Hun hjælper landmænd med at finde den eneste ene - her er ni ting, Lene Beier har lært om kærligheden

Lene Beier skulle bestemt ikke være kæreste med den mand, hun i dag har været sammen med i 17 år. Siden er de blevet gift. To gange.

Han gik med attachémappe og kørte i bil. Hun gik med Fjällräven-rygsæk og sværgede til sin cykel.

Tv-værten Lene Beier var 25 år og i gang med lærerseminariet. Og hun skulle slet ikke være kæreste med den 21-årige smart-i-en-fart-type af en københavner, hun mødte i den sushibiks, hvor de begge fik studiejob.

Hun havde altid forestillet sig, at hendes store kærlighed ville være ældre end hende og ikke mindst bredskuldret og jysk som hende selv. Ikke som Anders, der var fra Valby og splejset at se på.

Ikke desto mindre giftede hun sig med den selvsamme smart i en fart-type fire år senere, og i år har de netop fejret deres 13-års-bryllupsdag.

Om Lene Beier

Født 29. maj 1977 i Skive. 

Blev i 2006 uddannet folkeskolelærer med historie og biologi som hovedfag. 

Fik sit gennembrud som tv-vært i 2013 på TV 2 Fri, hvor hun var vært på 'Frihuset' sammen med Cecilie Hother og Thomas Uhrskov. 

Har siden været vært på en række programmer, såsom 'Landmand søger kærlighed', 'Hjem til gården', 'En stor dag på godset' og 'Beier bygger'. 

Har vundet flere priser for sine værtsroller til Billed-Bladets TV-Guld. To gange er hun blevet hædret som 'Årets kvindelige underholdningsvært'. 

Har to sønner sammen med manden Anders, der er ejendomsmægler og ejendomsudvikler.

Bruger egne erfaringer

De har nu to drenge sammen og et liv, hvor hun er væk alle hverdage i otte uger over sommeren, når hun og tv-holdet bag ’Landmand søger kærlighed’ tager ud for at hjælpe en række landmænd med at finde den eneste ene.

I år har hun været afsted for syvende gang, og det sker ofte, at den 42-årige tv-vært bruger sin egen mand som eksempel for rullende kamera.

For eksempel hvis en landmand har brug for et lille skub, lidt modspil eller at blive sat ærligt, men kærligt på plads.

- Jeg er jo overhovedet ikke ekspert i kærlighed. Når jeg laver ’Landmand søger kærlighed’, bruger jeg bare mig selv og de ting, jeg har lært gennem mit kærlighedsliv med Anders, og de op- og nedture vi har og har haft, siger hun til TV 2.

Men hvad har tv-værten lært om kærligheden efter 17 år med ham, det slet ikke skulle være?

Læs hendes ni erfaringer i listen nedenfor.

Ni ting Lene Beier har lært om kærligheden

 1. Kend dig selv – og gå med det

  - Det, der står klarest for mig, er, at der nok ikke findes én opskrift på kærligheden.

  Men man skal turde kigge sig selv i spejlet og finde ud af, hvad der gør en glad. Og så skal man gå med det i stedet for at tro, at man skal have Mr. eller Ms. Perfect.  

  Da jeg mødte Anders, var jeg bange for, hvad mine veninder og resten af omverdenen ville tænke om, at jeg havde fundet en ung, smart fyr. Men der var ikke noget at gøre. Jeg var smaskforelsket i ham, og han var rigtig for mig.

 2. Lad være med at vente på noget bedre

  - Jeg tror tit, at man nogle gange venter på, om der dukker noget bedre op, og det skal man lade være med, hvis man har fundet den, man skal være sammen med.

  Anders passede ikke ned i den form, jeg havde forestillet mig. Og han måtte give mig et ultimatum til sidst, fordi jeg ikke turde stå ved, hvad jeg egentlig ville.

 3. Ægte kærlighed holder også i krisetider

  - Vi har været sammen, mens min stofskiftesygdom endnu ikke var opdaget, og mens vi har haft svært ved at få børn. Modgangen har gjort mig mere sikker på, at Anders "tør" være der, selvom det bliver svært.

  Vores forhold overlevede det, fordi vi tillod, at de svære ting var der.

  Indtil lægerne fandt ud af, at jeg havde en kronisk stofskiftesygdom, gik der et lille år, hvor jeg var meget træt og svær at være sammen med. Jeg ville sove hele tiden og beklagede mig døgnet rundt. Men i stedet for at blive irriteret på mig, så Anders det som en periode, vi skulle igennem – sammen. 

 4. Petitesser er ligemeget

  - For mig er det vigtigt at være sammen med en, der tilgiver de små ting og ikke hænger fast i dem. Fordi jeg laver så mange fejl. Alle mulige dumme ting, hvor man tænker: ”Hold kæft mand, der kunne du godt have været en bedre kone”.

  Det kan være situationer, hvor man skuffer hinanden, ikke kan holde en aftale eller kommer til at gå over stregen.

  Men det er man nødt til at tilgive, hvis man skal blive sammen i et langt liv. Og den går begge veje. Det bedste er at blive tilgivet, når man selv fejler.

 5. Man skal gøre, hvad man er bedst til

  - Anders beslutter alle de store ting hjemme hos os. Styrer vores økonomi, eller hvornår vi har skullet sælge de mange lejligheder, vi har boet i gennem tiden. Det er han bedst til.

  Så kan jeg bruge min energi på andre ting. Det kan være alt fra at planlægge vores kobberbryllup, booke ferie eller at vælge blå havemøbler. 

  Vi synes, det giver mening. Det handler om at finde ud af, hvem der bedst til det ene eller det andet. At man kigger på sin familie som en enhed og bruger sine ressourcer bedst.

 6. Livet kræver kompromiser

  - Når man skal have en familie til at funke, samtidig med at man er to mennesker med et travlt arbejdsliv, kræver det kompromiser.

  Jeg bliver ofte sprugt, hvordan pokker jeg kan lave ’Landmand søger kærlighed’ otte uger hver sommer, mens Anders passer det hele derhjemme.

  Her er vores kompromis at dele vores liv op, så han er den primære forælder om sommeren, mens jeg er om vinteren.

 7. Tingene skal siges lige ud

  - Mange kvinder inklusiv mig selv er meget hurtige til at sige, at mænd ikke er så følsomme. Men vi kan også meget hurtigt tro, at de kan læse vores tanker.

  Jeg kan ose af surhed i flere timer uden at sige, hvad jeg egentlig er sur over, fordi jeg tænker, at dét må han selv finde ud af.

  Men hvis jeg bare sagde tingene lige ud, tror jeg, vi ville have langt færre konflikter. For selvom Anders kender mig utroligt godt, så er han ikke tankelæser. 

 8. Man kan have brug for frihed

  - Vi fungerer ikke i et forhold med jalousi og kontrol, og vi har det begge to sådan, at man gerne må flirte, når man går i byen. Man må gerne danse med andre og synes, at en anden er charmerende. For man kan ikke komme igennem et langt liv, uden det sker. 

  Når det er sagt, så er vi faktisk oftest ude sammen. Frihed for os er også tid til at være kærester og gå ud sammen uden børn engang imellem.

 9. Kærligheden skal være sjov

  - Det er vigtigt for Anders og mig at lave skøre ting. Da vi rejste til Las Vegas i 2015, blev vi for eksempel gift igen.

  Det handlede både om at have det sjovt, og at ungerne skulle være med til brylluppet. For ligesom vi lærer dem, at det er okay at arbejde mange timer, hvis man vil noget i livet, så ville vi også gerne vise dem, at det at være sammen og at have fundet den, man gerne vil være sammen med, er noget, man skal værne om.

Listen er udarbejdet efter interview med Lene Beier.