Fra 1-værelses til strandvejsvilla

De fik deres havudsigt på Strandvejen - nu begynder boligbyggeriet

Boligeksperterne fra 'Fra 1-værelses til strandvejsvilla' fortsætter deres vilde boligeksperiment endnu en sæson. Denne gang med et nyt mål.

Boligeksperimentet i 'Fra 1-værelses til strandvejsvilla' sluttede egentlig onsdag aften, da sidste program i serien blev sendt på TV 2.

Men boligeventyret for programmets to boligeksperter er langt fra slut.

I sæsonfinalen købte liebhavermægler Lars Elbæk og designer Rasmus Larsson den grund på Strandvejen, de igennem to år har higet efter. Det endelige mål - villaen med havudsigt - har seerne dog stadig til gode at se.

Derfor har de to eksperter nu valgt at fortsætte eksperimentet.

Boligprogrammet vil således komme tilbage i en ny sæson på skærmen i 2021.

Optagelserne er allerede gået i gang.

Tjener penge til byggeriet

Det bliver først og fremmest byggeriet af villaen på Strandvejen, som seerne vil kunne følge til næste år. Men der kommer også en anden - og velkendt - dimension i programmet.

Fra 1-værelses til strandvejsvilla

Liebhavermægler Lars Elbæk fra Elbæks Ejendomsmægler og designer Rasmus Larsson fra Design by Us står bag boligeksperimentet i TV 2-programmet 'Fra 1-værelses til strandvejsvilla'. 

For to år siden startede de med at købe en lille lejlighed, sætte den i stand og sælge med et overskud. Ved at købe dyrere og dyrere boliger, sætte dem i stand og sælge igen, lykkedes det dem at handle fem boliger.

Og i slutningen af 2019 købte de en grund på Strandvejen med plads til en villa.

Grunden på Nordre Strandvej i Ålsgårde i Nordsjælland kostede ikke alle de penge, som makkerparret har investeret og tjent under boligeksperimentet. Der er 1,2 millioner tilbage til selve boligbyggeriet.

De penge skal nu igen "ud at arbejde".

Udover byggeriet vil Lars Elbæk og Rasmus Larsson nemlig igen starte fra scratch og reinvestere hver en krone i en lille lejlighed, så de igen kan tjene flere penge til drømmehuset.

Ved at sætte lejligheden i stand og sælge den videre håber boligeksperterne, at de kan gentage succesen fra programmets første seks afsnit: De vil igen få summen til at vokse gennem en række bolighandler. Denne gang ryger det endelige overskud altså direkte i boligprojektet i Ålsgårde.

Planer om en L.A.-style bungalow

Målet er at tjene 800.000 kroner, så de kan bygge for to millioner i alt.

For de penge kan de opnå den luksuriøse bolig, de drømmer om - og så skal de få det cirka 16 meter brede stykke strand ud til Øresund til at komme til sin ret.

- Jeg forestiller mig, at der skal være hvidt sand, forklarer liebhavermægler Lars Elbæk.

- Der ligger allerede en byggetilladelse på en halvandenplansvilla på cirka 170 kvadratmeter på grunden, men vi ønsker at opføre noget i ét plan med fladt tag. En slags moderne form for bungalow i L.A.-style med masser af glas, siger han.

Lige nu er arbejdet dog kun lige begyndt.

Arbejdet skrider langsomt frem

Optagelserne i torsdagens sæsonfinale er fra februar 2020, hvor de første træer og krat blev ryddet fra grunden. I dag er de fleste træer væk, og boligeksperterne venter på, at de kan få en gravko ud at fjerne de genstridige rødder i jorden.

En arkitekt er desuden ved at tegne huset, og Lars Elbæk leder efter en entreprenør, der kan tage sig af byggeriet.

- Vi prøver at finde en totalentreprenør, som vi kan betale, når huset står opført. På den måde kan vi tjene pengene gennem de øvrige bolighandler i eksperimentet, inden vi skal betale for byggeriet, siger han.

Hvornår de når I mål med de mange projekter, ved de endnu ikke.

- Det tager ni til 12 måneder at bygge huset, så vi regner bestemt med at have fået tag på inden vinteren 2021, siger Rasmus Larsson.

Se første sæson af 'Fra 1-værelses til strandvejsvilla' på TV 2 PLAY.