Sponsoreret

27-årig opvokset i hjem med alkoholmisbrug: - Som barn af misbruger har jeg større sandsynlighed for selv at blive det

Emilia er vokset op med en far, der havde et alkoholmisbrug. Nu fortæller hun sin historie.

Om partnerskabet

Denne artikel er en del af en kampagne, Alkohol & Samfund samt TrygFonden laver i samarbejde med TV 2. I uge 40 sættes der fokus på, at alkoholproblemer rammer alle, og at alle kan søge gratis og anonym hjælp hos Alkolinjen på 80 200 500 eller i deres kommune.

Emilia, 27 år, er opvokset i en ressourcestærk familie nord for København. Men bag den pæne facade bærer hendes opvækst præg af hendes fars alkoholmisbrug, som holdes skjult for omverdenen. Hendes fars misbrug påvirker hende stadig meget. Hun er bange for, at hendes eget alkoholindtag er forkert grundet den sociale arv. Derfor mener hun, at det er vigtigt at kigge indad, når man vokser op i et hjem med alkoholmisbrug.