Landmand søger kærlighed

Landmand fra tv troede, han kendte sig selv - indtil mødet med en psykolog

Et besøg hos en psykolog gjorde Niels Skov Pedersen klar over, at han i store dele af livet har jagtet den forkerte type kvinde.

Den 47-årige landmand Niels Skov Pedersen blev skilt for fire år siden og har efterfølgende gået til flere psykologer for at blive klogere på sig selv og sit kærlighedsliv.

I ’Landmand søger kærlighed’ står han netop ved en skillevej, hvor han skal vælge mellem, hvem af de to sidste kvinder på gården, der skal med ham på en romantisk weekend.

- Jeg har gået hos flere psykologer, men pludselig fandt jeg én, der satte de rigtige ord på mine følelser og gjorde mig klogere på, hvad der er godt for mig, fortæller Niels Skov Pedersen.

Niels Skov Pedersen har fået et tæt forhold til sin nuværende psykolog. Det blev seerne vidner til i første afsnit af ‘Landmand søger kærlighed’, da han modtog post fra de kvinder, der gerne ville mødes med ham.

Før gik jeg efter den smukkeste kvinde på dansegulvet. I dag går jeg efter veninden, der sidder i baggrunden og holder tasken.

Niels Skov Pedersen

Psykologen var med for at læse brevene fra de interesserede kvinder.

- Jeg tog hende med for at få hjælp til at læse, hvad der står mellem linjerne i de breve, jeg har fået. Hun har generelt hjulpet mig til at forstå, hvad mine problemer i fortiden har været. Det kan forhåbentlig være med til at hjælpe mig i fremtiden, forklarer han.

Jeg blev voksen som 15-årig

Da Niels Skov Pedersen fyldte 15 år, døde hans far pludseligt af en blodprop. Gennem samtaler med sin psykolog har han fundet ud af, at det har været et afgørende punkt i hans liv.

- Jeg blev voksen som 15-årig, da min far døde. Min far gav mig en masse omsorg. Han spurgte nysgerrigt ind til mit liv og mine interesser. Han gav en masse af sig selv. Det er noget, jeg har savnet lige siden, siger Niels Skov Pedersen.

Niels fortæller åbent om sin fars død til de fire kvinder, han har inviteret hjem på sin gård.

Niels Skov Pedersen kan nu se, at den anerkendelse, som han husker fra sin far, er noget, som han forgæves har søgt i mange af sine forhold til kvinder.

- Jeg arbejder og knokler hele tiden og prøver at vise, hvad jeg kan, fordi jeg gerne vil have anerkendelse. Jeg gør det også for at beskytte mig selv, så jeg ikke bliver såret igen. Derfor har jeg også svært ved at give slip på kontrollen og lade andre overtage styringen, fortæller han.

Det blev tydeligt i tv-programmet, da den 47-årige landmand havde svært ved at overlade madlavningen til sine to dates hjemme på gården, da de skulle lave middag sammen. Det er noget, som han svært ved at ændre på.

- Jeg har et behov for at vise, hvem jeg er, og hvilke værdier jeg besidder. Jeg vil gerne have styring med det hele hjemme hos mig. Det kan måske blive for meget, men det sidder dybt i mig, at jeg skal klare alting selv, siger Niels Skov Pedersen.

En ny begyndelse

Det seneste psykologforløb har hjulpet Niels Skov Pedersen til at blive klogere på, hvilken type kvinde han skal gå udenom.

- Jeg har været i flere forhold, hvor kvinderne har nogle fælles karaktertræk. Jeg har en tendens til at gå efter kvinder, der kræver meget opmærksomhed uden at give noget igen, fortæller han.

Niels' psykolog har hjulpet ham til blive klogere på, hvilken type kvinde han skal undgå.

Nu er den store udfordring for Niels Skov Pedersen at finde ud af, hvem han egentlig passer sammen med. Det er en løbende proces, som blandt andet er grunden til, at han tog chancen og meldte sig til ’Landmand søger kærlighed’.

- Før gik jeg efter den smukkeste kvinde, hvis jeg var ude. Den type, der står midt på dansegulvet og fører sig frem. I dag går jeg efter veninden, der sidder i baggrunden og holder tasken. Jeg tror, at hende den stille kvinde med tasken passer bedre til mit temperament.

Du kan følge Niels’ jagt på den store kærlighed i ’Landmand søger kærlighed’ på TV 2 og på TV 2 PLAY.