Sponsoreret

7 tip: Skønne udflugter i naturen med børnene

Hop i tøjet, tag dine børn under armen, og kom ud og oplev den danske natur i de smukke efterårsfarver. Unsplash
Meget mere end bare Danmark logo
Betalt partnerskab med Meget mere end bare Danmark

Selvom vejret er blevet mørkere, og vinteren så småt er på vej, er der stadig masser af udflugter, man kan tage på med børnene.

OM PARTNERSKABET

Denne artikel er en del af et betalt partnerskab med Meget mere end bare Danmark

Gennem en række artikler sætter TV 2 og Meget mere end bare Danmark fokus på meget af al det skønne, Danmark har at byde på. 

Sæsonens mørke giver os lyst til at blive på sofaen. Men faktisk kan naturen danne rammerne for fantastiske familieudflugter – også selvom kalenderen snart siger vinter.

41-årige Henriette Krog-Andersen står bag bloggen ’En familie, der rejser’. Hun er mor til to sønner på 8 og 9 år og stedmor til sin mands 21-årige datter. Fra børnene var små har de besøgt eksotiske destinationer, men efter Covid-19 har de brugt ferier og weekender på at udforske Danmark.

At lege med blade i skovbunden er en super aktivitet for de små.

- Der er masser af udflugtsmuligheder i Danmark. Så snart vi bare kommer væk fra skærmen i Hvidovre og på udflugt, er det en tiltrængt forandring, siger Henriette Krog-Andersen.

- Skal vi på en større tur, læser vi op på et emne, eller også laver jeg hæfter til børnene, så de kan læse om stederne, siger hun:

- Børn vil gerne lære, men det skal gøres på en sjov måde. Min ene søn elsker historie, mens begge kan lide at være aktive, hvorfor geocaching (en sport, hvor man ved hjælp af en GPS-modtager kan finde "skatte" i naturen, red.) er et hit pt. Og når alt andet fejler, virker én ting på hele familien: Dyr.

MEGET MERE END BARE DANMARK

I år har mange af os holdt ferie i vores eget land. Og vi har opdaget, at det er meget mere end bare Danmark. Nu bliver dagene kortere og koldere, men der er stadig masser af fede oplevelser, som venter derude. Både i naturen og rundt omkring i de danske byer. Så kom ud og oplev alt det gode, dit eget land har at byde på. 

Det er nemlig meget mere end bare Danmark.

Og så er der en anden ting, man aldrig må glemme: Snacks - de sunde og kilometervingummierne, som gives, når de små fødder bliver (for) trætte.

- Når man kommer til at lokke sine børn på en januar-vandretur på en strand i stiv kuling, og det viser sig, at turen ikke er seks kilometer, men seks kilometer i begge retninger, bliver man reddet af kilometervingummier, griner Henriette Krog-Andersen.

7 sjove efterårsudflugter

 1. Dus med dyrene

  Den Blå Planet

  Selvom der er dyregaranti i parker som Randers Regnskov, kan man også være kreativ.

  - I sommer kiggede vi på bævere ved Arresø. De kommer kun frem ved skumringstid, så der er gode chancer for at se dem i efteråret, hvor det bliver tidligere mørkt.

  -  Den Blå Planet er et hit hos mange, men vi er rigtig glade for Øresundsakvariet i Helsingør. Det er mindre, men det gør også oplevelsen mere intim, og så har de ture – i sommer havde de eksempelvis marsvinesafari.

  På familiens bucketliste er Merritskov på Lolland, hvor man kan se vilde bisoner og vildsvin. Et par kilometer fra skoven i naturskønne omgivelser kan man spise frokost på Tripadvisor-favoritten Restaurant Lysemose, og skulle man være så uheldig ikke at se dyrene, er Knuthenborg Safaripark nabo til skoven.

 2. Fascinerende gravhøje

  Henriette Krog-Andersens sønner er vilde med de gravhøje, der ligger overalt i Danmark.
  - De leger på dem og kravler ind i dem, mens vi nyder udsigten.

  Er I omkring Møn, kan I se en af de mest berømte: Klekkendehøj med to gravkamre.

  -  Kong Asgers grav er vildt flot. Der er små udstillinger i kombination med leg, siger Henriette Krog-Andersen og tilføjer, at Møns Geocenter er et besøg værd, er man alligevel på de kanter.

 3. Spioner på klinten

  Højerup Gamle Kirke på Stevns Klint

  - På Stevns Klint kan man hakke i kridtet og finde fossiler, og der er en kirke, hvor en del er faldet i vandet.

  Koldkrigsmuseet Stevnsfort er bestemt også et besøg værd. Her kan man eksempelvis være spion for en dag, og man kan besøge de underjordiske gange.

  I Faxe Kalkbrud ikke langt derfra kan man pt. se udstillingen Dinosaurliv.

 4. Sjove historietimer

  Teknisk Museum i Helsingør.

  De danske museer er blevet gode til at fange børns interesse, såsom 1864-udstillingen ved Historiecenter Dybbøl Banke i Sønderjylland.

  - Efterfølgende konstaterede drengene, at det havde været kedeligt at lære om 1864 i skolen – men at det var spændende her, siger Henriette Krog-Andersen og fremhæver også Danmarks Borgcenter i Vordingborg og Teknisk Museum i Helsingør, som interessante for børn.

 5. Tag ud til øerne

  Færgefarten Orø-Holbæk.

  Med 1.400 øer i lille Danmark, er der altid en ø i nærheden af dig.

  - Man kan komme fra København til hyggelige Orø på en time, siger Henriette Krog-Andersen, der fremhæver cykler som et godt alternativ til vandring, når man har børn med.

  På Orø er der en dyrepark tæt på campingpladsen. Eller man kan spise og overnatte på Orø Kro, hvis man vil tilbringe en weekend.

  Er du på den jyske side af landet, er Mandø i Vadehavet sagen.

  - Vi besøgte øen i efterårsferien, da vi var på egnen for at se sort sol, siger Henriette Krog-Andersen.

  Ved lavvande kan man køre ud til øen eller tage traktorbussen fra Vadehavscentret. Er det tid til en dyreoplevelse, kan man tage på sælsafari med afgang fra Mandø Kro. Man kan også nøjes med en dagstur og overnatte på Danmarks ældste hotel i Danmarks ældste by med en af de smukkeste domkirker. Det er selvfølgelig Ribe.

 6. Op i træerne

  Skovtårnet

  Er vejret til det, er efteråret også skønt til at tage ud i naturen.

  - Skovtårnet i Haslev er bestemt også et besøg værd. Mine sønner elsker også klatreparker, som de også har der, siger Henriette Krog-Andersen:

  - Eller I kan gå på skattejagt efter kunstneren Thomas Dambos kæmper, som er bygget i genbrugsmaterialer og skjult forskellige steder i Danmark.

 7. Kulturen i naturen

  Louisiana Museum of Modern Art

  Kunst og børn matcher ikke altid. Men Henriette Krog-Andersen kan få børnene til at interessere sig for kunst, når det er i naturen.

  Der findes flere skulpturparker i Danmark, hvoraf Louisiana er den mest kendte. Men igen foretrak Henriette Krog-Andersen at gøre noget anderledes:

  - Vi besøgte Skovsnogen ved Herning, og børnene var vilde med at gå på opdagelse der.