Deltager følte sig ydmyget på tv - nu får han skulderklap af fremmede

Han er lavere og lettere end alle de andre deltagere. Trods modgang er Paw Rasmussen nået til det sidste døgn i 'Korpset'.

Det begyndte nærmest så skidt, som det kunne, for den vestjyske politibetjent Paw Rasmussen.

Aspiranten med nummeret 12 havnede hurtigt på den såkaldte "lorteliste" i tv-programmet 'Korpset'. Det er instruktørernes advarsel, når en deltager hænger i en tynd tråd.

- Jeg kom skidt fra start. Det kan alle vist godt se, siger 34-årige Paw Rasmussen i dag.

Han brokkede sig eksempelvis højlydt på dag 2, da han skulle bære en tung oppakning på 50 kilo i fællesskab med to andre aspiranter.

Her bad han de andre overtage for ham. Ellers ville han ikke nå i mål.

- Jeg kan tydeligt se, at jeg er ynkelig, og jeg kan sagtens forstå folks holdning til det. Jeg var helt derude, hvor der ikke var mere at give af, hvis jeg skulle nå i mål. Men jeg skulle ikke have sagt det på den måde.

Udover de 50 kilo, som aspiranterne skulle deles om at bære over syv kilometer på dag 2, havde de hver især 20 kilo i rygsækken.
Udover de 50 kilo, som aspiranterne skulle deles om at bære over syv kilometer på dag 2, havde de hver især 20 kilo i rygsækken. Foto: Thomas Rønn / TV 2

Følte sig ydmyget

En oplevelse i tv-programmet fik ham til at ændre på sig selv.

Da Paw Rasmussen igen sagde "jeg kan ikke", blev han placeret i en gummibåd af 'Korpset'-instruktøren Claus Staun.

- Hvis du virkelig mener, at du ikke kan mere, så må du få holdet til at hjælpe dig. Derfor: Op i gummibåden, lød fra den tidligere frømand.

Derefter blev han båret rundt af sine meddeltagere i sandet ved Vesterhavet.

- Jeg stopper med at sige, at jeg ikke kan, lød det fra Paw Rasmussen. Først da sluttede turen i gummibåden.
- Jeg stopper med at sige, at jeg ikke kan, lød det fra Paw Rasmussen. Først da sluttede turen i gummibåden. Foto: Thomas Rønn / TV 2

Det var ikke et sjovt øjeblik for politibetjenten. Paw Rasmussen synes, at det var en unødvendigt dramatisk oplevelse.

- Jeg følte mig helt vildt ydmyget over det i en måneds tid efter, jeg kom hjem, fortæller han.

Alligevel kan deltageren godt se, at han ikke var motiverende over for de andre eller over for sig selv. Han vidste, at der skulle ske en forandring, hvis han skulle fortsætte i programmet.

- I dag kan jeg sagtens forstå, at Staun (instruktør i 'Korpset', red) synes, jeg skulle derop, og det læringspunkt, der skulle ind på det tidspunkt.

Paw Rasmussen mente selv, at han havde forstået beskeden om, at han skulle ændre sin adfærd. Derfor synes han, det var irriterende, at han skulle op i gummibåden på dag 3 i 'Korpset'.
Paw Rasmussen mente selv, at han havde forstået beskeden om, at han skulle ændre sin adfærd. Derfor synes han, det var irriterende, at han skulle op i gummibåden på dag 3 i 'Korpset'. Foto: Thomas Rønn / TV 2

Blev gjort til en belastning

Efter den dag ved Vesterhavet begyndte der at ske noget.

Aspiranten stoppede med at sige, at han ikke kunne. Selvom han stadig tænkte det af og til.

Nu er Paw Rasmussen blandt de sidste fire deltagere i det sidste og afgørende 8. døgn af 'Korpset'.

For den tidligere frømand og instruktør i 'Korpset', Claus Staun, var det helt bevidst, at han valgte at udsætte Paw Rasmussen for den ydmygende test i gummibåden.

- Rent visuelt satte jeg ham som en belastning for det øvrige hold. Derfor kom han op i båden, og så håbede jeg på, at han ville forstå det. Det gjorde han heldigvis, siger Claus Staun og uddyber:

- Han viste efter bådøvelsen en helt anden tilgang til sig selv og det at være på holdet.

Den tidligere frømand Claus Staun (th.) var ikke imponeret over Paw Rasmussen under de første dage i 'Korpset'. - Det gavner ikke nogen at fortælle sig selv hele tiden, hvad man ikke kan, lyder det fra instruktøren.
Den tidligere frømand Claus Staun (th.) var ikke imponeret over Paw Rasmussen under de første dage i 'Korpset'. - Det gavner ikke nogen at fortælle sig selv hele tiden, hvad man ikke kan, lyder det fra instruktøren. Foto: Thomas Rønn / TV 2

Mindre og lettere end de andre

Paw Rasmussen måler 171 centimeter høj og vejer 68 kilo, men i 'Korpset' er der ingen forskelsbehandling.

Det ønskede han heller ikke, at der skulle være.

- Jeg er 10 kilo lettere og 10 centimeter lavere end de andre, men jeg vidste, jeg ville gå ind til det på lige fod med de andre.

De kommer hen, giver et håndslag og siger, at de har fulgt mig

Paw Rasmussen, aspirant nummer 12

Aspiranten tror, at han kom ovenpå igen, fordi han besidder en stor portion stædighed.

- Jeg tænkte: "Det skal fandme være løgn. Jeg giver ikke op". Jeg ville ikke smide armbåndet (hvilket betyder afgang fra 'Korpset', red), medmindre instruktørerne tog det fra mig.

Paw Rasmussen bærer her på en tung dukke i en af øvelserne, der også indebar, at han blev skubbet i havnevand med bind for øjnene.
Paw Rasmussen bærer her på en tung dukke i en af øvelserne, der også indebar, at han blev skubbet i havnevand med bind for øjnene. Foto: Thomas Rønn / TV 2

Er stadig mega stolt

Andre har også lagt mærke til Paw Rasmussens udvikling.

Politbetjenten fra Esbjerg bliver indimellem stoppet på gaden af tv-seere, der har fulgt med. Både af helt unge piger, der vil have en selfie med ham, men også af granvoksne mænd, der giver ham et klap på skulderen.

- De kommer hen, giver et håndslag og siger, at de har fulgt mig. At jeg er kommet godt igen, og at de tager hatten af for mig, siger han.

Uden for 'Korpset' styrketræner Paw Rasmussen fem gange om ugen, løber og dyster i forhindringsløb.
Uden for 'Korpset' styrketræner Paw Rasmussen fem gange om ugen, løber og dyster i forhindringsløb. Foto: Thomas Rønn / TV 2

Personligt er det dog svært for Paw Rasmussen at sætte ord på, om der er tale om en reel forandring, som han kan bruge uden for 'Korpset'.

Selvom han kan udstråle selvsikkerhed, døjer han med selv at tro på det. Han har stadig både de gode og dårlige dage.

- Jeg er ikke kommet hjem som et helt nyt menneske. Den, jeg er på tv, er også den, jeg er i virkeligheden. Når jeg er ynkelig der, er jeg sgu også nogle gange ynkelig herhjemme. Men det er nok meget naturligt, siger han og bemærker:

- Jeg er stadig mega stolt af alt det, jeg har præsteret.

Venter med nye eventyr

Paw Rasmussen tilmeldte sig programmet af to årsager. Han ville bevise over for omverdenen, at han er skabt af noget særligt - og så ville han være et godt forbillede for sine børn på 7 og 10 år.

Paw Rasmussens søn Linus på syv år og datteren Lærke på 10 år deltog i forhindringsløbet 'Sepe Kids Challenge'.
Paw Rasmussens søn Linus på syv år og datteren Lærke på 10 år deltog i forhindringsløbet 'Sepe Kids Challenge'. Foto: Privatfoto.

De to ting er han lykkedes med, føler han.

- Jeg ville gerne vise min søn og datter, at det er vigtigt, at man holder sig i god form og holder sig sund og rask, siger han.

Lige nu holder Paw Rasmussen sig dog til fitnesscenteret. Han føler sig helt mættet af de ekstreme, fysiske udfordringer.

- Jeg skal i hvert fald ikke ud på nye eventyr det næste lange stykke tid, konstaterer han.

Se det sidste afsnit af 'Korpset' torsdag klokken 20 på TV 2 - eller se det allerede nu på TV 2 PLAY.

Her er aspiranterne i 'Korpset' sæson 3