Sponsoreret

Lav nemt og hurtigt en pakkekalender fyldt med hverdagsmagi

Erstat pakker med nærvær og juleaktiviteter med børnene. Rosendahl
Rosendahl logo
Betalt partnerskab med Rosendahl

Annoncørbetalt indhold: Noget af det hyggeligste ved julen er at lave ting sammen. Drop de 24 smågaver og giv i stedet ungerne masser af nærvær.

Om samarbejdet

Denne artikel er en del af en artikelserie, der præsenteres i samarbejde med Rosendahl.

De fleste børn springer ud af sengen på selv de mørkeste december-morgener for at se, hvad pakkekalenderen gemmer på i dag. De små daglige gaver giver julemåneden et ekstra lag magi – men de kan også give masser af grå hår i hovedet på forældrene.

Det kan være svært at finde på 24 gaver, som både vækker glæde og ikke koster alverden, og ofte ender de mange smågaver og plastikdimser med at ryge i skraldespanden eller samle støv på børneværelset.

Karen Blixens Jul

 • Rosendahl er officiel hovedsponsor for Karen Blixen Museet, Rungstedlund, som er den berømte forfatters barndomshjem.
 • For hvert solgt stykke julepynt går en del af salget til nye udstillinger på museet.
 • En serie af fantasirigt og dekorativt julepynt, i forgyldt og forsølvede motiver.
 • Brug de fine ophæng på træet, i vinduerne, pynt på grene i vaser eller kransen på døren.
 • Se mere inspiration her.
Pakkekalenderen er for mange forældre en tilbagevendende stressfaktor i juletiden, men erstatter man nogle af pakkerne med nærværende oplevelser er der både penge og planlægning at spare.

Gaveposten er i forvejen den tungeste på julebudgettet – sidste år brugte hver dansker i gennemsnit 3.420 kroner på gaver ifølge en undersøgelse fra Yougov – så i år kan du prøve noget nyt. Både for at spare penge og for at skrue op for julehyggen

Du kan nemlig fylde pakkekalenderen med magiske juleaktiviteter ifølge Vores Børn. Skriv 24 små kort, hvor der på hver kort står en ting, I skal lave sammen den dag, som du ved, børnene elsker, og som sætter gang i julehyggen.

Rosendahl

Rosendahls produkter tager altid udgangspunkt i høj funktionalitet og godt dansk design og har i mere end 25 år været en fast del af danskernes hverdag.

Rosendahl er funktionelt design med høj brugsværdi, som giver dig tid til at nyde de øjeblikke, der betyder mest.

Læs mere om Rosendahl her.

Pak kortene ind hver for sig, læg et nyt kort i julesokken hver dag eller find din egen måde at overrække dagens kort på.

Men hvordan skal jeg finde på 24 ting, vi kan lave, tænker du måske? Fortvivl ej, vi har samlet en liste med masser af konkrete ideer til hyggelige oplevelser.

Ideer til juleoplevelser i pakkekalenderen

 1. De små inde-hyggestunder

  Det behøver ikke at være noget, der tager flere timer, men find på små hyggestunder, du nemt kan putte ind, når I alle er kommet hjem.

  Vintervejr er varm kakao-vejr, så vælg en dag, hvor I skal drikke en kop varm chokolade sammen. Drys et par små skumfiduser, der ligner små snebolde, på toppen for lidt ekstra julehygge.

  I kan gå i køkkenet og bage jeres egne æbleskiver, pebernødder eller måske et helt peberkagehus, hvis kreativiteten rækker så langt.

  I kan også trylle stuen om til en biograf med cola og popcorn, hvor dit barn må vælge, hvilken julefilm I skal se sammen.

 2. De kreative

  Mange børn elsker at nørkle med glanspapir, karton, lim, perler og pailletter, så et par kreative projekter, I kan lave sammen, er et hit i pakkekalenderen.

  I eftermiddag kan I finde alle ungernes perler og perleplader frem og hygge jer med at lave fine julehjerter, snefnug eller julegaver. Sæt en snor i, og lad perlepladerne pynte på juletræet, i vinduet eller som pynt på julegaverne.

  På groenforskel.dk er et andet forslag at snuppe den største skål i køkkenet og røre en gang trylledej. Bland 1 dl vand, 1 dl fint salt, 2 dl mel og 1 spsk. spiseolie sammen. Det er hurtigt og nemt, og så kan I sammen lave julefigurer til at hænge på juletræet.

  Sæt også en dag af til at pakke julegaver ind. Vil I gerne passe på klimaet samtidig, kan I slå jer løs i gamle aviser, magasiner eller rester af tapet og skabe personlige og smukke gaver ind på den måde.

 3. De udendørs

  Det er skønt at komme ud i den friske vinterluft og få røde kinder, så sørg for at smide et par julekort i bunken med skønne aktiviteter i det fri.

  Det kunne være at tage en tur i skoven og samle små grene, kogler, blade og mos, som I kan bruge til juledekorationer.

  Hvis vejrguderne er i julehumør, kan dagens kort fortælle, at I skal bygge en snemand, lave sneboldkamp eller tage en tur på kælkebakken.

  En anden hyggelig aktivitet er at stå på skøjter sammen, hvis I kan finde en skøjtebane i nærheden af jer. Lej et par skøjter hver, og se hvem der er den største Bambi på glatis.

 4. De lidt mere tidskrævende til weekenderne

  Ah, weekend. Til disse fantastiske fridage kan du gemme de lidt mere tidskrævende oplevelser, som du gerne vil dele med dit barn.

  Groenforskel.dk foreslår, at du giver dit barn en bestem-selv-dag, hvor det er barnet, der bestemmer, hvad I skal lave, hvad I skal spise, og hvornår det er sengetid – inden for visse rammer selvfølgelig.

  Det kan også være i en af weekenddagene, at I skal tage ud og købe eller fælde jeres eget juletræ og pynte det sammen bagefter.

  En søndag eftermiddag er også oplagt til at trille havregrynskugler, som er noget af det mest børnevenlige julekonfekt at lave sammen – og så smager de himmelsk.

 5. De lynhurtige på pressede dage

  Nogle dage er der bare ikke tid nok, og du ved, at du knap nok når at se dit barn mellem arbejde og mødet i tennisklubben. Derfor er det godt at have nogle lynhurtige oplevelser i baghånden.

  Det kan for eksempel være, at I sætter jer ved spisebordet og spiller mus med pebernødder i 10 minutter.

  Det kan også være, at I den dag skal skrive et brev til julemanden, så barnet kan fortælle om sine højeste ønsker juleaften.

  Eller du kan lade barnet vælge sin yndlingsjulesang, som I skal høre på fuldt drøn, mens I danser rundt i stuen sammen.

Kilder: groenforskel.dk, valdemarsro.dk, Vores Børn