Kun det perfekte familiehus kunne få pensionistpar til at flytte 500 kilometer - gæt, hvilket hus de valgte

Tove og Svend havde tre millioner kroner og en drøm om at komme tættere på deres børn i Nordsjælland. Gæt med og se, hvilken bolig de valgte.

Det bedste, nordjyske Tove og Svend Kobberup kunne forestille sig, var at samle deres tre børn og snart fem børnebørn til middag en helt almindelig søndag.

Men med en bolig i Frederikshavn og hele den nære familie bosat på Sjælland - en køretur på hele 500 kilometer - blev det kun til sjældne besøg. Derfor havde det nu pensionerede par taget den store beslutning om at flytte med.

Indenfor et budget på tre millioner kroner havde de fire krav, der skulle være opfyldt for, at de ville rykke hele deres liv til den modsatte ende af Danmark:

Parrets fire ønsker til boligen:

 • En stue eller køkken-alrum med plads til søndagsmiddag for hele familien
 • Placeret et sted i Nordsjælland, men maksimalt halvanden kilometer fra en togstation
 • Minimum 120 kvadratmeter
 • Et handicapvenligt badeværelse med plads til, at Svend kunne komme rundt med sin kørestol

Uden den store viden om det sjællandske boligmarked syntes pensionisterne dog, at det var en noget uoverskuelig opgave at gå i gang med søgningen.

Heldigvis var hjælpen nær: Parret besluttede at konsultere eksperterne i TV 2-programmet 'Beliggenhed, beliggenhed, beliggenhed', som ud fra deres ønsker fandt tre relevante boliger.

Nederst i artiklen kan du gætte på, hvilket af eksperternes tre boligforslag parret valgte at gå videre med.

Bolig 1: Rummeligt rækkehus i Kokkedal

 • Størrelse: 138 kvadratmeter
 • Rum: Stort køkken-alrum, badeværelse, gæstetoilet, tre værelser og en aflukket træterrasse
 • Pris: 2.795.000 kroner

Den første bolig lå i Kokkedal nord for København i tilpas kørselsafstand fra alle deres tre børn og tæt på Kystbanen med direkte forbindelse til hovedstaden.

Beliggenheden var helt ideel for parret, og med et stort køkken-alrum i hjertet af huset mødte det alle deres krav. Bortset fra ét: Badeværelset var ikke helt stort nok til Svends behov. Dette kunne dog løses med en mindre ombygning, hvor et gangareal blev inddraget, pegede TV 2-vært og ejendomsmægler Sara Lygum på.

Bolig 2: Villa med stor have i Espergærde

 • Størrelse: 109 kvadratmeter
 • Rum: Køkken-alrum, badeværelse, bryggers, tre værelser og have
 • Pris: 2.795.000 kroner

Lidt mere nordpå - nemlig i Espergærde - lå den anden bolig. Her fik parret en stor græsplæne, som børnebørnene på mellem 1,5 og 11 år kunne lege på.

Men indgangen til huset lå for enden af en lettere stejl trappe, som gjorde det umuligt for Svend Kobberup at komme ind uden hjælp. Det var der dog råd for: Trappen kunne laves om til en rampe med et lille plateau, så kørestolen sikkert kunne forcere den, lød vurderingen fra en håndværker.

I denne bolig var badeværelset den rigtige størrelse og området vakte også begejstring hos parret, men de var usikre på om stuen var stor nok til de fremtidige familiemiddage.

Bolig 3: Nyere lejlighed i Ålsgårde

 • Størrelse: 148 kvadratmeter
 • Rum: Stort køkken-alrum, badeværelse, tre værelser og stor altan med udsigt
 • Pris: 2.850.000 kroner

Den tredje bolig, som Tove og Svend Kobberup så, var både den største af de tre og den, der lå længst fra København.

Lejligheden i Ålsgårde var rummelig, lys og havde plads til hele familien, vurderede parret, som også fik udsigt til et smukt skovområde fra den store altan. Med under halvanden kilometer til stationen kunne de stadig nemt komme til byen.

Tove Kobberup udtrykte dog en smule bekymring omkring køkken-alrummets indretning, som ikke var perfekt, når Svend skulle bevæge sig rundt.

Hvilken bolig ville du vælge?

Hvilken bolig tror du parret valgte?

*Muligheder

Rummeligt rækkehus i Kokkedal - med stort køkken-alrum

Villa i Espergærde - med grøn have

Nyere lejlighed i Ålsgårde - med flot udsigt

Rummeligt rækkehus i Kokkedal - med stort køkken-alrum

Solgt ved første blik

Allerede da Tove Kobberup trådte ind i det store køkken-alrum i bolig 1, så hun det for sig: Her kunne familien have søndagsmiddag med alle til bords.

Tanken gav hende tårer i øjnene, og selv efter at have set de to andre boliger hang følelsen ved. De andre to boliger kunne bare ikke leve op til den fornemmelse. Bolig 2 havde slet ikke den rigtige atmosfære, og bolig 3 gav heller ikke det samme sug i maven, syntes hun.

Svend Kobberup var enig. Allerede inden de havde forladt den tredje bolig på deres tur rundt i Nordsjælland, havde de besluttet, at de ville byde på boligen i Kokkedal.

Bud blev sendt frem og tilbage

Det var med svedige håndflader, at parret satte sig overfor boligeksperterne Sara Lygum og Christian Borregård for at indlede en forhandling med sælgers mægler.

Selvom prisen på boligen lå 200.000 under parrets oprindelige budget, så mente Sara Lygum, at de burde kunne forhandle prisen en smule ned, baseret på andre hushandler i området. Dermed ville der også være bedre plads i budgettet til at bygge det større badeværelse, som var nødvendigt.

Et bud på 2.600.000 kroner var passende, mente hun.

Som sagt, så gjort: Parret holdt hinanden i hånden og iagttog forventningsfuldt, at boligeksperten ringede op.

50.000 kroner var sælger villig til at gå ned i pris, lød svaret, men det var ikke nok. Igen spillede Sara Lygum ud med den samme pris, og denne gang gav det pote: 2.695.000 kroner ville sælger nu acceptere.

Det var den pris, parret havde håbet, de kunne nå ned på, men der blev alligevel sendt et sidste modbud afsted: 2.675.000 kroner - 120.000 under udbudsprisen - så var parret klar til at lukke handlen her og nu.

Sara Lygum lagde røret på:

- Boligen er jeres.

Tove Kobberup fik igen våde øjne og lænede sig ind til sin mand. Nu var flytteplanerne mod Sjælland en realitet.

- I har været så gode. Jeg er lykkelig, sagde hun.

Fire måneder senere

Optagelserne til premiereprogrammet fandt sted i slutningen af august, og Tove og Svend Kobberup har på årets første dag fået nøglerne til deres nye hjem.

Der har ikke været meget tid at spilde for pensionisterne, for de har allerede sat håndværkerne i gang med ombygningen. Badeværelset skal bygges større, dørene skal laves bredere, så det er nemmere for Svend Kobberup at komme rundt, og så skal gulvet slibes.

Flyttebilen kører således først fra Frederikshavn den 27. februar, når huset forhåbentlig er fuldstændig indflytningsklar.

Den varme følelse omkring boligen hænger stadig ved, fortæller Svend Kobberup.

- Det er ikke den samme følelse. Den er faktisk endnu bedre nu. Vi har følelsen af, at "her bor vi", og selvom der endnu ikke er møbler, så kan vi fuldstændig visualisere, hvordan det skal være med familien på besøg, siger han.

Både Tove og Svend Kobberup synes, at det bliver svært at flytte fra Frederikshavn, hvor de har boet det meste af deres liv. Men når de i stedet får muligheden for at være tæt på deres børn og børnebørn, så er det et lille offer at bringe, er de overbeviste om.

Derudover ser de frem til at kunne bruge deres tid tættere på København på at udnytte de mange kunstmuseer og kulturtilbud.

I 'Beliggenhed, beliggenhed, beliggenhed' kan du også følge et andet par på boligjagt. Se afsnittet lige nu på TV 2 PLAY - eller onsdag klokken 20.00 på TV 2.