Livsstil

Nye navne er godkendt: Nu kan dit barn hedde Piphat

Onsdag blev navnelisten opdateret, og der er nogle navne iblandt, der kan lyde meget usædvanlige.

Hvert år lander der omkring 3000 nye navne på listen over godkendte muligheder til nyfødte, og onsdag var det blevet tid til dette års tilføjelser. Det skriver Politiken.

Nogle af de mere opsigtsvækkende navne på årets liste inkluderer drengenavne som Piphat, Zenith, Magnusdakki og Julianvitus, mens piger nu blandt andet kan kaldes Zozo, Everest og Persephone.

Årsagen til, at der bliver optaget så mange navne, der mildest talt er usædvanlige for os danskere, er netop, at det ikke er danske navne. Mange af de nye tilføjelser stammer nemlig fra udlandet. For eksempel er Piphat thailandsk, fortæller navneforsker Michael Lerche Nielsen til Politiken.

Navne fra Star Wars og Ringenes Herre

Han forventer, at navnelisten vil blive ved med at vokse med navne i den mere kreative kategori. Både udenlandske navne, men også fra kulturens verden.

- Man vænner sig til, at man ser mærkelige og unikke navne, fordi samfundet er ved det punkt, hvor det er okay at opkalde sit barn efter en Star Wars- eller Ringenes Herre-figur, siger han til Politiken.

Navnelisten indeholder nu godt 44.000 godkendte navne, og det er Familieretshuset, der står for den endelige godkendelse. Typisk kommer nye navne på listen, når et forældrepar søger om tilladelse til at kalde deres barn noget, der ikke i forvejen er godkendt.

Navnelisten kan man søge efter navne, og hvis de ikke dukker op, kan man så forsøge at få det godkendt. Og det er formentlig det, forældrene til lille Piphat og Zozo har gjort i år.

Michael Lerche Nielsen fortæller til Politiken, at det i dag er meget sjældent, der bliver givet afslag på et navn.