Korpset

Vinder af 'Korpset' var tæt på at blive smidt ud – han vidste det ikke selv

De kom skidt fra start, men to deltagere formåede alligevel at gå hele vejen i tv-programmet 'Korpset'.

Én efter én faldt 10 mænd fra, indtil der til sidst blot stod to tilbage.

Efter otte døgn med benhårde prøvelser kunne 28-årige Kasper Rebenstorf og 24-årige Frederik Wielandt endelig hoppe i vandet fra en helikopter og dermed kalde sig vindere af tredje sæson af 'Korpset'.

De havde styr på de fysiske udfordringer, men instruktørerne gav dem også advarsler.

Derfor var det ikke givet, at de to skulle stå tilbage til sidst.

Udskød det mentale

Aspirant nummer 1, Frederik Wielandt, trådte ind i den militære verden uden nogen erfaring.

Derfor måtte instruktørerne indimellem ryste på hovedet over hans fejl.

- Jeg har aldrig prøvet at finde vej på et kort eller at ligge på vagt, så det fremstår fuldstændig åndssvagt på tv, griner den 24-årige københavnske fysioterapeut om et scenarie, hvor han sidder til frit skue på en træstub og skal forestille at være udkigspost.

- Jeg var ham den unge, lidt distræte, som dog klarede sig godt fysisk, tilføjer han.

Over 300.000 gange er en video af Frederik Wielands 'skovtur' blevet set på TV 2's Facebookside.

Han mistede sine ting flere gange, og til sidst fik han en advarsel fra instruktør Erik B. Jørgensen om, at det var "sidste chance".

Frederik Wielandt tror, at han alligevel endte med at gå hele vejen, fordi han var i topform. Han er vant til at bruge cirka 14 timer om ugen på træning.

- Jeg tror på, at jo bedre fysisk form, man er i, jo senere træder det mentale game ind, siger han.

Derfor var det også først til sidst i forløbet, at han for alvor skulle kæmpe mod sig selv.

- Der lærte jeg at blive ved, selvom der ikke var flere kræfter tilbage i tanken.

"Ud på røv og albuer"

Hvor Frederik Wielandt var helt grøn i militærverdenen, havde den anden 'Korpset'-vinder masser af erfaring.

Den 28-årige bygningsingeniør Kasper Rebenstorf har været udsendt til Afghanistan, og to gange har han søgt ind til Frømandskorpset.

Derfor kunne han også skubbe sin krop hele vejen i mål. Men på trods af sejren blev han alligevel overrasket, da han fulgte med i programmet på tv-skærmen.

Han vidste godt, at han var havnet på den såkaldte 'lorteliste' som en advarsel fra instruktørerne. Han vidste dog ikke, at han var så tæt på at blive smidt ud af programmet.

Chefinstruktør Thomas Rathsack og kollegerne var ikke begejstrede over aspirantens attitude, og Rathsack syntes faktisk slet ikke, han hørte til på kurset.

- Jeg mener, at den mand skal ud på røv og albuer, og det er hurtigst muligt, sagde chefinstruktøren til de to andre instruktører i programmets tredje afsnit.

Forstod det ikke

Kasper Rebenstorf blev kun reddet, fordi den tidligere frømand Claus Staun gav ham en chance mere.

Staun sagde endda til aspiranten, at han var på vippen til at ryge. Men Kasper Rebensdorf troede, at det mest blev sagt for at presse ham yderligere.

- Det har været lidt hårdt at se de første programmer. Jeg kom ud af 'Korpset' med en succesoplevelse, og har i otte måneder gået i min egen verden og tænkt, at det var gået godt, siger Kasper Rebenstorf og fortsætter:

- Jeg fik et lille chok. Jeg havde måske også glemt, hvordan de første par dage var. Samtidig vidste jeg, at det måtte vende igen, for jeg gik jo hele vejen.

Han tror, at instruktørerne forventede mere af ham på grund af hans baggrund fra Forsvaret.

- Men jeg ved faktisk ikke helt, hvad de regnede med. Jeg er bare glad for, at jeg fik vist dem, at jeg havde noget at byde ind med og en ret til at være der, siger han.

Kasper Rebenstorf tror selv, at hans viljestyrke fik ham hele vejen i mål. Og hans fysik. Han træner 15 til 20 timer om ugen og dyrker triatlon, løb og langrend. I september skal han deltage til VM i en halv Ironman.

- Det handlede for mig om, hvorvidt hovedet kunne følge med, siger han.

Kasper Rebenstorf var tæt på at give op under nattens hårde march ved kysten, men han fortsatte hele vejen til målet i 'Korpset'. Video: Christian Sejer Rasmussen

Chefinstruktør: Derfor gik de hele vejen

Ifølge 'Korpsets' chefinstruktør Thomas Rathsack havde ingen af de to vindere en god start. Frederik Wielandt var et såkaldt "rodehoved", mens han mente, at Kasper Rebenstorf virkede arrogant.

Kasper Rebenstorf optrådte - ifølge chefinstruktøren - ufokuseret og ukoncenteret.

- Det var en rigtig skidt start, siger Rathsack i et ekstraprogram på TV 2 PLAY.

Men der skete noget undervejs. Kasper Rebensdorf ændrede adfærd efter sin advarsel, synes chefinstruktøren.

- Han fandt sin plads i flokken og gik faktisk hen og blev en leder. Han havde fokus, han var koncentreret, og han begik færre fejl, lyder det fra Thomas Rathsack, der også fik øjnene op for Frederik Wielandt, som han kalder for en "teflonmand".

- Det prellede af på ham, når han fik kritik og havde modgang. Det er præcis den attitude, vi gerne vil se, hvor man bare kommer igen og igen, siger chefinstruktøren.

Spiste tre hovedmåltider

Det sidste døgn i 'Korpset' var det mest udmattende af dem alle.

Deltagerne skulle gennemføre en hård march på i alt 26 kilometer i blødt strandsand midt om natten. I rygsækken bar hver især på 25 kilo. Senere kom der to kilo ekstra i.

Derefter skulle de gå 10 kilometer i et hurtigt tempo.

Da 'Korpset' endelig var slut, fik tårerne frit løb. Det skete både på helikopterturen, og da de to vindere stod overfor instruktørerne til sidst.

- Jeg er ikke en person, der normalt har følelserne siddende uden på tøjet, så det var også en vild oplevelse, siger Kasper Rebenstorf.

Derefter stod den på tre store måltider indenfor ganske få timer.

En burger på hotellet, hvor de sov et par timer, en kebab på vejen hjem, og så var de to vindere også lige et smut forbi McDonalds.

Det var hårdere end forventet at være med i 'Korpset', synes Frederik Wielandt. Han gik dog hele vejen. Video: Christian Sejer Rasmussen

Der skal ske noget

'Korpset' handlede for dem begge to om at få testet nogle grænser af.

- Det var fedt at prøve at blive presset. Det skal der til engang imellem, lyder det fra Frederik Wielandt.

- Hvis det er hårdt på jobbet, kan jeg altid tænke tilbage på 'Korpset', og at jeg derfor sagtens kan blive ved lang tid endnu, siger Kasper Rebenstorf.

Lige nu smager det mest af et godt punktum for Kasper Rebenstorf i forhold til en fremtid i specialstyrken, men Frederik Wielandt har efter tv-optagelserne i efteråret undersøgt muligheden for at komme ind på officeruddannelsen.

Også selvom han lige har stiftet eget firma som fysioterapeut.

- Jeg er nødt til at give firmaet en chance, samtidig skal der jo ske noget hele tiden. Det er nærmest forfærdeligt nogle gange, at man ikke bare kan slappe lidt af. Men det kan jeg altså ikke.

Se eller gense det sidste afsnit af 'Korpset' på TV 2 PLAY.

Her er aspiranterne i 'Korpset' sæson 3

Frederik

Frederik

Navn: Frederik Wielandt

Aspirant nummer: 01

Bopæl: København S, Amager

Alder: 24 år

Højde: 178 cm

Vægt: 83,5 kg

Profession: Fysioterapeut

Om: Fra barnsben har han altid haft en trang til at udfolde sig fysisk gennem forskellige sportslige aktiviteter. Han har planer om at gennemføre en Ironman i fremtiden. 

Fysik: Frederik spiller fodbold, golf, løber maraton, 42 kilometer forhindringsløb, dyrker triatlon og styrketræning. Han beskriver sig selv som afhængig af at bevæge sig, og han træner i gennemsnit 14 timer om ugen. 

Baggrund for deltagelse: Interessen for programmet kom, fordi Frederik har set de tidligere sæsoner, hvor både de mentale og fysiske udfordringer lokkede. Han har altid søgt at prøve nye ting af, og 'Korpset' virker som en gylden mulighed.

Foto: TV 2

Kenneth

Kenneth

Navn: Kenneth Friis Aaboe

Aspirant nummer: 02

Bopæl: Esbjerg

Alder: 30 år

Højde: 182 cm

Vægt: 80 kg

Profession: Brandmand og operatør ved Esbjerg Lufthavn

Om: Gift med Tina, og sammen har de tre piger på et halvt, to og fem år. Udover familien og haven interesserer han sig for sin kost. Han lever efter keto-diæten, hvor mængden af kulhydrater begrænses.

Fysik: Begyndte at styrketræne som 15-årig. Kenneth dyrker fitness fem til seks dage om ugen. 

Baggrund for deltagelse: Kenneth har meldt sig til 'Korpset' for at udvikle sig selvtillidsmæssigt og for at få en fed oplevelse.

Foto: Thomas Rønn / TV 2

Sonny

Sonny

Navn: Sonny Nautrup Nielsen

Aspirant nummer: 03

Bopæl: Aalborg

Alder:  33 år

Højde: 187 cm

Vægt: 95 kg

Profession: Brandmand/mekaniker/instruktør

Om: Sonny beskriver sig selv som udadvendt og med begge ben solidt plantet på jorden. Han lægger vægt på et sundt liv og bruger en stor del af sin fritid på fysisk aktivitet.

Fysik: Dyrker crossfit, løb, spinning/cykling og havkajak/roning. I alt bruger han syv til ti timer om ugen på motion. 

Baggrund for deltagelse: Sonny ønsker at lære sig selv bedre at kende og finde sine egne grænser for, hvad der er muligt.

Foto: Thomas Rønn. / TV 2

Anders

Anders

Navn: Anders Busch

Aspirant nummer: 04

Bopæl: København

Alder: 27 år

Højde: 186 cm

Vægt: 86 kg

Profession: Digital marketing specialist

Om: Anders betragter sig selv som impulsiv, eventyrlysten og karriereorienteret. Han har rejst gennem ti procent af sit liv med venner og familie og gør det typisk på en adrenalinfyldt måde, eksempelvis på motorcykel, ved at sejle eller bjergbestigning. 

Fysik: Han har spillet fodbold, siden han var ni år gammel, og styrketrænet, siden han var 15. I forbindelse med 'Korpset' trænede han ved at gå med rygsæk, dyrke crossfit, core-træning, mentaltræning med 'død mur' fra 3- og 5-meter vipper, meditation og yoga. Normalt træner han crossfit cirka fire gange om ugen og fodbold én gang ugentligt.

Baggrund for deltagelse: Anders elsker at være uden for sin comfort zone, uanset om det er 'Korpset', bjergbestigning, maraton, akavet stilhed under en date eller en præsentation foran en stor forsamling af mennesker. Det er her, han synes, at han udvikler sig og får det bedste af sig selv frem. Derudover vil han gerne anvende den militære disciplin i sin karriere og i sit privatliv, så han ved, hvordan han skal reagere, næste gang han står i en presset situation. 

Foto: Thomas Rønn. / TV 2

Nick

Nick

Navn: Nick Lindbjerg Trier

Aspirant nummer: 05

Bopæl: Kerteminde

Alder: 32 år

Højde: 190 cm

Vægt: 93 kg

Profession: Selvstændig tømrer

Om: Bruger sin fritid sammen med sin kæreste, familie og venner. Han elsker desuden ekstremsport og at teste sine egne grænser. Derudover går Kenneth op i frivilligt arbejde - både som løbskaptajn i Stafet For Livet og som teamleder på Camp True North, hvor han arbejder med udvikling af unge i alderen 12 til 18 år. 

Fysik: Han løber en del og har de seneste to år deltaget i verdensmesterskaberne i OCR (forhindringsløb, red). Den mere fysiske træning får han ved at dyrke crossfit. Det står sammenlagt gerne på fem træninger om ugen.

Baggrund for deltagelse: Nick har meldt sig til 'Korpset' for at lære sig selv endnu bedre at kende. Fysisk ved Nick, at han kan klare smerten, men han har aldrig prøvet at blive testet psykisk på den måde før. Han meldte sig også for at få nye redskaber, som han vil bruge i sit arbejde med unge.  

Foto: TV 2

Charlie

Charlie

Navn: Charlie Klarskov

Aspirant nummer: 06

Bopæl: Dubai - under optagelserne boede han i Los Angeles

Alder: 27 år

Højde: 184 cm

Vægt: 78 kg

Profession: Selvstændig inden for online markedsføring for investeringsvirksomheder -primært i Californien.  

Om: Charlie er meget passioneret omkring sin virksomhed. Han arbejdede som investeringsrådgiver i Beverly Hills, men sagde jobbet op for at starte sit eget. Han rejser en del med jobbet - i gennemsnit en gang om ugen året rundt. 

Fysik: Han løber fem til syv kilometer og laver træningsøvelser cirka tre gange om ugen, hvilket han har gjort i et par år. Derudover går han på jagt og rider, når han er i Danmark.

Baggrund for deltagelse: Vil bevise overfor sig selv, at han både fysisk og mentalt har, hvad der skal til, for at gennemføre. Derudover er han nysgerrig på den mentale rejse.

Foto: Thomas Rønn. / TV 2

Søren

Søren

Navn: Søren Bang Trangbæk

Aspirant nummer: 07

Bopæl: Hinnerup

Alder: 38 år

Højde: 187 cm

Vægt: 80 kg

Profession: Projektleder indenfor salg og marketing 

Om: Søren bor sammen med sin kone, Line Hinnerup, nord for Aarhus. Sammen har de børnene Alberte på otte og Karl på seks år. Til daglig arbejder han i Kristelig Fagbevægelse (Krifa) som projektleder. Han dyrker en del sport, men i hverdagen er familien det primære. 

Fysik: Løber, cykler, ror kano og kajak, svømmer og løber på inliners samt dyrker styrketræning. Han træner cirka otte timer om ugen og dyrker også adventure race.

Baggrund for deltagelse: Søren er vild med at give sig selv nye udfordringer. Han kender sin krop og ved, hvordan den reagerer i pressede situationer med for lidt søvn, vand, mad og under påvirkning af kulde. Udover den fysiske og mentale del, så betyder omverdenens anerkendelse også noget, og derfor har han meldt sig til 'Korpset'. Han håber på at blive presset helt derud, hvor man normalt giver op, og så alligevel fortsætte. 

Foto: Thomas Rønn / TV 2

Klaus

Klaus

Navn: Klaus Svendsen

Aspirant nummer: 8

Bopæl: Herning

Alder: 38 år

Højde: 183 cm

Vægt: 90 kg

Profession: Virksomhedsejer og sælger

Om: Klaus bor sammen med sin kæreste Mette og deres søn på to år. De bruger i øjeblikket det meste af fritiden på at bygge et nyt hjem. Han beskriver sig selv som impulsiv og ser ting som en udfordring frem for et problem. 

Fysik: I øjeblikket er den eneste sportsgren husbyggeriet, men ellers plejer han at cykle racer- og mountainbike og at styrketræne. Han træner som regel 10 til 15 timer om ugen. 

Baggrund for deltagelse: Det var Klaus' kæreste, der opfordrede ham til at melde sig. Han har også selv overvejet det, da han elsker at teste sig selv. Han ser 'Korpset' som den ultimative udfordring på det fysiske og mentale plan.

Foto: Thomas Rønn. / TV 2

Anders

Anders

Navn: Anders Haurballe Larsen

Aspirant nummer: 9

Bopæl: Nyborg

Alder: 27 år

Højde: 180 cm

Vægt: 90 kg

Profession: Under uddannelse til ambulancebehandler

Om: Anders er familiemenneske og går op i at bruge tid med hustruen Melanie og datteren Asta på 1,5 år. Derudover går han meget op i konstant at udvikle sin fysik og eksperimentere med den. Derfor træner han al den tid, han ikke tilbringer på job, uddannelse eller familien. Søvn er derfor ikke højt prioriteret.

Fysik: Han dyrker svømning på åbent hav, mountainbike, forskellige former for løb, styrketræning/crossfit/bodybuilding. Anders træner hver dag. 

Baggrund for deltagelse: Anders meldte sig til 'Korpset' af mange forskellige årsager, men den primære var, at han er vokset op i et hjem, hvor selvtilliden ret hurtigt blev pillet af ham. Så bekræftelse, anerkendelse og selvtillid var noget, han kæmpede for at gøre sig fortjent til, og det føler han nu, at han blandt andet opnår ved at gøre ting udover det sædvanlige. Som for eksempel at melde sig til 'Korpset'.

Foto: Thomas Rønn / TV 2

Martin

Martin

Navn: Martin Holm Larsen

Aspirant nummer: 10

Bopæl: Jyderup

Alder: 46 år

Højde: 180 cm

Vægt: 102 kg

Profession: Er selvstændig og arbejder indenfor kost, træning og coaching. 

Om: Gift på 16. år med Joan. Har to store bonusbørn, Patrick på 29 år og Jacqueline på 27 år, og fællesbarnet Malou på 15 år. Derudover har Martin tre børnebørn og en på vej. Familien har desuden en hund ved navn Hjalmar af racen engelsk Mastiff.

Fysik: Martin træner fem til seks gange om ugen. Det er eksempelvis styrketræning, løb i terræn og vandring i bakker. Han har trænet hele sit liv og har stillet op til stærkmandskonkurrencer og bodybuilding. De seneste 12 år har han hovedsageligt dyrket ekstremsport som Ironman og 100/160 kilometer trailløb.

Baggrund for deltagelse: Martin ønsker at udfordre og udvikle sig selv som menneske. Han vil gerne flytte sine egne grænser, men også styrke sine menneskelige evner, så han på den måde bliver endnu bedre rustet til at hjælpe sine klienter.

Foto: Thomas Rønn. / TV 2

Kasper

Kasper

Navn: Kasper Rebenstorf

Aspirant nummer: 11

Bopæl: Bagsværd

Alder: 28 år 

Højde: 183 cm

Vægt: 80 kg

Profession: Produktionsleder i MT Højgaard

Om: Kasper bruger tid med kæresten Trine, og så har han dyrket nærmest al slags sport. Blandt andet fodbold, karate, svømning, squash, breakdance og golf. Som juniorgolfspiller havde han et handicap på 10,4. Han har desuden været i forsvaret fra april 2011 til oktober 2013. 

Fysik: Han dyrker primært triatlon om sommeren og har gjort det i over ti år. I vinterhalvåret fokuserer han på langrendsløb og løber Vasaloppet for femte gang i marts 2020.

Baggrund for deltagelse: Han havde i mange år gået med tanken om at blive frømand. Kasper søgte ind i 2013, men under optagelsesforløbet røg han ud med en sprunget trommehinde. I 2018 søgte han igen ind, men fik konstateret astma til en test og fik derfor ikke lov til at starte. Han har derfor søgt om at komme med i 'Korpset' for at bevise overfor sig selv, at han har, hvad der skal til, for at blive frømand. Derudover savnede han det sammenhold, man får, når man presses under ekstreme forhold sammen med andre.

Foto: TV 2

Paw

Paw

Navn: Paw Bech Rasmussen

Aspirant nummer: 12

Bopæl: Esbjerg

Alder: 33 år

Højde: 171 cm

Vægt: 68 kg

Profession: Politibetjent

Om: Paw bor med datteren Lærke på ti år og sønnen Linus på 7 år i en 7/7-ordning. Derudover har familien hunden Dina. Det meste af tiden går med børnenes fritidsaktiviteter - de spiller begge ishockey - og med hans egen træning.

Fysik: Han dyrker styrketræning, løb og OCR (forhindringsløb). Han har styrketrænet, siden han var i 20'erne, og har spillet fodbold og løbet gennem hele livet. I dag styrketræner han fem gange om ugen og har et par løbepas. 

Baggrund for deltagelse: Paw har meldt sig til 'Korpset' for få et personligt eventyr, men også for at vise overfor sig selv og omverdenen, at han er gjort af et særligt stof.

Foto: TV 2