Sponsoreret

Test dig selv: Kender du Danmark ligeså godt som turisterne?

Meget mere end bare Danmark logo
Betalt partnerskab med Meget mere end bare Danmark

I år holder mange ferie hjemme, men ved vi overhovedet noget om Danmark? Eller ved turisterne - der har læst guidebøgerne - mere? Test dig selv her

VisitDenmark Om partnerskabet

Denne artikel er en del af et betalt partnerskab med Meget mere end bare Danmark

Gennem en række artikler sætter TV 2 og Meget mere end bare Danmark fokus på meget af al det skønne, Danmark har at byde på. 

I år holder mange ferie hjemme, men ved vi overhovedet noget om Danmark? Eller ved turisterne - der har læst guidebøgerne - mere? Test dig selv, og se, om du kunne blive turistguide i eget land.

Denne sommer vil langt flere end sædvanligt holde deres ferie herhjemme. Normalt overvejer cirka 50 procent af danskerne at tage på en udenlandsrejse i deres sommerferie, i år er dette tal kun på cirka 11 procent i følge en undersøgelse fra YouGov i 2020.

Danmark er med andre ord omdrejningspunktet for manges ferieplaner. Men kender vi egentlig vores skønne land, som vi skal tilbringe ferien i?

De fleste af os hiver alskens guidebøger frem, når vi skal til en eksotisk destination i udlandet - og ved derfor ofte mere om stedet end de lokale.

Det samme med de udenlandske turister i Danmark. Dem kan man snildt spørge om råd, for de har sat sig grundigt ind i landet, de gode spots, historien og de fantastiske sightseeing-steder.

Så nu skal vi teste, om vi kan konkurrere med de videbegærlige turister: Hvem ved mest om Danmark?

VisitDenmark Faktaboks 1

”Vi skal bare være i Danmark”. Hvor mange gange har du hørt venner og bekendte bruge den talemåde, når de fortæller, de skal holde ferie i vores eget land?

Måske har du også selv anvendt talemåden fra tid til anden? Men det er en skam. For vi danskere har nok at være stolte over.

Vi har prisvindende seværdigheder og restauranter, uendelige strande og vidunderlige udsigter. Og det tager vi ofte for givet. Lad os ikke gøre det. Lad os i stedet genopdage vores land i år og dele glæden ved alt det, vi holder allermest af.

Det er nemlig meget mere end bare Danmark

HVOR ER VI HENNE?

 1. Når man taler om Strøget, tænker de fleste på gågaden i København. Men et sted i landet ligger en livlig shopping-gågade, der også går under navnet Strøget. Hvor er vi?

  Du har 0 rigtige

 2. På hvilken ø ligger både badelandet Lalandia og Knuthenborg Safaripark?

 3. Her kan du opleve historiens vingesus og leve, som var du en ægte viking. I hvilken by er det?

 4. Under Covid-19 blev de zoologiske haver nødt til at holde lukket. En af dem underviste i dyr og natur via en skoletjeneste på Facebook og fik ca. 109.000 visninger, når de sendte live. Hvilken?

 5. Sort sol er et naturfænomen, der kan ses i et specifikt område, når stære på træk samles i store flokke for overnatning. Hvor?

 6. Statuen af H.C. Andersen er lavet af Henry Luckow-Nielsen i 1965 og står foran rådhuset i en stor dansk by. Hvilken?

 7. Denne ø er i dag kendt for at være selvforsynende med energi, men er også berømt for sine kartofler. Hvad hedder øen?

 8. Danmark har en ørken - Råbjerg Mile - med 4 millioner m3 sand, der tiltrækker tusindvis af turister årligt. Hvor i landet ligger den?

 9. Dronning Margrethe II’s smukke sommerresidens ligger i Aarhus. Her holder hun i år tre ugers ferie. Hvad hedder sommerslottet?

 10. På denne kirkegård som københavnere elsker at bruge om sommeren, ligger både forfatteren Søren Kierkegaard og sangerinden Natasha begravet. Hvad hedder den?

 11. Denne smukke ruin troner sig op på en bakke med udsigt over havet. Hvilken ruin er der tale om?

 12. Hvor ligger Cold Hawaii, som er kendt for sine gode surf-muligheder?

 13. Det er en menneskeskabt udgravning, men på bunden af det turkisblå vand findes et 63 millioner år gammelt hav, hvor der engang svømmede hajer, blæksprutter og krokodiller. Hvor er vi?

 14. Hotel Dagmar er Danmarks ældste hotel, og hotellet ligger også i Danmark ældste by. Hvilken?

 15. Hvilken klynge af øer i Danmark kaldes også Sydhavsøerne?

 16. På en ø i Danmark er der kommet en såkaldt Dark Sky Park, hvor det er særligt godt at se på stjerner, fordi nattelyset er beskyttet mod lokal lysforurening. Hvor ligger Dark Sky Park?

 17. Parken om det smukke renæssanceslot Egeskov huser normalt musik-, mad-, kulturfestivalen Heartland. Hvor i Danmark er vi?

Afstemning

Hvor mange rigtige fik du?