GO'

Efter stress og tæt på konkurs: Grådkvalt ernæringsekspert takker danskerne

Michelle Kristensen fra 'Go' morgen Danmark' ramte bunden i 2018. Nu takker hun sine Instagram-følgere for at have reddet hende og hendes forretning.

- Jeg havde lovet mig selv ikke at græde.

Tårerne var lige ved at løbe over i hendes øjne, og hun koncentrerede sig om at kontrollere sin stemme.

Den Michelle Kristensen, der onsdag aften sad i sofaen hos 'Go' aften LIVE', var en lidt anden Michelle Kristensen end den smilende og kække ernæringsekspert, der normalt optræder i morgen-tv.

Emnet var da heller ikke sunde smoothies eller lækre madpakker, men derimod hendes egen nedtur og stresssygdom.

Det var dog ikke mindet om en periode uden søvn med dårlig hukommelse og et alt for stort arbejdspres, der hylede Michelle Kristensen ud af den.

Det var derimod taknemmelighed over, hvordan hendes Instagram-følgere hjalp hende, da det så allersortest ud.

- Jeg kan blive helt rørt af, at folk var på den måde, sagde hun grådkvalt.

Gik næsten konkurs

Når man i dag kigger ned over Michelle Kristensens farverige Instagram-feed, er det ikke rigtigt til at se, at hun ramte bunden i sommeren 2018.

De store smil, peacetegn, vaffelis og festivalbilleder afslører ikke, at den stress, hun havde undertrykt i to år, var på vej op mod overfladen igen.

Men nærlæser man de medfølgende tekster, er der dog en gang imellem et glimt af, at alting ikke var, som det så ud til på overfladen.

- De sidste uger har været de hårdeste i mit liv, skrev hun i begyndelsen af juli.

Bag den beskrivelse lå en periode, hvor alting ramlede sammen for ernæringseksperten.

- Det hele gik ned med et brag. Jeg var næsten gået konkurs med nærmest én krone tilbage på kontoen. Min hjemmeside var blevet hacket, og to års arbejde var pist væk. Og jeg blev smidt ud af min lejlighed og mit kontor og stod uden tag over hovedet med tre ugers varsel, fortæller hun.

Alt dette kom væltende oveni en periode, hvor Michelle Kristensen for alvor var begyndt at mærke symptomerne på sin stresssygdom.

- Jeg var sindssygt træt, havde rysten for mine hænder og smerter over alt. Jeg havde problemer med at huske, og folk skulle nærmest bare prikke til mig, så begyndte jeg at græde, fortæller hun.

Jeg har ikke lyst til, at folk skal have ondt af mig

Michelle Kristensen

Når hun endelig gik i seng efter en lang dag, hvor hun havde forsøgt at holde facaden overfor omverdenen, havde hun enormt svært ved at falde i søvn.

- Når jeg endelig sov, havde jeg så mange mareridt, at jeg ikke orkede at sove, siger Michelle Kristensen.

Reddet på fem dage

Michelle Kristensen kunne ikke få sin hjemmeside ud af hackernes kløer og endte i stedet med at bygge en ny op fra bunden.

For at holde sig oven vande økonomisk indtil hun igen havde et sted at sælge sine produkter, tilbød hun sine Instagram-følgere en gammel kostplan til halv pris.

- Det magiske var, at folk på Instagram var så sindssygt kærlighedsfulde. På fem dage tjente vi næsten 350.000 kroner og bang: Virksomheden var reddet.

De ord satte for alvor gang i tårerne hos Michelle Kristensen i 'Go' aften LIVE'. Undervejs knækkede hendes stemme helt over, og vært Abdel Aziz Mahmoud, som ellers havde siddet overfor hende hele interviewet, endte med at rykke hen ved siden af hende i sofaen.

Michelle Kristensens øjne afslørede, at hun var træt at situationen. Hun ville ikke være et offer.

- Jeg har ikke lyst til, at folk skal have ondt af mig. Det synes jeg ikke, at man skal have, blev hun ved med at understrege.

I stedet ville hun gerne have fokus på et andet budskab: Sin taknemmelighed overfor sine 82.000 Instagram-følgere.

- Det føltes nærmest, som om de bar det hele. Jeg følte, at jeg fik mit liv igen. Det var danskerne, der gjorde det. Tak, sagde hun direkte henvendt til kameraet.

Revurderede sit liv

Siden den uge i sommeren 2018 har Michelle Kristensen fået sit liv tilbage på skinner. Efter de første fem dage med overraskende stort salg begyndte forretningen igen at give overskud.

- Tingene begyndte ligesom at falde ned fra himlen. Jeg følte, at jeg fik mit liv igen, siger hun.

Samtidig lærte hun at sige nej til de ting, hun ikke havde overskud til, og hun stoppede med at arbejde 90-100 timer om ugen, som hun tidligere havde gjort.

- Jeg indså, at jeg kunne miste alting på 0,5, og derfor måtte jeg revurdere mit liv, siger hun og fortæller, at hun startede med at hive stikket en uge og være helt alene.

Derfor begyndte hun også at prioritere andre ting end arbejde og løbeture.

I dag sørger Michelle Kristensen for at sove mindst syv timer hver nat. Hun bruger kvalitetstid med familie og venner og er blevet tryg i at lægge arbejdet på hylden og holde ferie en gang imellem. Og så arbejder hun højst 60 timer om ugen – og kun i de virkelig travle uger.

- Nu har jeg en helt anden livsstil, og jeg har det sindssygt godt, siger hun.

Se hele indslaget med Michelle Kristensen i 'Go' aften LIVE' på TV 2 PLAY.