Fra 1-værelses til strandvejsvilla

Boligeksperterne fra 'Fra 1-værelses til strandvejsvilla' svarede på spørgsmål fra seerne

Det skete der? Liebhaverejendomsmægler Lars Elbæk og designer Rasmus Larsson fra firmaet Design by Us svarede på seernes spørgsmål efter sæsonafslutningen på 'Fra 1-værelses til strandvejsvilla'. 

Hvorfor? Igennem seks programmer har de to mænd vist, hvordan de startede med en investering i en lille lejlighed og nu - to år efter de begyndte - har købt en grund på den eftertragtede adresse Strandvejen.

De har købt, istandsat og solgt i alt fem boliger. Det er med fortjenesten herfra, at de har kunnet købe grunden, som nu skal bebygges med en luksusvilla.

Tak for nu

Lars Elbæk og Rasmus Larsson: Tak for alle jeres spørgsmål. Vi ser frem til at vise byggeriet af den nye strandvejsvilla i sæson 2, som kommer til næste år. 

Spørgsmål

Michael:

Har I overhovedet betalt skat af de penge, I tjener?

Svar:

Lars Elbæk: Ja, selvfølgelig har vi det. Vi har udført eksperimentet gennem vores firma, så vi har betalt skat af alt herigennem.

Spørgsmål

Inge Egmose:

Virkelig godt program - I er et fedt makkerpar og skidedygtige! Hvornår er det nye hus færdigt?

Svar:

Rasmus Larsson: Vi regner med at det står færdigt om 12 måneder. Vi er som nævnt kun begyndt at tegne det og grave ud på grunden, så der er stadig meget, der skal gøres.

Spørgsmål

Camilla Weile Palnov:

Hej Rasmus, du har et skarpt blik for indretning og design. Kan man hyre dig til at give et par gode råd, eller kan du anbefale en god indretningsarkitekt? Tak begge to for et fedt program. Vh Camilla

Svar:

Rasmus Larsson: Du kan sagtens skrive til mig på min firmamail, det kan jeg måske godt hjælpe med.

Spørgsmål

oliver nielsen:

Har i samarbejdet før programmet og med den potentielle fortjeneste i vente, må i da tænke hmmm skal vi fortsætte ikke sandt?

Svar:

Rasmus Larsson: Vi blev sat op i et program for seks/syv år siden i 'Flyt eller forny', hvor man udfordrede hinanden om at sælge eller sætte huset i stand. Det er først i forbindelse med dette program, at vi er blevet forretningspartnere.

Vi har talt om, at vi kommer til at lave noget med boliger eller ejendomme, når dette program er slut også.

Spørgsmål

Jens:

Har I fået tilladelse til at bygge det hus på grunden, som I gerne vil? Eller er der nogle krav I skal overholde?

Svar:

Lars Elbæk: Ja, vi skal overholde lokalplanen, ellers skal der gives dispensation. Der forelægger en byggetilladelse på et hus i halvanden plan. Vi ønsker at bygge i ét plan og har ikke søgt om dette endnu.

Spørgsmål

Henrik :

Kommer der flere underholdende programmer med jer to i fremtiden?. Måske en sæson 2 “Fra strandvejs villa til Slot”?.

Svar:

Lars Elbæk: Ja, helt sikkert. Vi vil gerne fortsætte og i sæson to tror jeg, at vi kommer til at tjene endnu mere. 

Rasmus Larsson: Og der er fundet vand på månen (griner) så kan man jo bygge der også.

Spørgsmål

Peder Timmer:

Hej med jer. Først og fremmest: fantastisk program - glædelig nyhed at i laver en sæson 2. Hvordan fungerer det iforh. til jeres investeringer i boligerne. Er det jeres egne midler i har taget med i "projektet" fra start og investeret i de forskellige boliger, og dermed har "beholdt" overskuddet personligt? Mvh Peder T.

Svar:

Lars Elbæk: Ja, det er vores egne penge, men de ligger i et selskab, vi har sammen, så overskuddet er ikke vores private penge.

Spørgsmål

mads:

Hej Hvor ringe skal et hus være før det skal rives ned,, har i nogle tommelfingre regler.... hvis vi siger både tag, vinduer, isolering, køkken, badeværelse... bliver det så for dyrt....

Svar:

Lars Elbæk: Det kommer an på beliggenheden.

Rasmus Larsson: Hvis de store investeringer tag og gulve er i orden, så synes jeg, at jeg er langt. Og bad kan også gøre forholdsvis billigt. Men det er meget individuelt og kræver en individuel vurdering.

Spørgsmål

Lili:

Fedt program! Hvordan tror I, at I ville kunne klare det, hvis I skulle lave tilsvarende forløb - blot ved eks. Vestkysten?

Svar:

Lars Elbæk: På Vestkysten tror jeg faktisk, at jeg det ville gå endnu bedre. Det ville det, fordi de der er endnu mere til salg.

Rasmus Larsson: Jeg kommer nok ikke til at gøre det derovre. Jeg tror ikke beløbene er så store, og det ville nok ikke gå så stærkt. Men der er masser derovre, som er værd at sætte i stand.

Lars Elbæk: Ja, det er nok bedst omkring storbyerne i Jylland. Men mit råd er, at hvis man har et hus på Lolland, som har kostet 250.000 kroner og et nyt tag koster 250.000 kroner, så er det ikke sikkert man kan få den investering med. Et køkken koster også det samme alle steder, men det er nok mest omkring storbyerne, at man kan få 300.000 kroner mere for boligen efter det nye køkken. 

Spørgsmål

Tonni Nielsen:

Hej Lars :) Hvis man gerne vil "kopiere" jeres idéer og tanker (samt tøjstil) til køb, renovering og salg - hvad er dit bedste råd og hvilke overvejelser skal man gøre sig? /Tonni

Svar:

Lars Elbæk: Tag det bedste fra de bedste, så kan det være du bliver en lille smule bedre, er mit mantra.  

Rasmus Larsson: Det der med at få "lette penge" skal man glemme. Man er ikke kommet der, vi er, ved at gå hjem klokken 16. Så det kræver virkelig meget arbejde.

Spørgsmål

Dorthe Rasmussen:

Hvad kunne være afgørende for.. hvor hurtigt et hus bliver solgt!?.. Hvad er jeres bedste råd til at få solgt et hus! ,-)

Svar:

Lars Elbæk: En dygtig mægler og så skal man gøre sig umage med de mindste detaljer. De første 40 sekunder er afgørende, så der skal ikke lugte af kælder og sur hund. Fjern alt overflødigt, ryd op, rengøring, så der dufter. Så har man lagt 200.000 og skåret to måneder af liggetiden. 

Rasmus Larsson: Det må gerne se lækkert ud. Og jeg giver ham fuldstændig ret. 

Spørgsmål

H.C. Overbeck:

Hej med jer, Jeg vil blot sige, at jeg er fuldstændig vild og imponeret over jer og jeres resultatet !!! Stor respekt !! Har aldrig set noget så sjovt og imponerende! Vildt fedt, hvad I har gjort, og jeg har fulgt jeres udsendelser tæt og har nydt hver minut. Kan man ikke låne jer til at sælge vores lejlighed i Hørsholm og assistance til at købe noget nyt (læs projekt). bedste hilsner HC

Svar:

Lars Elbæk: Jo, det kan man godt. Jeg driver en ejendomsmæglerforretning, så man er mere end velkommen. Men jeg arbejder mest med unikke boliger. 

Spørgsmål

Patrick Lønne:

Bliver det stadig et hvidt hus, med rullegræs, sand ved vandet og spot på huset om aftenen? Eller gik den ikke igennem under høringen?

Svar:

Rasmus Larsson: Ja, det er sådan vi stadig forestiller os. Det bliver i hvert fald hvidt. Vi er lige nu i gang med at tegne det, men det er ikke helt på plads endnu. 

Spørgsmål

Iben:

Har I tabt penge på en bolighandel? Hvad er Jeres største tab på en bolig?

Svar:

Rasmus Larsson: Nej, det har jeg aldrig faktisk.

Lars Elbæk: Jeg blev engang tvunget af banken til at sælge nogle rækkehuse, jeg havde købt. Det var under finanskrisen og jeg tabte 2 millioner per hus. 

Spørgsmål

Maria:

I er vild sjove - mere af det. Er arbejdsløn til håndværkere med i jeres udgifter?

Svar:

Rasmus Larsson: Ja, både løn til håndværkere og moms. Vi har brugt handymen - altså ikke faglærte håndværkere - til de opgaver, som ikke krævede specialviden, eksempelvis oprydning.

Spørgsmål

René M:

Hvad er jeres tanker om, at priserne i storbyen er så sindssygt høje kontra fx. Jylland. Er det ikke med til at skabe et for dyrt marked. Altså den kunstigt høje bolig boble.

Svar:

Lars Elbæk: Jeg kan sige en ting. En villa i Rungsted som for 12 år siden kostede 14 millioner, koster i dag 8 millioner. I dag er det Hellerup. 

Det handler om trend og hvor man gerne vil bo. Hvis man siger at priserne er skyhøje i hovedstaden, så spørger jeg: I forhold til hvad? Paris, London? 

Mine tanker er ikke at priserne er specielt høje i forhold til andre storbyer.

Spørgsmål

Marius:

Hvilken vej har i taget for at nå dertil, hvor i er idag? Hvordan har i opbygget kapital? Jeg er stor fan af hvad i går og laver!

Svar:

Rasmus Larsson: Jeg er uddannet designer og havde et lysfirma, men synes det var sjovere at være selvstændig. Og så arbejdet hårdt - og måske også været det rigtig sted på det rigtige tidspunkt. Da jeg gik i skole købte jeg en bolig på tvangsauktion, da jeg gik på designskolen, og det viste sig at være en rigtig god handel.  

Lars Elbæk: Det bedste råd jeg kan give er at købe rigtigt ind. Jeg startede med at købe knallerter, biler og så ændte det med huse et sted på vejen.   

Spørgsmål

Emil:

Hej I to! Super fedt program, det har været en fornøjelse at følge jeres “rejse”. Hvordan har i håndteret beskatningskravet, som opstår når man ved at boligkøb har fortjeneste for øje? Og hvordan med jeres “eget” ejendomsmægler honorar er det regnet med eller trukket ud af jeres fortjeneste? - Emil

Svar:

Lars Elbæk: Der er ikke regnet mæglerhonorar.

Rasmus Larsson: Og der er selvfølgelig betalt skat af gevindsten. Selskabsskat.

Der er som sagt mange flere penge at tjene, hvis man somn privat gør det selv. Hvis man gider køre materiale på genbrugspladsen og alt det sure arbejde, som vi får nogle til.  

Spørgsmål

Rene Lischang:

Hvor nemt tror i det bliver at få solgt, når i er færdige med projektet.. bortset fra det er i hylende sjove som par. Mere af det :)

Svar:

Lars Elbæk: Hvis jeg sælger det, tror jeg det bliver rimelig nemt. Jeg har beskæftiget mig med mange mæglere i Ålsgårde og de var ikke gode (slår stor latter op red.).

Rasmus Larsson: Vi siger det lidt i sjov, men jo, det skal nok gå stærkt.