Nybyggerne

Det skal der ske med de øvrige huse efter ’Nybyggerne’

I første omgang bliver husene sat til salg, som parrene har indrettet dem.

Onsdag er det finaledag i TV 2-programmet 'Nybyggerne', og et af de fire par vinder deres drømmehjem til en værdi af 2,6 millioner kroner.

Parret kan således se frem til at flytte ind i det hjem, de selv har skabt helt fra bunden af.

Anderledes er det dog for de tre andre par. Kort efter finalen bliver de huse, de har indrettet, nemlig sat til salg.

Renovering kan blive aktuel

Ifølge Birch Ejendomme, der ejer husene, vil man i første omgang forsøge at sælge husene som beset. Det betyder, at husene sættes til salg, som parrene har indrettet dem.

Prisen vil blive fastlagt af en mægler og kan variere fra hus til hus. Eksempelvis kan et af husene blive værdiansat højere end de andre, hvis mægleren vurderer, at det appellerer til en bredere målgruppe.

Selvom salg som beset er målet, er der en risiko for, at boligerne ikke bliver solgt, siger Line Krogh Pedersen fra Birch Ejendomme til TV 2.

- Det er nybyggerdrømme, der bliver sat til salg, og parrene har indrettet husene, så de passer lige præcis til dem. Det er ikke sikkert, at det falder i eventuelle køberes smag, siger hun.

Hvis det ikke lykkes at sælge husene, som de er, vil de blive renoveret i en stil, der matcher flere. Eksempelvis vil der blive skruet ned for farverne, fortæller Line Pedersen.

Køb inventaret på DBA

Udover husene er der alt inventaret, som parrene har brugt utallige timer på at finde eller selv bygge.

- Vinderparret får lov til at beholde alt i deres hjem, men af skattetekniske årsager kan de tre andre par ikke få lov at beholde noget, siger Henrik Rasmussen, programchef på Metronome, der står bag programmet.

Parrene får dog fortrinsret til at købe deres ”egne” ting, inden de bliver sat til salg på DBA eller givet væk til genbrug.

Tidligere år er der blevet afholdt et garagesalg, hvor inventaret fra de tre øvrige huse er blevet solgt, men på grund af corona er det ikke praktisk muligt i år.

Ny sæson af 'Nybyggerne'

Når der onsdag kåres en vinder af ’Nybyggerne’ er det sjette, men ikke sidste gang.

Der skal nemlig laves endnu en omgang af ’Nybyggerne’, bekræfter Stine Lundbak Ravn, som er programredaktør.

Den nye sæson vil foregå i Sønderborg i Sønderjylland, hvor der igen skal kæmpes om at vinde drømmehuset.

Finalen i Nybyggerne 2020 sendes onsdag 25. november klokken 20.50 på TV 2 og TV 2 PLAY. Her er det udelukkende op til seerne at bestemme, hvilket af de fire par, der skal vinde deres hus. Der kan stemmes allerede fra klokken 20, hvor sidste afsnit bliver sendt.

Nybyggerne søger deltagere til 2021

Nybyggerne vender tilbage i 2021. Det bliver i Sønderborg.

Klik her for at læse mere om hvordan du kan blive en del af Nybyggerne.