Ingemann og hovedstaden

Efter tv-program: Så langt er norsk milliardær nået med hotelprojekt i København

Et halvt år efter, at Peter Ingemann besøgte hotelkongen Petter Stordalen i det gamle centralpostkontor, nærmer 'Villa Copenhagen' sig sin åbning.

I premieren på ’Ingemann og hovedstaden’ tirsdag aften lagde Peter Ingemann vejen forbi Københavns kommende, store luksushotel Villa Copenhagen, som ligger over for Hovedbanegården og Tivoli på hjørnet af Tietgensgade.

Hotellets ydre rammer er den enorme, historiske centralpostbygning fra 1912 med kobberbelagte tårne og karnapper.

Manden bag det ambitiøse renoveringsprojekt er den 57-årige norske milliardær Petter Stordalen, der i forvejen ejer omkring 200 hoteller i kæden Nordic Choice Hotels og for nyligt købte danske Spies Rejser.

Hans plan er at gøre Villa Copenhagen til et mødested for københavnerne.

- Idéen er, at hotellet skal være et urbant samlingssted, hvor man kan hænge ud og få spiseoplevelser og forskellige former for underholdning, siger Petter Stordalen til TV 2.

Det nye hotel rummer i alt 13.000 kvadratmeter og 390 værelser. Til sammenligning har Hotel d’Angleterre på Kongens Nytorv 92 værelser.

Om 'Ingemann og hovedstaden'

I fem reportageprogrammer tager Peter Ingemann på dannelsesrejse i Storkøbenhavn.

Efter knallertrejsen langs Vestkysten er turen nu kommet til hovedstaden, hvor ærkejyden Peter skal møde storkøbenhavnerne på godt og ondt - og blive klogere på sig selv, på danskerne, og på hvad hele hovedstadsområdet har at byde på.

Han tager turen fra whiskybæltet i Nordsjælland, til brokvartererne, til den hippe Indre By og 'Lorteøen' og videre over Vestegnen og forstaderne.

Siden tv-vært Peter Ingemann besøgte den norske hotelkonge 19. august sidste år, er der sket store fremskridt med projektet.

Ifølge Petter Stordalen er renoveringen og indretningen af hotellet på nuværende tidspunkt mellem 80 og 90 procent færdigt. Så han fastholder, at åbningen vil finde sted 1. april som oprindeligt planlagt.

Peter Ingemann får en guidet tour af Petter Stordalen i det endnu ufærdige hotel i videoklippet øverst.

Åbent for alle

I modsætning til traditionel hotelindretning, hvor al indgang typisk foregår via receptionen og hotellets hall, vil ’Villa Copenhagen’ have mange indgange rundt om bygningen.

Der vil blandt andet være en vinbar, et brasserie, et bageri, en udendørs restaurant på langsiden ud mod banelegemet og en konferencesal med indgang fra Bernstorffsgade.

Fra alle sider er der direkte adgang til den store gård i bygningens midte, som er overdækket med et glastag og indrettet som et multifunktionelt rum, der indeholder hotellets reception og et åbent loungeområde.

- Vi inviterer alle ind. Du kan købe en kop kaffe og lidt morgenbrød i bageriet og sidde med din pc og arbejde eller bare hænge ud. Du kan også booke et mødelokale, hvis du ønsker at være uforstyrret, lokker Petter Stordalen.

Hotellets konferencesal, som har plads til tusind gæster, kan benyttes til private arrangementer. Men det er også planen, at der skal afholdes koncerter og andre events, som alle interesserede vil kunne få adgang til.

- En af de nye turismetrends er staycation, hvor man holder ferie hjemme i sin egen by og nyder de oplevelser, der findes der. En anden trend kaldes bleisure, en sammensætning af business og leisure, som går ud på at kombinere forretning med fornøjelse, forklarer Petter Stordalen, som håber, at hotellets tilbud kan dække disse behov.

Turismeforsker: - Tidspunktet er helt rigtigt

Selvom det måske kan virke en anelse risikabelt at etablere et nyt hotel i København med næsten 400 værelser og en samlet investering på over 1,5 milliarder kroner, er projektet ikke urealistisk, mener Lise Lyck, der er turismeforsker ved CBS.

- Der er gode udsigter til, at det nok skal blive en succes. Tidspunktet er helt rigtigt. Folk vil gerne have oplevelser, og det skal helst være noget, der er lidt anderledes. Så tanken med at give mulighed for at uddybe fællesskaber kan skabe en øget interesse, siger Lise Lyck til TV 2.

Hun fremhæver desuden hotellets beliggenhed ved Københavns Hovedbanegård.

- I takt med at kravet om bæredygtighed vokser, er det en stor fordel, at folk har nem adgang til offentlige transportmidler, både tog og busser. Samtidig kan de komme hurtigt til lufthavnen. Dermed er der heller ikke behov for parkeringsarealer.

De seneste tal for turismen i København viser da også, at antallet af overnatninger er steget til 56 millioner i 2019, hvilket er det højeste nogensinde. Og Lise Lyck er overbevist om, at det formentlig bare vil fortsætte med at stige i de kommende år.

Den norske milliardær Petter Stordalen er dog selv lidt mere afdæmpet i sine forventninger til sit nye hotel:

- Det vigtigste for mig er ikke, at det bliver det mest lønsomme hotelprojekt, jeg har lavet. Men det skulle gerne blive det mest unikke og specielle af alle mine hoteller, slutter han.

Andet afsnit af 'Ingemann og hovedstaden' er klar på TV 2 PLAY allerede nu - og det vises desuden tirsdag 25. februar klokken 20.00 på TV 2.