GO'

14-årig er Danmarks bedste til særlig hundesport - nu venter EM og VM

Det handler om at vise hundens anatomi på den mest korrekte måde, lyder det fra danmarksmesteren.

Da Frederikke Dalgaard Petersen første gang deltog i en hundehandling-konkurrence, var hun blot tre år gammel.

Siden er det blevet til mange sejre, og senest kulminerede de mange træningstimer, da den 14-årige skoleelev sidste weekend blev kåret som Danmark bedste.

Man skal bare være glad og nyde det

Frederikke Dalgaard Petersen, hundehandler

- Det er en kæmpe drøm, der er gået i opfyldelse. Jeg synes selv, det er mega overvældende, siger hun til TV Midtvest.

Og sejren er kun første skridt.

Danmarksmesterskabet betyder nemlig også, at Frederikke Dalgaard Petersen til foråret skal repræsentere Danmark ved EM og VM, hvor juniorer fra 45 forskellige lande dyster mod hinanden ved et stort show i Birmingham, fortæller den 14-årige i 'Go' morgen Danmark'.

For hele familien - undtagen far

Hundehandling, som udtales 'hunde' på dansk og 'handling' på engelsk, går ud på at vise hundens anatomi frem på bedste vis, fortæller Frederikke Dalgaard Petersen.

Man kan stille op med alle hunderacer inden for juniorhundehandling, dog skal hunden være fyldt ni måneder, oplyser Dansk Kennel Klub.

Men det er ikke kun hunden, der skal præstere:

- Jeg skal være god til at have hunden mellem dommeren og jeg, for at det ikke er mig, der bliver vist, men hunden der bliver vist. Og så handler det også om selvsikkerhed, og at man bare skal være glad og nyde det, lyder det.

Jeg tror, at han synes, det er rigtig, rigtig fedt, at jeg har noget at gå op i

Frederikke Dalgaard Petersen, hundehandler

I juniorhundehandling kan 10-17-årige stille op med alle hunderacer, og selvom sporten er markant større i lande som Finland og Sverige, har det næsten været en selvfølge for Frederikke Dalgaard Petersen at gå til hundehandling.

Både hendes mormor, mor og lillebror er ligeledes hundehandlere, og hun har dyrket hundehandling hele sit liv, fortæller hun.

Man kan stille op med alle slags hunde, men det er vigtigt, at man ved noget om racen man går ind til konkurrencen med, fortæller Frederikke Dalgaard Petersen. Video: Mikkel Saugmann Jensen Video: Julie Tantholdt

Men modsat resten af familien følger hendes far lidt mere med fra sidelinjen.

- Han er da med engang imellem, hvis det er i nærheden, så kommer han lige og kigger, men han er hundeallergiker, så derfor er det ikke lige alt, han kan komme med til, fortæller hun.

Selvom Frederikke Dalgaard Petersen har ikke sin egen hund, men heldigvis kan hun låne andres hunde til konkurrencer, heriblandt sin mormors.

DM bliver ikke vundet på en dag

Når Frederikke Dalgaard Petersen til foråret skal afsted til EM og VM, er det et resultat af mange sejre.

Der afholdes nemlig konkurrencer løbende, hvor det så er den deltager, der får flest point gennem hele sæsonen, som kommer til at repræsentere Danmark ved EM og VM.

Og selvom konkurrencerne primært er med mormor, mor og lillebror på tilskuerrækkerne, kan hun også mærke opbakningen fra sin far.

- Jeg tror, at han synes, det er rigtig, rigtig fedt, at jeg har noget at gå op i. Jeg tror, han synes, at det er meget spændende også, slutter Frederikke Dalgaard Petersen.

Se interviewet med Frederikke Dalgaard Petersen i 'Go’ morgen Danmark' på TV 2 PLAY