GO'

Matematiklærer modtager pris for undervisning med Lego

Hjemme på værelserne morede eleverne sig over Nanna Filt Christensens alternative undervisning, fortæller en af hendes elever, Julia Hellmuth.

Under skolenedlukningen i foråret vågnede 4-klasseseleven Julia Hellmuth op til en noget anderledes matematikundervisning.

På computerskærmen sad en hel skoleklasse, som hendes matematiklærer, Nanna Filt Christensen, havde bygget i Lego:

- Hov, hvad sidder du og laver, Asbjørn?, spurgte lærerfiguren.

- Jeg har lavet nogle opgaver til emnet, som vi måske kan give til klassen sammen, svarede eleven, Asbjørn - en legofigur.

Og sådan fik Nanna Filt Christensen uddelt opgaver til sine elever i 4. klasse.

Hun ville prøve at gøre fjernundervisningen sjov og anderledes, og derfor fandt hun på, at bygge en klasse i Lego:

- Hele tanken er, at jeg har lavet et klasselokale, hvor det ikke er mine elever, der er der, men det er nogle typer, vi kender, siger Nanna Filt Christensen i ’Go’ morgen Danmark’.

Og den kreative løsning har nu båret frugt.

Nanna Filt Christensen har netop vundet Politikens Undervisningspris 2020 - en pris, som hendes elever og deres forældre har indstillet hende til.

Lavede videoerne om aftenen

For Nanna Filt Christensen er idéen om at undervise uden bøger ikke ny.

Hun er blandt andet vant til at arbejde med leg, animation, byggeprocesser og spil i undervisningen, men fjernundervisningen udfordrede hende:

- Jeg plejer at lave mine ting til mine elever selv, men det var svært, når jeg pludselig sad i en sandkasse med min etårige datter, fortæller hun.

At bruge Lego var oplagt, lyder det. Nanna Filt Christensen har samlet det hele livet og havde derfor en masse stående i sin udestue.

Når hun havde puttet sine egne børn, lavede hun videoerne, og på den måde fik hun hverdagene til at hænge sammen som fjernunderviser, forklarer hun.

Sad på værelset og grinte

Julia Hellmuth og hendes forældre var nogle af dem, som var med til at indstille Nanna Filt Christensen til underviserprisen.

Hun oplevede, hvordan matematikundervisningen blev sjovere, selvom hun ikke kunne være sammen med sine klassekammerater:

- Det var sjovt at prøve noget andet, end man hele tiden gør i skolen, fortæller hun i 'Go' morgen Danmark'.

Hjemme på værelset sad Julia Hellmuth og grinte af de mange stemmer, som Nanna Filt Christensen lavede til Lego-eleverne.

Men undervisningen var ikke kun sjov. Den fik hende også til at føle sig tryg ved at være derhjemme:

- Vi lavede en gruppe på facetime, så vi kunne snakke på tværs af klassen. Så sad vi sammen og lavede opgaverne. Det var endnu mere hyggeligt, og man følte sig tryg, siger Julia Hellmuth.

Nanna Filt fandt Legoklodserne frem, da skolerne lukkede ned. Nu har hun vundet en pris for sin kreative undervisning, efter at elever og forældre indstillede hende. Video: Julie Tantholdt

Lego-undervisningen fortsætter

Eleverne er nu tilbage på Taastrup Realskole efter sommerferien, men den kreative undervisning fortsætter i Nanna Filt Christensens klasselokale.

Nu har eleverne selv bygget et klasselokale med legofigurer, hvor de har fremlagt brøkregler.

Nanna Filt Christensen er beæret over, at eleverne og deres forældre indstillede hende til prisen:

- Det betyder alt, at det har haft den betydning for eleverne, som jeg håbede, det ville få. Jeg synes mine hensigter med at vise lidt ekstra overskud, viste de tilbage ved at skrive nogle super flotte ansøgninger.

Se hele interviewet med Nanna Filt Christensen på TV 2 PLAY