Vinder af 'Korpset' var tæt på at blive smidt ud – han vidste det ikke selv
De kom skidt fra start, men to deltagere formåede alligevel at gå hele vejen i tv-programmet 'Korpset'.
Én efter én faldt 10 mænd fra, indtil der til sidst blot stod to tilbage.
Efter otte døgn med benhårde prøvelser kunne 28-årige Kasper Rebenstorf og 24-årige Frederik Wielandt endelig hoppe i vandet fra en helikopter og dermed kalde sig vindere af tredje sæson af 'Korpset'.
De havde styr på de fysiske udfordringer, men instruktørerne gav dem også advarsler.
Derfor var det ikke givet, at de to skulle stå tilbage til sidst.
Udskød det mentale
Aspirant nummer 1, Frederik Wielandt, trådte ind i den militære verden uden nogen erfaring.
Derfor måtte instruktørerne indimellem ryste på hovedet over hans fejl.
- Jeg har aldrig prøvet at finde vej på et kort eller at ligge på vagt, så det fremstår fuldstændig åndssvagt på tv, griner den 24-årige københavnske fysioterapeut om et scenarie, hvor han sidder til frit skue på en træstub og skal forestille at være udkigspost.
- Jeg var ham den unge, lidt distræte, som dog klarede sig godt fysisk, tilføjer han.
Over 300.000 gange er en video af Frederik Wielands 'skovtur' blevet set på TV 2's Facebookside.
Han mistede sine ting flere gange, og til sidst fik han en advarsel fra instruktør Erik B. Jørgensen om, at det var "sidste chance".
Frederik Wielandt tror, at han alligevel endte med at gå hele vejen, fordi han var i topform. Han er vant til at bruge cirka 14 timer om ugen på træning.
- Jeg tror på, at jo bedre fysisk form, man er i, jo senere træder det mentale game ind, siger han.
Derfor var det også først til sidst i forløbet, at han for alvor skulle kæmpe mod sig selv.
- Der lærte jeg at blive ved, selvom der ikke var flere kræfter tilbage i tanken.
"Ud på røv og albuer"
Hvor Frederik Wielandt var helt grøn i militærverdenen, havde den anden 'Korpset'-vinder masser af erfaring.
Den 28-årige bygningsingeniør Kasper Rebenstorf har været udsendt til Afghanistan, og to gange har han søgt ind til Frømandskorpset.
Derfor kunne han også skubbe sin krop hele vejen i mål. Men på trods af sejren blev han alligevel overrasket, da han fulgte med i programmet på tv-skærmen.
Han vidste godt, at han var havnet på den såkaldte 'lorteliste' som en advarsel fra instruktørerne. Han vidste dog ikke, at han var så tæt på at blive smidt ud af programmet.
Chefinstruktør Thomas Rathsack og kollegerne var ikke begejstrede over aspirantens attitude, og Rathsack syntes faktisk slet ikke, han hørte til på kurset.
- Jeg mener, at den mand skal ud på røv og albuer, og det er hurtigst muligt, sagde chefinstruktøren til de to andre instruktører i programmets tredje afsnit.
Forstod det ikke
Kasper Rebenstorf blev kun reddet, fordi den tidligere frømand Claus Staun gav ham en chance mere.
Staun sagde endda til aspiranten, at han var på vippen til at ryge. Men Kasper Rebensdorf troede, at det mest blev sagt for at presse ham yderligere.
- Det har været lidt hårdt at se de første programmer. Jeg kom ud af 'Korpset' med en succesoplevelse, og har i otte måneder gået i min egen verden og tænkt, at det var gået godt, siger Kasper Rebenstorf og fortsætter:
- Jeg fik et lille chok. Jeg havde måske også glemt, hvordan de første par dage var. Samtidig vidste jeg, at det måtte vende igen, for jeg gik jo hele vejen.
Han tror, at instruktørerne forventede mere af ham på grund af hans baggrund fra Forsvaret.
- Men jeg ved faktisk ikke helt, hvad de regnede med. Jeg er bare glad for, at jeg fik vist dem, at jeg havde noget at byde ind med og en ret til at være der, siger han.
Kasper Rebenstorf tror selv, at hans viljestyrke fik ham hele vejen i mål. Og hans fysik. Han træner 15 til 20 timer om ugen og dyrker triatlon, løb og langrend. I september skal han deltage til VM i en halv Ironman.
- Det handlede for mig om, hvorvidt hovedet kunne følge med, siger han.
Chefinstruktør: Derfor gik de hele vejen
Ifølge 'Korpsets' chefinstruktør Thomas Rathsack havde ingen af de to vindere en god start. Frederik Wielandt var et såkaldt "rodehoved", mens han mente, at Kasper Rebenstorf virkede arrogant.
Kasper Rebenstorf optrådte - ifølge chefinstruktøren - ufokuseret og ukoncenteret.
- Det var en rigtig skidt start, siger Rathsack i et ekstraprogram på TV 2 PLAY.
Men der skete noget undervejs. Kasper Rebensdorf ændrede adfærd efter sin advarsel, synes chefinstruktøren.
- Han fandt sin plads i flokken og gik faktisk hen og blev en leder. Han havde fokus, han var koncentreret, og han begik færre fejl, lyder det fra Thomas Rathsack, der også fik øjnene op for Frederik Wielandt, som han kalder for en "teflonmand".
- Det prellede af på ham, når han fik kritik og havde modgang. Det er præcis den attitude, vi gerne vil se, hvor man bare kommer igen og igen, siger chefinstruktøren.
Spiste tre hovedmåltider
Det sidste døgn i 'Korpset' var det mest udmattende af dem alle.
Deltagerne skulle gennemføre en hård march på i alt 26 kilometer i blødt strandsand midt om natten. I rygsækken bar hver især på 25 kilo. Senere kom der to kilo ekstra i.
Derefter skulle de gå 10 kilometer i et hurtigt tempo.
Da 'Korpset' endelig var slut, fik tårerne frit løb. Det skete både på helikopterturen, og da de to vindere stod overfor instruktørerne til sidst.
- Jeg er ikke en person, der normalt har følelserne siddende uden på tøjet, så det var også en vild oplevelse, siger Kasper Rebenstorf.
Derefter stod den på tre store måltider indenfor ganske få timer.
En burger på hotellet, hvor de sov et par timer, en kebab på vejen hjem, og så var de to vindere også lige et smut forbi McDonalds.
Der skal ske noget
'Korpset' handlede for dem begge to om at få testet nogle grænser af.
- Det var fedt at prøve at blive presset. Det skal der til engang imellem, lyder det fra Frederik Wielandt.
- Hvis det er hårdt på jobbet, kan jeg altid tænke tilbage på 'Korpset', og at jeg derfor sagtens kan blive ved lang tid endnu, siger Kasper Rebenstorf.
Lige nu smager det mest af et godt punktum for Kasper Rebenstorf i forhold til en fremtid i specialstyrken, men Frederik Wielandt har efter tv-optagelserne i efteråret undersøgt muligheden for at komme ind på officeruddannelsen.
Også selvom han lige har stiftet eget firma som fysioterapeut.
- Jeg er nødt til at give firmaet en chance, samtidig skal der jo ske noget hele tiden. Det er nærmest forfærdeligt nogle gange, at man ikke bare kan slappe lidt af. Men det kan jeg altså ikke.
Se eller gense det sidste afsnit af 'Korpset' på TV 2 PLAY.