Årgang 20

Børnene er født og har fået navne – se de første klip fra 'Årgang 20' her

Med en ny tid kommer en ny generation. Mød de fire børn og deres familier fra 'Årgang 20' her.

I 'Årgang 0' kom danskerne på fornavn med Rachel, Stephanie, Emma og Christian.

I arvtageren 'Årgang 20' hedder hovedpersonerne Ayasofia, Asmus, Louie og Solvej.

De er alle født i begyndelsen af 2020, og ligesom i 'Årgang 0' følger den nye dokumentarserie de fire børn og deres familier, til de fylder 18 år i 2038.

Første sæson har premiere 28. januar, og kameraholdet er med, når børnene kommer til verden. Herfra følger de dem tæt i deres første leveår – 2020, hvor coronapandemien vendte op og ned på både verden og hverdagen.

Selvom konceptet er det samme, er flere ting forandret, siden det første dokumentarprojekt blev indledt i 1999.

Alle forældreparrene har modsat tidligere valgt at kende kønnet på deres lille ny. Det betyder, at seerne ikke denne gang vil opleve, at alle de nyfødte er piger – sådan som det var tilfældet, da 'Årgang 0' blev skudt i gang.

Derudover har produktionen også sikret sig, at familierne er spredt ud over by og land rundt om i Danmark. Samtidig er familierne en blanding af førstegangsforældre og par med ét eller to børn i forvejen.

Mød de fire nye spædbørn og deres familier nedenfor.

Ayasofia fra Espergærde, Nordsjælland

Ayasofia blev født 7. januar 2020 og bor i Espergærde i Nordsjælland med sin mor Lisbeth, sin far Christian og sine to ældre søskende Filippa-Lucia på seks år og Theodor på fire.

'Årgang 20' er en mulighed for at få foreviget de første 18 år af vores tredje barns liv

Lisbeth og Christian

Lisbeth er 30 år og uddannet tandklinikassistent, mens Christian på 43 år er uddannet ejendomsmægler. Da Christian blev far til tre, besluttede han dog efter 18 år som ejendomsmægler at skifte jobbet ud med et nyt som byggerådgiver for at få mere tid til familien.

Parret har været kærester i syv år og gift i tre af dem.

Derfor har de meldt sig til 'Årgang 20':

- 'Årgang 20' er en mulighed for at få foreviget de første 18 år af vores tredje barns liv og en mulighed for at se vores personlige udvikling – både for os selv, men også for vores to andre børn.

- Måske vil vi undervejs få nogle spørgsmål, som vi ikke selv havde tænkt over, men som kan åbne op for en endnu bedre dialog mellem os som familie på fem, men også som par. ​

Asmus fra Als, Sønderjylland

Asmus er født 28. januar 2020 og kan således fejre sin etårsfødselsdag, når 'Årgang 20' ruller over skærmen for første gang.

Han bor på Als i Sønderjylland med sin mor Lena, sin far Mads og storebror Malthe på fem år.

Vi vil gerne vise de skønne muligheder, man har ved at bo på landet

Lena og Mads

Både Lena og Mads er vokset op på øen, og de har valgt at blive, fordi de elsker at bo tæt på naturen, omringet af deres familie og ikke mindst i et lille samfund, hvor frivillighed og foreningsliv fylder meget.

27-årige Lena arbejder som friskolelærer på Oksbøl Friskole, mens Mads på 26 år arbejder som gravemester ved entreprenørvirksomheden Arkil.

De er begge ambitiøse med deres karrierer og har en travl hverdag, for som Lena siger:

- Bare fordi man bor på landet, behøver man ikke at være en bonderøv.

Parret har været kærester i syv år og forlovet siden 2016.

Derfor har de meldt sig til 'Årgang 20':

- Vi vil gerne vise de skønne muligheder, man har ved at bo på landet og vise, hvordan vi giver vores børn en barndom med fantastiske naturomgivelser og masser af plads at boltre sig på.

Solvej fra Mørke, Djursland

Solvej blev født 13. februar 2020 og bor i Mørke på Djursland med sin mor Maria og sin far Nikolaj.

28-årige Maria er sygeplejerske, mens jævnaldrende Nikolaj har sin egen restaurant i Grenaa, hvor han arbejder over 70 timer om ugen.

Det kunne være spændende at være med til at fortælle historien om Danmark i de kommende år

Maria og Nikolaj

Det er hans livsdrøm, og parret er spændte på, hvordan deres drømmebarn kommer til at passe ind i den ligning.

Parret har været kærester i snart otte år og forlovede sig i 2018.

Derfor har de meldt sig til 'Årgang 20':

- Vi er vokset op med 'Årgang 0', og vi har altid haft en stor kærlighed til programmet.

- Vi syntes derfor, at det kunne være spændende at være med til at fortælle historien om Danmark i de kommende år igennem vores familie, vores valg og vores hverdag.

Louie fra Lyngby, Storkøbenhavn

Som den yngste af de fire børn i 'Årgang 20' er Louie født 27. februar 2020. Han bor i Lyngby med sin mor Maria og sin far Daniel.

Vi synes, det er så fedt, at vi kommer til at have alle disse år på film, så vi altid kan gense dem

Maria og Daniel

24-årige Daniel er tømrerlærling, og 23-årige Maria har været på barsel og begynder på studie i februar.

Parret har været kærester siden 2017.

Derfor har de meldt sig til 'Årgang 20':

- Da vi så, at TV 2 ledte efter deltagere til 'Årgang 20', meldte vi os, fordi vi syntes, at det kunne være en sjov og spændende oplevelse. Vi synes, det er så fedt, at vi kommer til at have alle disse år på film, så vi altid kan gense dem.

- Vi syntes også, at det kunne være sjovt at vise, hvem vi er, og hvordan vores familie fungerer.

Fire i stedet for fem

Tidligere blev det meldt ud, at en femte familie deltog i 'Årgang 20', men de er ikke en del af den endelige dokumentarserie.

Som på mange andre tv-projekter er der sket ændringer, siden de indledende optagelser gik i gang i 2019, lyder det fra producent Jan Bacher Dirchsen fra produktionsselskabet Warner Bros., som også stod bag 'Årgang 0'.

- Det kræver rigtig meget af familierne at medvirke i 'Årgang 20', da de skal være klar på at invitere seerne langt ind i sine private rammer. Det er en svær øvelse, men essentielt for programmets karakter, siger han.

- Vi er blandt andet gået fra fem til fire familier for at kunne skabe et program, hvor hvert afsnit indeholder de elementer og detaljer om familierne, som formatet lægger op til, fortsætter Jan Bacher Dirchsen og understreger, at der har været en fin dialog med familien gennem forløbet.

- De har nu fået alle de videooptagelser, som vi nåede at lave sammen, og vi ønsker dem alt det bedste med deres lille nye familie, siger han.

'Årgang 20' har premiere torsdag 28. januar klokken 20.00 på TV 2 og TV 2 PLAY.