Nybyggerne

'Nybyggerne' får ny vært: - Jeg er ikke selv den store håndværker

Om lidt begynder optagelserne på den sjette sæson af ’Nybyggerne’ – og det bliver ikke kun med nye par og i en ny by.

Han er tidligere kendt for sin værtsrolle på tv-programmet ’Hammerslag’ på DR og ’Hvem vil være millionær?’ på TV 2.

Nu skal journalist og tv-vært Christian Degn være den nye vært på ’Nybyggerne’ og skal dermed styre slagets gang, når fire par skal indrette deres drømmehus i Silkeborg.

- Jeg glæder mig helt vildt, fordi programmet sætter noget på spil, som mange danskere går op i og er mega gode til, siger Christian Degn og tilføjer, at han også glæder sig til dramaet i, om de nu når at blive færdig til deadline.

Stil, design og hygge - med afstand

Udover endnu mere fokus på bæredygtighed og klimavenlige løsninger i den kommende sæson, kommer der også til at være mere afstand mellem deltagerne for at undgå smitte.

'Nybyggerne' og coronavirus

Produktionen af ’Nybyggerne’ følger anvisningerne fra både regeringen og sundhedsstyrelsen. I den forbindelse kommer der til at være en række forbehold for at undgå smitte med coronavirus.  

Det betyder, at

  • Der kommer til at være større afstand mellem vært, dommere og deltagere. 
  • Deltagere og dommere kommer ikke til at være i husene på samme tid. 
  • Alle anvender håndsprit og har god håndhygiejne. 
  • Deltagernes bænke bliver rykket længere fra hinanden. 
  • Deltagerne krammer ikke efter afgørelsen. 
  • Det så vidt muligt skal være de samme håndværkere, som hjælper til. 
  • 'Åbent hus'-arrangementet aflyses

Men det tager ikke glæden fra Christian Degn. For det er ikke én sæson, der er ens - heller ikke i år med den nye vært på programmet.

Han har efterhånden været på besøg i mange hjem – både i Danmark og i udlandet i forbindelse med sit tidligere arbejde, og der har Christian Degn lagt mærke til, at vi herhjemme formår at indrette os virkelig godt.

- Der er ikke mange lande, der er gode til at indrette både på stil, design og samtidig være så gode til også at gøre det til et hyggeligt hjem, siger tv-værten, der selv har fulgt programmet ’Nybyggerne’ gennem årene.

Før- og efterbilleder

Christian Degn kan godt lide, at det er et helt nyt hus hvert år, hvor rummene til at begynde med er af ”dødssyg, grå og kedelig beton og ender i en farveeksplosion”, siger han.

Udover før- og efterbillederne bliver Christian Degn også overrasket over, hvor seje parene bliver ved med at være i hvert program.

- De er i en anden liga, når det kommer til det kreative lige fra badeværelse til uderum og fine stuer. De er jo bare helt almindelige danskere, som kaster sig ud i et af livets største projekter, siger Christian Degn.

Ikke selv den store håndværker

Den nye vært på ’Nybyggerne’ kommer selv fra en håndværkerfamilie af både tømrere og murere, hvor håndværket vejer lige så tungt som udtrykket.

- Hvis det er, hvad min far kalder for noget rallerværk, der alligevel går i stykker efter kort tid, er det lige meget, om det er fint, siger Christian Degn.

Derfor vil han nok ikke kunne lade være med at tjekke, om fugerne er i orden, selvom han er vært og ikke dommer. Den 208 centimeter høje vært tilføjer, han ikke selv er den store håndværker – til gengæld er han rigtig god til at hænge billeder op og male lofter.

Træk i pilen for at se før- og efterbilledet af Christian Degns byggeprojekt.

Inden projektet gik i gang.
Det færdige resultat.

Mere personlighed

I sin nye værtsrolle skal Christian Degn også være god til at sørge for den gode stemning.

Samtidig vil han også gerne forsøge at følge deltagerne endnu tættere og prøve at være mere personlig, når han står på sidelinjen til alt, det der følger med af deadlines og søvnmangel i konkurrencen.

- Hvis jeg selv skulle bygge med en kæreste, kunne jeg godt forestille mig, det blev presset. Der må opstå gnidninger, men også styrker, siger han.

Christian Degn glæder sig til at høre de forskellige pars historie, hvordan de håndterer konkurrencen, og hvad man kan lære af det.

Derudover glæder han sig også til at møde deltagerne og se, hvad de finder på og mangfoldigheden i deres idéer.

Optagelserne til sjette sæson af 'Nybyggerne' begynder i maj, og programmet sendes på TV 2 til efteråret.