Sponsoreret

Sommerens smukkeste bord: Brug de fine fund fra naturen

Nyd udendørsstunder med hele familien, og brug fine fund fra naturen i borddækningen.  Shutterstock / Svetlana Voroshilova
ROSENDAHL logo
Betalt partnerskab med ROSENDAHL

Tag børnene med på udflugt i naturen, og bring de fine fund med til bords, når I dækker op til sæsonens hyggelige stunder.

OM PARTNERSKABET

Denne artikel er en del af et betalt partnerskab med Rosendahl

I serien sætter TV 2 og Rosendahl fokus på de skønne stunder i hverdagen, hvor nærværet med familien er i fokus.  

Lyset er magisk nu. Det spirer stadig udenfor, og solen luner. Naturen kalder i en grad, så man får lyst til at storme ud i lyset og duftene.

Godt halvdelen af danskerne bruger mindre end en time i naturen om dagen. Det viste en undersøgelse fra YouGov i maj 2019. Den viste samtidig, at ikke mindre end 85 procent af de adspurgte længes efter mere kontakt med naturen i deres dagligdag.

Og det er der god grund til. Forskning peger nemlig på, at naturen kan have en positiv effekt på vores fysiske og psykiske velvære, lyder det fra Terry Hartig, der er professor i miljøpsykologi ved Uppsala Universitet.

GRAND CRU

Om Grand Cru-serien:

 • Grand Cru – et klassisk og funktionelt stel fra Rosendahl
 • Grand Cru-serien sætter maden i fokus
 • Praktisk og smuk servering
 • De karakteristiske riller går igen på alle seriens dele
 • Et stel til både hverdag og fest
 • Det enkle design danner en god base i borddækningen gennem hele livet og det er nemt at kombinere med andre stel
 • Grand Cru har to års brudgaranti
 • Læs mere her

Men hvordan får man bragt mere natur ind i en indendørspræget hverdag? Svaret er ifølge boligstylist Gitte Christensen enkelt:

- Lige nu og de næste måneder bugner naturen af smukke farver og ting, som man på en familiegåtur oplagt kan nyde at plukke af og tage med hjem og bruge i sin indretning, siger Gitte Christensen.

Vi bliver i bedre humør, når vi kommer ud i lyset og luften.

I sit arbejde trækker hun ofte på naturen ved at bruge masser af grønne planter og friske blomster i sin styling og indretning.

ROSENDAHL

 • Rosendahls produkter tager altid udgangspunkt i høj funktionalitet og godt dansk design og har i mere end 25 år været en fast del af danskernes hverdag
 • Rosendahl er funktionelt design med høj brugsværdi, som giver dig tid til at nyde de øjeblikke, der betyder mest.

Læs mere om Rosendahl her

- Vi lever i en travl og digital tid, der på mange måder er fjern fra naturen. Der kan organiske indslag som planter skabe en god modvægt. De kan give os noget natur i de indendørsrammer, hvor vi jo opholder os meget af tiden, siger Gitte Christensen.

Og boligstylisten har flere grønne tips til, hvordan I som familie nemt kan bruge naturen og forlænge nydelsen hjemme i stuen, uden at det bliver besværligt eller koster en formue.

5 tip til at forene familiestunder og naturen i din borddækning

 1. Gør gåturen til et lille eventyr

  Prøv at få tid til en gåtur hver dag, gerne hele familien.

  Gør turen til et fælles eventyr, hvor I går på opdagelse med skærpede super-sanser, så I kan se, lytte og dufte til naturen og finde ting, I kan tage med hjem og pynte op med.

  Gitte Christensen gør opmærksom på, at man ikke bare må plukke hvad som helst og hvor som helst. Men ofte er der mulighed for at samle skønne natursager rundt omkring og også i byområderne.

 2. Tag naturen med hjem

  Kan I komme i skoven, foreslår Gitte Christensen, at man graver lidt skov-violer og græstotter op, som I putter i små glas med kig til de spæde fine rødder i jorden.

  Hvis I kan klippe grene af frugttræer, magnolietræer, kirsebærtræer, forsytia eller bøgetræer i egen eller måske naboens have, kan I fylde hjemmet med smukke grene, der vil pynte med flotte farver og sprede skønne dufte.

  I kan også samle grønne blade og tegne mønster på dem med en hvid tusch, og I kan samle stykker af gammelt træ, som I kan skrive navn på og bruge som bordkort.

  Et oplagt alternativ er at finde sten og skrive navn på.

  Pinde uden blade på kan I vikle fint garn omkring og sætte i en vase for sig selv eller mikse med blomstrende grene.

 3. Dæk et smukt bord med fundene fra naturen

  Når I har samlet i naturen, fortsætter jeres eventyr derhjemme, for nu kan I ifølge boligstylist Gitte Christensen nemt forlænge jeres naturoplevelser ved at bruge jeres fund til at dække et smukt bord.

  Har I grene med hjem, så lad dem pryde bordet i forskellige længder i forskellige vaser. 

  Fordel grønne blade på bordet, og lav bordkort af træstykker eller sten, som I skriver på.

  Servietten på tallerkenen kan enten pyntes med en krans, som I binder af jeres fine grene, eller I kan lægge en gren ovenpå servietten og binde et dekorativt bånd omkring serviet og gren. Kan børnene ikke binde sløjfer, kan de binde en dobbeltknude.

 4. Skab kreativitet og bordpynt i børnehøjde

  Har I gamle sylteglas, så damp etiketterne af, og køb eventuelt nogle tuscher i en hobbybutik, som man kan male på glas med, og lad ungerne dekorere glassene og sætte grene i.

  Lad de yngste klippe dekorative figurer af smukt, mønstret papir eller hvidt pap i forskellige former, som I lægger ud på bordet sammen med de grønne blade, I har tegnet på. 

 5. Skøn og uhøjtidelig forening

  Lad børnene være med til at udvælge og mikse service, keramik og stentøj til bordet, så I får en uhøjtidelig stemning ved bordet.

  Lad dem også gerne vælge af de ting, som de måske selv har lavet i børnehaven eller SFO’en, så de føler ejerskab over projektet.

  Hvis du vil styre kreativiteten en smule og have fod på farvekoordineringen, så læg tusser, papir, snore, bånd og servietter frem i nogle farver, du kan lide, og som passer sammen.

  Lad derfra ungerne få frit løb til selv at løbe med deres egen kreativitet og fantasi.

   

Kilde: Gitte Christensen, boligstylist