Fire naturelskere fandt fire dyr på 30 minutter – Hvilket dyr er fedest?

Brugerne på TV2.DK afgør, hvem der vinder karantæne-udgaven af ’1 døgn, 2 hold, 3 dyr’.

De fire dyre-entusiaster Bjørli Lehrmann, Vicky Knudsen, Sebastian Klein og Morten D.D. Hansen fra ’1 døgn, 2 hold, 3 dyr’ er også i karantæne.

Men det betyder ikke, at de ikke går på opdagelse i naturen.

Derfor fik de fire natureksperter en konkret udfordring fra tv-holdet, mens de var hjemme i karantæne på grund af coronavirussen: "Find det fedeste dyr på 30 minutter”.

Normalt kæmper eksperterne mod hinanden to mod to, men denne gang er det alle mod alle.

Vinderen bliver kåret af brugerne på TV2.DK og afsløres, når programmet lægges på TV 2 PLAY 4. maj.

Nedenfor kan du se hvilke dyr, som Bjørli Lehrmann, Vicky Knudsen, Sebastian Klein og Morten D.D. Hansen fandt.

Til sidst kan du stemme på, hvilket et som du synes, er det fedeste, og dermed hvem, du synes, der skal vinde konkurrencen.

GULDSMEDELARVE

Fundet af: Sebastian Klein, naturformidler, tv-vært og forfatter

- Guldsmedelarven er en glubsk jæger, som holder til i Danmarks vandhuller. Den æder alt, hvad den kan komme i nærheden af som for eksempel små fisk, haletudser og myggelarver. Guldsmeden lever størstedelen af sit liv som larve (to-seks år) i vandhul. Herefter kravler den op og forvandler sig til guldsmed. Guldsmeden skal nu i sit forholdsvis korte liv sikre den nye generation, inden den dør, motiverer Sebastian Klein sit fund.

SANGLÆRKE

Fundet af: Morten D.D. Hansen, biolog og museumsinspektør på Naturhistorisk museum i Aarhus

- Sanglærken var engang Danmarks nationalfugl, indtil den blev erstattet af knopsvanen i 1984. Den ikoniske sang høres over hele landet fra januar til august, og der er over en million sanglærker i Danmark, hvilket gør lærken til Danmarks tredje mest almindelige fugl. Lærken laver sin rede på jorden, og ved du, hvor lærkeredden er, så sig ikke mere, forklarer Morten D. D. Hansen om sit valg.

HUSSKADE

Fundet af: Vicky Knudsen, biolog og naturformidler

- Husskaden anses for at være ét af vores mest intelligente dyr med en intelligens på højde med chimpansen, orangutangen og gorillaen. Det er også en af de få fugle, som besidder evnen til at genkende sig selv i spejlet, skulle det ske. Husskaden har i visse tilfælde kunne tyde komplekse følelser så som sorg, fortæller Vicky Knudsen om sin kandidat til det fedeste dyr.

STOR VANDKALV-LARVE

Fundet af: Bjørli Lehrmann, biolog og naturvejleder

- Den store vandkalvelarve ser drabelig ud, og det er den også. Larven bider sig fast i forbisvømmende dyr såsom haletudser, men artsfæller kan også havne på menuen. Byttet opløses langsomt og suges derefter indenbords. Vandkalven trækker vejret under vand, ved at den har en lille luftbeholdning i kroppen, som den af og til må udskifte ved overfladen, forklarer Bjørli Lehrmann om vandkalven.

Afstemning

Afstemningen er slut.

Vinderen afsløres på TV 2 PLAY fra 4. maj 2020.

Hvilket dyr er det fedeste?