Helt sort

Hvilken sexstilling foretrækker vi - og 13 andre spørgsmål om at være dansk

Mon danskerne er mest til rugbrødsmadder og missionærsex eller lasagne og doggystyle? Gæt selv med i quizzen.

Hvad vil det sige at være dansk? Er det, at man foretrækker hund over kat? Spiser en bestemt slags aftensmad? Eller er det mere en følelse, man har indeni?

I den nye programrække 'Helt sort' undersøger komiker Melvin Kakooza netop vores opfattelse af det. Han rejser rundt i Danmark for at finde frem til, hvad danskhed er i hver egn, samtidig med at han afprøver nogle af de lokales skikke.

Vi har i en uvidenskabelig quiz samlet en lang række af danskernes favoritter, så du kan teste, hvor godt du kender den almene danskers præferencer.

Hvad foretrækker danskerne?

 1. Hvilken aftensmad spiste danskerne oftest i 2018?

  Du har 0 rigtige

 2. Hvad var det mest populære danske kæledyr anno 2018?

 3. Hvad var danskernes foretrukne rejsemål med fly i 2018?

 4. Hvilken frugt købte danskerne mest af i 2018?

 5. Hvad er danskerenes yndlingsslik i 2018?

 6. Hvilken er danskernes yndlingssang af Kim Larsen?

 7. Hvad er danskernes yndlings-chipssmag (senest opgjort i 2015)?

 8. Hvad er med 1.201.293 solgte billetter den mest sete film i biografen i Danmark nogensinde?

 9. Hvad er det navn, som flest personer i Danmark hedder?

 10. Hvad er den mest solgte bil i Danmark i 2018?

 11. Hvilken sexstilling var i 2017 danskernes foretrukne?

 12. Hvad var i 2018 danskernes foretrukne stambogsførte hunderace?

 13. Hvad var danskernes yndlings-webshop i 2017?

 14. Hvad er med cirka 2.714.000 seere det mest sete stykke tv efter 1992?*

Svarene på spørgsmålene er indsamlet som følger: Spørgsmål et: På baggrund af en undersøgelse lavet af Madkulturen. Spørgsmål to: På baggrund af undersøgelse lavet af Epinion for Dyrenes Beskyttelse. Spørgsmål tre: På baggrund af undersøgelse foretaget af Momondo. Spørgsmål fire: På baggrund af oplysninger ved interview med Coop. Spørgsmål fem: På baggrund af måling lavet af Megafon for TV 2. Spørgsmål seks: På baggrund af uvidenskabelig spørgerunde foretaget af BT blandt 50.800 af deres læsere. Spørgsmål syv: På baggrund af undersøgelse lavet af Yougov for sondagsavisen.dk. Spørgsmål otte: På baggrund af oplysninger fra Det Danske Filminstitut. (Statistikken fra Det Danske Filminstitut inkluderer alle film siden 1976, hvor man begyndte at føre regnskab, med undtagelse af enkelte ældre tilfælde, og derfor er flere store film fra før 1976 ikke med på listen. Den mest sete danske film er med stor sandsynlighed 'De røde heste', men dens billetsalg indgår ikke i officielle statistikker. Estimatet svinger mellem 2-2,6 mio. billetter.) Spørgsmål ni: På baggrund af tal fra Danmarks Statistik. Spørgsmål 10: På baggrund af tal fra FDM. Spørgsmål 11: På baggrund af undersøgelse foretaget af Aalborg Universitet og Statens Seruminstitut. Spørgsmål 12: På baggrund af oplysninger fra Dansk Kennel Klub. Spørgsmål 13: På baggrund af tal fra FDHI. Spørgsmål 14: På baggrund af tal fra DR.

*Opgjort efter seertal blev foretaget i samarbejde med Gallup. Tidligere har der muligvis været flere seere ved et program som Matador, men det kan ikke direkte klarlægges, da der dengang blev lavet rundspørgeundersøgelser, som oftere er misvisende.

Se 'Helt sort' på TV 2 Play og på TV 2 mandag klokken 20.50.