Livsstil

Hus Forbi-sælgere i glædestårer: Har fået rejse i bryllupsgave

En uge efter deres bryllup blev det nygifte Hus Forbi-par overrasket med en ekstra gave.

- Tillykke med jeres bryllup. Der er dog én ting, vi synes, I ikke har fået.

Sådan starter en telefonbesked til Carina Kreutzmann Jørgensen og Jan Engelstrup Jørgensen.

De er begge Hus Forbi-sælgere og blev gift i sidste uge med hjælp fra venlige fremmede på Facebook, der sørgede for råd til bryllupskage, brudebuket, limousine, jakkesæt og brudekjole.

Men én ting manglede altså stadig, mente to anonyme donorer: En bryllupsrejse.

Så dét har de nu fået. En uge til Grækenland med alt betalt.

Og det var et tydeligt rørt par, der tog imod gaven.

- Vi kiggede på hinanden med våde øjne, og det er absolut ikke normalt, siger Carina Kreutzmann Jørgensen til TV 2.

- Man har det sådan lidt, at det er noget, der sker for andre, det sker ikke for én selv. Og så i det her samfund, hvor det er meget mig, mig, mig. Men der er stadig så meget næstekærlighed, siger hun.

Bryllupsrejse til Athen

Det nygifte par har planer om at tage mod sol og sommer - og 40 grader, som Jan Engelstrup Jørgensen påpeger - i starten af september.

Carina Kreutzmann Jørgensen (tv.) og Jan Engelstrup Jørgensen (th.) sammen med deres gæster i en limousine på deres bryllupsdag.

- Vi har snakket om at se Akropolis. Vi skal bo i nærheden af Athen.

- Vi glæder os bare til at komme ned og få en fed oplevelse, få lov til at slappe af og slappe af uden telefoner, og uden at vi er afhængige af, at vi skal sælge aviser. Ud at se nogle ting, siger Carina Kreutzmann Jørgensen, der tidligere har været Grækenland.

- Jeg elsker Grækenland, siger hun tårevædet i videoen, da de får overrakt gaven.

For Jan Engelstrup Jørgensen bliver det første gang, han skal sætte fødderne på græsk jord. Det er også første gang, han skal ud at flyve.

- Jeg er skidenervøs, siger han, og Carina Kreutzmann Jørgensen griner.

- Samtidig glæder han sig, supplerer hun.

Mødtes på pensionat

De to Hus Forbi-sælgere mødte hinanden på et Blå Kors-Pensionat i Taastrup udenfor København for halvandet år siden.

Carina Kreutzmann Jørgensen og Jan Engelstrup Jørgensen foran en limousine på deres bryllupsdag.

På daværende tidspunkt boede Carina Kreutzmann Jørgensen på stedets botilbud, hvor Jan Engelstrup Jørgensen gik i alkoholbehandling og deltog i de sociale tilbud med de andre brugere.

De fik øje på hinanden og blev først venner, fordi de ”har et specielt tag på hinanden”, fortæller Carina Kreutzmann Jørgensen.

- Vi kan slappe af med hinanden, og vi har samme form for humor, siger hun.

Derfor gik der heller ikke lang tid fra, at de skiftede titlen 'venner' ud med 'kærester'. Og et par måneder senere blev parret forlovet.

Frieriet foregik på Glostrup Hospital, hvor Jan Engelstrup Jørgensen var indlagt efter et tilbagefald i sit alkoholmisbrug.

Fra hospitalssengen stillede Jan det store spørgsmål: "Jeg skal spørge dig om noget, og du må godt smække mig en på skrinet, hvis det er. Men skal vi ikke forlove os?", sagde han.

- Det kunne jeg ikke stå for, siger Carina Kreutzmann Jørgensen. Hun sagde naturligvis "ja" med det samme.

Massevis af lykønskninger

Lørdag 18. juli blev de viet på rådhuset i Gladsaxe, hvor parret bor i dag.

Derefter gik parret hjem til sig selv og spiste af den bryllupskage, de havde modtaget. På grund af coronavirus blev det ikke til nogen større fest i denne omgang.

Men selvom ceremonien blev afholdt privat, fik parret alligevel lykønskninger i tusindvis. Og nu har de ovenikøbet også en bryllupsrejse at se frem til.

- Det er ekstremt spændende og overvældende. Jeg kan sgu ikke beskrive med ord alt den kærlighed, der er udvist, siger Carina Kreutzmann Jørgensen.