Annoncørbetalt indhold

Sådan bliver du helten til dit barns næste fællesarrangement

Som forældre er der mange fællesarrangementer, man skal deltage i, og her er det ifølge en ekspert en god ide at bruge tid på god planlægning, da det vil resultere i en bedre tur for alle. Shutterstock
MobilePay logo
I samarbejde med MobilePay

Annoncørbetalt indhold: Når fodboldturen eller klassefesten skal arrangeres, kan du få succes som den overskudsagtige forælder. Få gode råd her.

Om samarbejdet

Denne artikel er en del af en artikelserie, der præsenteres i samarbejde med MobilePay.

Når ungerne skal på tur med skolen, eller når der er diverse fritidsarrangementer i kalenderen, bliver man som forældre ofte involveret.

Der er dog ingen grund til at kigge ned i bordet, når der bliver efterspurgt frivillige til at hjælpe. Det kan gå hen og blive sjovt at være med til at arrangere fester og arrangementer, der spreder smil og glæde hos deltagerne.

For når man er med til at sætte de rigtige rammer for et fællesarrangement, kan man være med til at gøre det til en god oplevelse for alle. Det fortæller ejer af eventbureauet Brammers Event Management, Nikolaj Brammer, der, udover selv at være far, er ekspert i planlægningen af små som store arrangementer.

Nemt at være kassemester

MobilePay Box gør det nemt at have en fælleskasse - om det er klassekassen, julefrokost- eller nytårskassen.

Alle med MobilePay kan indbetale til en Box. Pengene havner i MobilePay, adskilt fra din privatøkonomi.

Læs mere på www.mobilepay.dk/mobilepaybox.

Nøglen til et vellykket fællesarrangement findes i planlægningen ifølge ekspert.

- Når man skal sørge for, at alle folk har det godt på turen eller til et arrangement, så er det vigtigste, at de er trygge ved, hvad der skal ske, og at der er styr på det praktiske, fortæller Nikolaj Brammer.

Hans erfaring har vist ham, at når man er en synlig arrangør, der tager ordet og viser en retning, så smitter det af på deltagerne.

Du finder Box i menuen i din MobilePay-app

MobilePay Box er en tilvalgsløsning og koster 15 kroner for hver tusinde kroner, der bliver indbetalt.

Når der er indbetalt 1.000 kroner i alt koster det 15 kroner osv. Beløbet bliver automatisk trukket fra den samlede sum i en Box. Læs mere på www.mobilepay.dk/mobilepaybox.

Med det mener han, at man altid skal undersøge og forberede tingene på forhånd. Skal man på en længere tur ud i landet, så tjek op på, hvad I kommer forbi undervejs, så du kan komme med en sjov anekdote. Skal der laves mad til festen i klubhuset, så undersøg om ovnen virker. Har man styr på det praktiske kommer der overskud til at være en god vært/arrangør.

- Så undersøg forholdene på forhånd og tænk over, hvor tingene kan gå galt, inden det sker, fortæller Nikolaj Brammer, der her giver fem gode råd til, hvordan jeres fællesarrangement bliver en god oplevelse for alle.

Fem gode råd til fællesarrangementet

 1. Lad folk bestemme, men ikke for meget

  Jo færre, der er med til bestemme, desto nemmere er det. Undgå derfor lange tråde på mail eller i chatsystemer, hvor folk uhæmmet kan byde ind med ideer. Som arrangør af det helt okay, at man træffer nogle overordnede beslutninger om, hvad der skal ske, hvor og hvornår, og så kan der være nogle underpunkter, hvor folk kan byde ind.

 2. Husk tiden

  På en fællestur med mange mennesker kan man ikke komme udenom, at tiden spiller en rolle. Og derfor er gevinsten ved at planlægge grundigt tilsvarende stor. En hyppig fejl er nemlig, at man undervurderer, hvor lang tid, ting tager. Skal børnene med en bus, skal man overveje, hvordan trafikken er det på tidspunkt, de skal køre. Skal en lejrplads pakkes sammen, tager det ofte også længere tid end forventet. Med den rette planlægning skaber man rum og plads til overskud og tid til de ting, der gør fællesarrangementet til en succes. Så sæt derfor gerne lidt ekstra tid af til uforudsete hændelser.

 3. Hold styr på økonomien

  Når det kommer til betalingen, så er det vigtigt, at man som arrangør har fastlagt et budget, og at folk får udspecificeret, hvad de betaler for.

  Det behøver ikke være mere kompliceret, end at deltagerne modtager en fælles mail eller besked, hvor der står, at prisen er eksempelvis 300 kroner, og beløbet dækker transport, mad og is. Og så skal man sikre sig, at folk betaler inden arrangementet, så man ikke bagefter skal bruge tid på at opkræve penge eller selv kommer til at hænge på en træls regning.

 4. Fordel opgaverne

  Blot fordi man arrangerer en tur, betyder det bestemt ikke, at man skal lave alt. Man har ansvaret for den overordnede planlægning, og så skal man uddelegere. Her er der to måder at gøre det på, når bagning af pølsehorn, opvasketjans, oprydning, indkøb og underholdning skal fordeles.

  Enten vælger man at sende listen med opgaver ud og køre valg af opgave efter først til mølle princippet, eller også deler man opgaverne ud. Der er fordele og ulemper ved begge måder, men de har det tilfælles, at de er med til at inddrage alle forældre og skabe en holdånd omkring arrangementet.

  Vælger man at dele opgaverne ud, kan man sige til folk, at de er velkomne til at bytte indbyrdes. De skal blot lade tovholderen det vide, så hun/han har styr på, hvem der gør hvad. 

 5. Tovholderen skal være med hele tiden

  Billedtekst

  Som tovholder har man det overordnede ansvar for arrangementet, og man skal holde snor i det fra start til slut. Man skal huske, at man er den eneste, der har hele overblikket, og selv om folk generelt er gode til at huske tidspunkter, og de ting, de selv skal have med, så kender de ikke detaljerne i planlægningen.

  Derfor er det afgørende, at den eller dem, der har været involveret fra starten, er med hele vejen. Det giver også de andre deltagere tryghed, at arrangøren altid er der, så de kan slappe af og nyde, at de er i gode hænder.

Kilde: Nikolaj Brammer