Sponsoreret

Dette er danske børns favoritaktivitet: Så nemt får I hyggetid sammen

Børn elsker at være sammen med deres forældre, og det er der gode muligheder for med streaming. Shutterstock
Telmore logo
Betalt partnerskab med Telmore

I dag kan vi håndplukke programmer, der interesserer os. Vi kan se dem hvor og hvornår, vi vil – og det åbner op for gode stunder med hele familien

Det gamle fjernsyn er blevet rullet ud på sidelinjen, og de nye muligheder for at kunne se og streame film, serier og tv har ændret hverdagen for blandt andet børnefamilierne.

OM PARTNERSKABET

Denne artikel er en del af et betalt partnerskab med Telmore.

I en række artikler sætter vi fokus på alle de muligheder, der er for at skabe nærvær og gode stunder sammen - både som familie og par - med streaming.

Hvor vi før sad samlet foran tv’et fredag aften på et bestemt tidspunkt, kan vi nu se og streame når og hvor, det passer os.

Det giver frihed og mange muligheder, Og hvis man som familie gør sig nogle overvejelser omkring, hvordan man ser fjernsyn eller streamer sammen, er der mange positive - og måske overraskende - ting at hente.

Vores tv-vaner har ændret sig markant. Tidligere så mange af danske børnefamilier børnetime hver aften kl. 18. Nu kan vi se indhold når og hvor, det passer os.

VIL DU SPARE PENGE PÅ STREAMING?

Når du køber et mobilabonnement hos Telmore, kan du vælge at få de bedste streamingtjenester med i dit abonnement. Du kan bl.a. få Netflix, HBO Nordic, Viaplay og TV 2 PLAY.

Streamingtjenesterne fungerer på samme måde, som hvis du købte dem direkte hos udbyderen, men du sparer penge, ved at have dem samlet i dit mobilabonnement.

Lytter du også til musik eller lydbøger? Så kan du vælge et abonnement, hvor Telmore Musik og Bookmate indgår – her får du 65 millioner musiknumre samt de bedste og mest kendte lyd- og e-bøger.

Læs mere om Telmores mobilabonnement inklusive streaming

Mere tid sammen

Danske forældre tilbringer dobbelt så meget tid på aktivt at være sammen med deres barn end for 17 år siden - det gælder også tid tilbragt sammen foran skærmen.

Det viser en undersøgelse fra Rockwool Fondens Forskningsenhed fra 2018.

Man har undersøgt børns præferencer – også i forhold til computertid - og hvis de skal vælge en favoritaktivitet, kommer selvvalgte aktiviteter med deres forældre først.

Men børnene vil gerne tilbringe endnu mere tid sammen med deres forældre. Det viser en anden og nyere rundspørge i forbindelse med TV 2s tema 'Børnenes Danmark', som TV 2 regionerne har foretaget blandt 200 6. klasse-børn i 2019.

’Vi Elsker Serier’ om Telmores abonnementer med streaming:

”Hvis man ikke vil have databegrænsninger og elsker at streame masser af film og serier, så er Telmore Play næsten et uundgåeligt valg. Alle de store streamingtjenester har hver deres fordele og supplerer derfor hinanden godt. Flere streamingtjenester løber også hurtigt op økonomisk, og det er netop derfor ’Vi Elsker Serier’ anbefaler Telmore, fordi det altså bare er et godt tilbud, til dig der vil have det hele. Vi er også vilde med konceptet om at have alt samlet ét sted: taletid, data og streamingtjenester.”

Læs anmeldelse

Man har undersøgt børns præferencer – også i forhold til computertid - og hvis de skal vælge en favoritaktivitet, kommer selvvalgte aktiviteter med deres forældre først.

Derfor er det oplagt at bruge tiden sammen bedst muligt, så man får optimalt samvær – også når det kommer til at tilbringe tid ved skærm eller iPad.

Vi har fået livsstilseksperten Henrik Byager til at komme med sine tre bedste tip til at gøre skærmtiden til en god familieoplevelse.

Henrik Byagers 3 tip: Gør underholdningen til den optimale familieoplevelse

 1. Brug tid på at finde det gode indhold

  Brug tid på at finde en serie, som hele familien finder interessant, og gør den så til jeres fællesserie, som alle følger med i.

  Der findes mange lette kalorier derude, som vi ofte eksponeres for, men der er også meget serie-guld, som kan blive overset, for eksempel et hav af fascinerende og lærerige dokumentarer.

  Dem kan I se sammen og efterfølgende diskutere frem for, at børnene kun ser det letfordøjelige. Det giver et større perspektiv, som de ellers ikke havde fået.
   

 2. Lærerig skærmtid

  Mange er under corona-krisen blevet positivt overrasket over, hvad deres børn egentlig bruger tiden foran skærmen på, fordi der har været så meget tid i hjemmet.

  Det har været en øjenåbner for, hvordan computerspil eller serier har en lærerig indflydelse.

  Sæt dig ind i, hvad dine børn ser, og overvej, om det er godt eller dårligt. Tag en god, uddybende snak med dem, og vis, du interesserer dig for deres skærmforbrug. Det kan nemlig også give vigtigt samvær.
   

 3. Tal sammen om serierne

  Èn ting er at se en serie eller en film og så slukke skærmen, når den er slut. Men hvis karaktererne, plottet eller historien er nogle eller noget, som alle synes, var spændende, så brug tid på at tale om serien bagefter.

  Det giver serien en ekstra dimension, og det kan også være sjovt at høre, hvordan de andre har oplevet den.

  Hvorfor handlede de forskellige karakterer for eksempel, som de gjorde? Og hvad ville man selv have gjort? Det kan også have en opdragende effekt på børnene.

Kilde: Livsstilsekspert Henrik Byager