne i 'Korpset' sæson 3

Frederik

Frederik

Navn: Frederik Wielandt

Aspirant nummer: 01

Bopæl: København S, Amager

Alder: 24 år

Højde: 178 cm

Vægt: 83,5 kg

Profession: Fysioterapeut

Om: Fra barnsben har han altid haft en trang til at udfolde sig fysisk gennem forskellige sportslige aktiviteter. Han har planer om at gennemføre en Ironman i fremtiden. 

Fysik: Frederik spiller fodbold, golf, løber maraton, 42 kilometer forhindringsløb, dyrker triatlon og styrketræning. Han beskriver sig selv som afhængig af at bevæge sig, og han træner i gennemsnit 14 timer om ugen. 

Baggrund for deltagelse: Interessen for programmet kom, fordi Frederik har set de tidligere sæsoner, hvor både de mentale og fysiske udfordringer lokkede. Han har altid søgt at prøve nye ting af, og 'Korpset' virker som en gylden mulighed.

Foto: TV 2

Kenneth

Kenneth

Navn: Kenneth Friis Aaboe

Aspirant nummer: 02

Bopæl: Esbjerg

Alder: 30 år

Højde: 182 cm

Vægt: 80 kg

Profession: Brandmand og operatør ved Esbjerg Lufthavn

Om: Gift med Tina, og sammen har de tre piger på et halvt, to og fem år. Udover familien og haven interesserer han sig for sin kost. Han lever efter keto-diæten, hvor mængden af kulhydrater begrænses.

Fysik: Begyndte at styrketræne som 15-årig. Kenneth dyrker fitness fem til seks dage om ugen. 

Baggrund for deltagelse: Kenneth har meldt sig til 'Korpset' for at udvikle sig selvtillidsmæssigt og for at få en fed oplevelse.

Foto: Thomas Rønn / TV 2

Sonny

Sonny

Navn: Sonny Nautrup Nielsen

Aspirant nummer: 03

Bopæl: Aalborg

Alder:  33 år

Højde: 187 cm

Vægt: 95 kg

Profession: Brandmand/mekaniker/instruktør

Om: Sonny beskriver sig selv som udadvendt og med begge ben solidt plantet på jorden. Han lægger vægt på et sundt liv og bruger en stor del af sin fritid på fysisk aktivitet.

Fysik: Dyrker crossfit, løb, spinning/cykling og havkajak/roning. I alt bruger han syv til ti timer om ugen på motion. 

Baggrund for deltagelse: Sonny ønsker at lære sig selv bedre at kende og finde sine egne grænser for, hvad der er muligt.

Foto: Thomas Rønn. / TV 2

Anders

Anders

Navn: Anders Busch

Aspirant nummer: 04

Bopæl: København

Alder: 27 år

Højde: 186 cm

Vægt: 86 kg

Profession: Digital marketing specialist

Om: Anders betragter sig selv som impulsiv, eventyrlysten og karriereorienteret. Han har rejst gennem ti procent af sit liv med venner og familie og gør det typisk på en adrenalinfyldt måde, eksempelvis på motorcykel, ved at sejle eller bjergbestigning. 

Fysik: Han har spillet fodbold, siden han var ni år gammel, og styrketrænet, siden han var 15. I forbindelse med 'Korpset' trænede han ved at gå med rygsæk, dyrke crossfit, core-træning, mentaltræning med 'død mur' fra 3- og 5-meter vipper, meditation og yoga. Normalt træner han crossfit cirka fire gange om ugen og fodbold én gang ugentligt.

Baggrund for deltagelse: Anders elsker at være uden for sin comfort zone, uanset om det er 'Korpset', bjergbestigning, maraton, akavet stilhed under en date eller en præsentation foran en stor forsamling af mennesker. Det er her, han synes, at han udvikler sig og får det bedste af sig selv frem. Derudover vil han gerne anvende den militære disciplin i sin karriere og i sit privatliv, så han ved, hvordan han skal reagere, næste gang han står i en presset situation. 

Foto: Thomas Rønn. / TV 2

Nick

Nick

Navn: Nick Lindbjerg Trier

Aspirant nummer: 05

Bopæl: Kerteminde

Alder: 32 år

Højde: 190 cm

Vægt: 93 kg

Profession: Selvstændig tømrer

Om: Bruger sin fritid sammen med sin kæreste, familie og venner. Han elsker desuden ekstremsport og at teste sine egne grænser. Derudover går Kenneth op i frivilligt arbejde - både som løbskaptajn i Stafet For Livet og som teamleder på Camp True North, hvor han arbejder med udvikling af unge i alderen 12 til 18 år. 

Fysik: Han løber en del og har de seneste to år deltaget i verdensmesterskaberne i OCR (forhindringsløb, red). Den mere fysiske træning får han ved at dyrke crossfit. Det står sammenlagt gerne på fem træninger om ugen.

Baggrund for deltagelse: Nick har meldt sig til 'Korpset' for at lære sig selv endnu bedre at kende. Fysisk ved Nick, at han kan klare smerten, men han har aldrig prøvet at blive testet psykisk på den måde før. Han meldte sig også for at få nye redskaber, som han vil bruge i sit arbejde med unge.  

Foto: TV 2

Charlie

Charlie

Navn: Charlie Klarskov

Aspirant nummer: 06

Bopæl: Dubai - under optagelserne boede han i Los Angeles

Alder: 27 år

Højde: 184 cm

Vægt: 78 kg

Profession: Selvstændig inden for online markedsføring for investeringsvirksomheder -primært i Californien.  

Om: Charlie er meget passioneret omkring sin virksomhed. Han arbejdede som investeringsrådgiver i Beverly Hills, men sagde jobbet op for at starte sit eget. Han rejser en del med jobbet - i gennemsnit en gang om ugen året rundt. 

Fysik: Han løber fem til syv kilometer og laver træningsøvelser cirka tre gange om ugen, hvilket han har gjort i et par år. Derudover går han på jagt og rider, når han er i Danmark.

Baggrund for deltagelse: Vil bevise overfor sig selv, at han både fysisk og mentalt har, hvad der skal til, for at gennemføre. Derudover er han nysgerrig på den mentale rejse.

Foto: Thomas Rønn. / TV 2

Søren

Søren

Navn: Søren Bang Trangbæk

Aspirant nummer: 07

Bopæl: Hinnerup

Alder: 38 år

Højde: 187 cm

Vægt: 80 kg

Profession: Projektleder indenfor salg og marketing 

Om: Søren bor sammen med sin kone, Line Hinnerup, nord for Aarhus. Sammen har de børnene Alberte på otte og Karl på seks år. Til daglig arbejder han i Kristelig Fagbevægelse (Krifa) som projektleder. Han dyrker en del sport, men i hverdagen er familien det primære. 

Fysik: Løber, cykler, ror kano og kajak, svømmer og løber på inliners samt dyrker styrketræning. Han træner cirka otte timer om ugen og dyrker også adventure race.

Baggrund for deltagelse: Søren er vild med at give sig selv nye udfordringer. Han kender sin krop og ved, hvordan den reagerer i pressede situationer med for lidt søvn, vand, mad og under påvirkning af kulde. Udover den fysiske og mentale del, så betyder omverdenens anerkendelse også noget, og derfor har han meldt sig til 'Korpset'. Han håber på at blive presset helt derud, hvor man normalt giver op, og så alligevel fortsætte. 

Foto: Thomas Rønn / TV 2

Klaus

Klaus

Navn: Klaus Svendsen

Aspirant nummer: 8

Bopæl: Herning

Alder: 38 år

Højde: 183 cm

Vægt: 90 kg

Profession: Virksomhedsejer og sælger

Om: Klaus bor sammen med sin kæreste Mette og deres søn på to år. De bruger i øjeblikket det meste af fritiden på at bygge et nyt hjem. Han beskriver sig selv som impulsiv og ser ting som en udfordring frem for et problem. 

Fysik: I øjeblikket er den eneste sportsgren husbyggeriet, men ellers plejer han at cykle racer- og mountainbike og at styrketræne. Han træner som regel 10 til 15 timer om ugen. 

Baggrund for deltagelse: Det var Klaus' kæreste, der opfordrede ham til at melde sig. Han har også selv overvejet det, da han elsker at teste sig selv. Han ser 'Korpset' som den ultimative udfordring på det fysiske og mentale plan.

Foto: Thomas Rønn. / TV 2

Anders

Anders

Navn: Anders Haurballe Larsen

Aspirant nummer: 9

Bopæl: Nyborg

Alder: 27 år

Højde: 180 cm

Vægt: 90 kg

Profession: Under uddannelse til ambulancebehandler

Om: Anders er familiemenneske og går op i at bruge tid med hustruen Melanie og datteren Asta på 1,5 år. Derudover går han meget op i konstant at udvikle sin fysik og eksperimentere med den. Derfor træner han al den tid, han ikke tilbringer på job, uddannelse eller familien. Søvn er derfor ikke højt prioriteret.

Fysik: Han dyrker svømning på åbent hav, mountainbike, forskellige former for løb, styrketræning/crossfit/bodybuilding. Anders træner hver dag. 

Baggrund for deltagelse: Anders meldte sig til 'Korpset' af mange forskellige årsager, men den primære var, at han er vokset op i et hjem, hvor selvtilliden ret hurtigt blev pillet af ham. Så bekræftelse, anerkendelse og selvtillid var noget, han kæmpede for at gøre sig fortjent til, og det føler han nu, at han blandt andet opnår ved at gøre ting udover det sædvanlige. Som for eksempel at melde sig til 'Korpset'.

Foto: Thomas Rønn / TV 2

Martin

Martin

Navn: Martin Holm Larsen

Aspirant nummer: 10

Bopæl: Jyderup

Alder: 46 år

Højde: 180 cm

Vægt: 102 kg

Profession: Er selvstændig og arbejder indenfor kost, træning og coaching. 

Om: Gift på 16. år med Joan. Har to store bonusbørn, Patrick på 29 år og Jacqueline på 27 år, og fællesbarnet Malou på 15 år. Derudover har Martin tre børnebørn og en på vej. Familien har desuden en hund ved navn Hjalmar af racen engelsk Mastiff.

Fysik: Martin træner fem til seks gange om ugen. Det er eksempelvis styrketræning, løb i terræn og vandring i bakker. Han har trænet hele sit liv og har stillet op til stærkmandskonkurrencer og bodybuilding. De seneste 12 år har han hovedsageligt dyrket ekstremsport som Ironman og 100/160 kilometer trailløb.

Baggrund for deltagelse: Martin ønsker at udfordre og udvikle sig selv som menneske. Han vil gerne flytte sine egne grænser, men også styrke sine menneskelige evner, så han på den måde bliver endnu bedre rustet til at hjælpe sine klienter.

Foto: Thomas Rønn. / TV 2

Kasper

Kasper

Navn: Kasper Rebenstorf

Aspirant nummer: 11

Bopæl: Bagsværd

Alder: 28 år 

Højde: 183 cm

Vægt: 80 kg

Profession: Produktionsleder i MT Højgaard

Om: Kasper bruger tid med kæresten Trine, og så har han dyrket nærmest al slags sport. Blandt andet fodbold, karate, svømning, squash, breakdance og golf. Som juniorgolfspiller havde han et handicap på 10,4. Han har desuden været i forsvaret fra april 2011 til oktober 2013. 

Fysik: Han dyrker primært triatlon om sommeren og har gjort det i over ti år. I vinterhalvåret fokuserer han på langrendsløb og løber Vasaloppet for femte gang i marts 2020.

Baggrund for deltagelse: Han havde i mange år gået med tanken om at blive frømand. Kasper søgte ind i 2013, men under optagelsesforløbet røg han ud med en sprunget trommehinde. I 2018 søgte han igen ind, men fik konstateret astma til en test og fik derfor ikke lov til at starte. Han har derfor søgt om at komme med i 'Korpset' for at bevise overfor sig selv, at han har, hvad der skal til, for at blive frømand. Derudover savnede han det sammenhold, man får, når man presses under ekstreme forhold sammen med andre.

Foto: TV 2

Paw

Paw

Navn: Paw Bech Rasmussen

Aspirant nummer: 12

Bopæl: Esbjerg

Alder: 33 år

Højde: 171 cm

Vægt: 68 kg

Profession: Politibetjent

Om: Paw bor med datteren Lærke på ti år og sønnen Linus på 7 år i en 7/7-ordning. Derudover har familien hunden Dina. Det meste af tiden går med børnenes fritidsaktiviteter - de spiller begge ishockey - og med hans egen træning.

Fysik: Han dyrker styrketræning, løb og OCR (forhindringsløb). Han har styrketrænet, siden han var i 20'erne, og har spillet fodbold og løbet gennem hele livet. I dag styrketræner han fem gange om ugen og har et par løbepas. 

Baggrund for deltagelse: Paw har meldt sig til 'Korpset' for få et personligt eventyr, men også for at vise overfor sig selv og omverdenen, at han er gjort af et særligt stof.

Foto: TV 2