Familien Beha stævner igen mod nye kyster

Besætningen ombord på skibet er Mikkel Beha Erichsen, hans kone, Marian Midé Erichsen, parrets to yngste sønner og den enes kæreste.

Egentlig var planen, at familien Beha skulle sejle sydpå på skibet Havana til sommer. Men de nåede ikke længere end til Spanien, før coronavirussen fik Mikkel Beha Erichsen og familien til at lægge kursen om.

Nu er planen, at de skal sejle Danmark tyndt.

- Denne gang er det ikke mod ukendte eller fjerne kyster, men en tur der minder bĂĄde os selv og forhĂĄbentlig andre om, hvor fedt og fantastisk der er herhjemme, siger Mikkel Beha Erichsen.

Han er netop gĂĄet i gang med optagelserne til en ny programserie, 'Kurs mod danske kyster', hvor han sammen med sin familie rejser rundt i det danske land.

Sejler i eget kølvand

Besætningen ombord på båden er Mikkel Beha Erichsen, hans kone, Marian Midé Erichsen, og parrets to yngste sønner, Theis og Alfred Midé Erichsen. Den ældste søn, Emil Midé Erichsen, er med på nogle af etaperne. Til gengæld er Alfreds kæreste, Madeleine også med ombord.

Ruten kommer til at gå gennem hele landet: fra Smålandsfarvandet og det Sydfynske øhav til Langeland, Limfjorden og Læsø.

Undervejs sejler Mikkel Beha Erichsen "i sin egen kølvandsstribe" og ser mange af de steder, han har boet eller besøgt før i tiden. Han er på hjemmebane.

- Vi genbesøger mange af de steder, jeg har minder fra og møder en masse mennesker, som jeg holder af. Jeg har en kæmpe kærlighed til Danmark, for det er jo her, jeg hører til, siger han.

Ud over de mange mennesker, minder og små og store samfund er den danske natur noget helt særligt sammenlignet med resten af verden, mener han. Både de vindblæste vestjyske strande, rå nordjyske klitter, bøgeskove og sennepsmarker kan opleves på særligt tæt hold, når man sejler landet rundt.

- Der er meget glæde ved at sejle i Danmark. Mange lande ligner mere det samme over det hele, men herhjemme er der stor variation, og man kan sejle meget tæt på det, siger Mikkel Beha Erichsen.

Nordlys, vulkaner og skibsvrag

Selv om det er første gang, at familien sejler rundt i Danmark med kamera på, er det langt fra første gang, at deres eventyr er blevet foreviget .

De har i løbet af fire sæsoners 'Kurs mod fjerne kyster' krydset Ækvator, sejlet til Indonesien, Mellemamerika, Fransk Polynesien og Sydøstasien. De har oplevet vulkaner og hvide sandstrande, og de har dykket tæt på koralrev og gamle skibsvrag. Familien er blevet folkeeje, fordi mange danskere har fulgt deres rejser på tv-skærmen.

Sidste ĂĄr sejlede de nordpĂĄ i 'Kurs mod nord', hvor familien pĂĄ turen til Svalbard blandt andet sĂĄ Nordlys og hvidhvaler og dykkede under isen.

Til den tur købte familien det tidligere svenske søredningsskib Wallenberg, der kunne sejle gennem nordens isfyldte farvande. Rejsen rundt i Danmark foregår også på Wallenberg, fortæller Mikkel Beha Erichsen.

Ændrede planer, men intakt eventyr

Familiens andet skib, Havana, ligger stadig i havn i Spanien, hvor det venter på, at coronakrisen blæser væk og åbner for nye rejser, eventyr og fjerne kyster.

- Man kan ikke sejle ud i verden lige nu. Det er den ikke klar til, siger Mikkel Beha Erichsen.

Turen sydpĂĄ strandede, men familien Erichsen valgte at udnytte, at sommeren skal tilbringes herhjemme.

De ændrede planer er dog ikke noget, Beha-familien - eller vi andre - skal være kede af. Tværtimod: At blive tvunget til at gøre noget andet, end vi plejer, kan måske endda være sundt, lyder det fra Mikkel Beha Erichsen.

Kysterne kan godt være nære og fulde af oplevelser.

- For os har eventyret ikke noget at gøre med geografi eller at komme længst væk. Det handler om at holde nysgerrigheden intakt og møde mennesker, siger han.

Først​e program af 'Kurs mod danske kyster' bliver sendt torsdag 16. juli klokken 20.