John Dillermand hitter ved årets fastelavn
De små nåede tilbage i skole til at kunne fejre fastelavn.
I disse dage bliver der sunget 'Fastelavn er mit navn' rundt omkring i det danske land, alt imens nye kattedronninger og kattekonger krones.
Trods coronavirus fejres den traditionelle fastelavn på skoler og i daginstitutioner i dag, og hvis vi dømmer efter vores mailboks, så er børnene klædt ud, som de plejer.
I år ser vi dog særligt én udklædning, vi ikke har set før.
Nemlig en rød- og hvidklædt person med navnet John Dillermand.
Populær i alle aldre
John Dillermand, som de fleste kender fra det omdiskuterede børneprogram på DR Ramasjang af samme navn, roder sig ofte ud i problemer, men heldigvis har han altid hjælpen lige ved hånden i kraft af sin magiske og utroligt lange tissemand.
Og looket med den stribede penis, overskæg og tophue har inspireret til flere af årets børneudklædninger:
Det er ikke kun børn, der får glæde af det specielle look. For de voksne kan også være med.
Blandt andet kokken Umut Sakarya, der lægger stemme til tegneseriefiguren, er hoppet i den stribede dragt.
Udover John Dillermand har coronapandemien også været til inspiration i flere hjem:
Og naturligvis har flere også valgt de lidt mere traditionelle kostumer: Her ses et udpluk af søde børn i mere klassiske kostumer:
Fastelavn skal fejres udendørs
Tidligere på ugen udsendte Sundhedsstyrelsen en pressemeddelelse, hvor de opfordrer til, at alle vinteraktiviteter rykkes udenfor - også fastelavn.
- Ved fastelavn bør I finde på andre aktiviteter end at mødes til traditionel tøndeslagning og raslen fra dør til dør. Det er arrangementer, som er forbundet med større risiko for smittespredning, stod der i pressemeddelelsen.
Styrelsen anbefaler, at man i stedet slår katten af tønden og spiser fastelavnsboller med dem, man ser i forvejen. Og så skal man huske på, at forsamlingsforbuddet på fem personer stadig gør sig gældende - også ved tøndeslagning udenfor.
Dog kan fastelavn afholdes i dagtilbud som vuggestuer, dagpleje og børnehaver og i de mindre klasser, der er kommet tilbage i skole. Her opfordres det dog til, at man holder sig indenfor stamklasserne.