GO'

13-årige Jonas har startet sit eget cateringfirma, og fredag fik han en overraskende ordre

Jonas Hinge Thomsen fik blandt andet en booking fra et af sine kokkeidoler, da han fredag gæstede ‘Go’ morgen Danmark’.

Der duftede af stegt bacon da 13-årige Jonas Hinge Thomsen gæstede ‘Go’ morgen Danmarks’ studie i Tivoli fredag morgen.

- Jeg laver en spaghetti carbonara, som vi skal til at have samlet nu. Det er en ret, jeg har lavet rigtig mange gange, så du burde være helt tryg, lød det fra Jonas Hinge Thomsen.

Idéen til hans cateringfirma startede, da han blev hjemsendt fra skole, og han pludselig havde mere tid, end han plejede.

Og for Jonas Hinge Thomsen, der altid har elsket at lave mad, var det meant to be at lave mad til andre menneske hjemme fra sit eget køkken i Valby.

- Det, jeg gør, er, at jeg får en bestilling fra nogle på Facebook. Så finder vi ud af en menu sammen og en pris, og så laver jeg maden og bringer den ud til dem, forklarer han.

Kedede sig under nedlukning

Hvad der startede som nogle Facebook-opslag, hvor han tilbød at lave mad til mennesker i sit nærområde, er endt med, at han nu har fået flere faste kunder i forretningen:

- Jeg har fået en kunde, som er hjertepatient, så han spiser ikke pasta, ris eller hvidt brød, så der har vi så fundet ud af en menu sammen. Han får en masse fjerkræ og en masse fisk, fortæller Jonas Hinge Thomsen.

Jeg vil gerne booke dig til at komme og lave mad til mig

Casper Sobczyk, køkkenchef på Restaurant Capa

Og ifølge Fødevarestyrelsen er der ikke umiddelbart problemer i, at en 13-årig dreng som Jonas Hinge Thomsen kaster sig ud i at lave take away.

- Han skal selvfølgelig overholde fødevareloven under alle omstændigheder. Det er man forpligtet til, uanset om man er registreret hos Fødevarestyrelsen eller ej, siger Martin Birch Hansen, fra Fødevarestyrelsen til TV 2 Lorry.

Og siger til Jonas Hinge Thomsen, at han kan ringe, hvis han har spørgsmål.

Jonas Hinge Thomsen har ikke kun imponeret naboerne i Valby.

Fredag morgen fik han også en hilsen fra et af hans kokkeidoler, nemlig Casper Sobczyk, der til daglig er køkkenchef på Restaurant Capa i København.

- Jeg er kæmpe, kæmpe fan. Et rigtigt godt råd er bare: Tro på dig selv. Stol på dig selv, selvom det går dårligt eller andre folk siger noget andet, så altid tro på dig selv. Jeg vil gerne booke dig til at komme og lave mad til mig. Jeg glæder mig, lød det i en videobesked.

Jeg er ked af at sige det til min mand, for det er hans hofret derhjemme, men det her, det smager bedre.

Janni Pedersen, vært

Og selvom Jonas Hinge Thomsen tydeligt var overrasket over hilsnen, tog han med det samme imod bestillingen.

- Det vil jeg da. Casper, vi finder ud af noget, sagde han og fortsatte:

- Casper er jo kendt for sin smørbøf, så jeg tænker, at vi skal lave noget med en masse smør, en masse kød, en dejlig manderet.

Har lært at arbejde under pres

For Jonas Hinge Thomsen har madlavningen ikke kun lært ham at tjene penge.

- Jeg vil sige, at jeg har lært om mig selv, at jeg godt kan arbejde under pres, hvis jeg virkelig gerne vil, lyder det.

Og hvis man skal stole på en af programmets værter, Janni Pedersen, kan den unge kok meget vel stå i studiet om nogle år og lave mad til hende igen:

- Jeg er ked af at sige det til min mand, for det er hans hofret derhjemme, men det her, det smager bedre. Hold op hvor det holder, Jonas.

Se hele indslaget med Jonas Hinge Thomsen i 'Go' morgen Danmark' på TV 2 PLAY