GO'

Familie efterlyste en weekendhund, og fik 22 henvendelser på en time

Ifølge en adfærdskonsulent kan det være en god idé at låne sin hund ud.

Da Sabina Kjemtrup lavede et opslag på Facebook, hvor hun søgte en hund, som familien kunne låne i weekenderne, gik det stærkt.

Bastian, Sabina Kjemtrups søn, havde længe plaget om at få en hund, eftersom familiens gamle hund måtte aflives for knap tre år siden.

Men tingene havde ændret sig i familien. Bastians lillebror, Felix, har en kronisk sygdom, der gør, at han ofte skal på hospitalet.

Derfor valgte familien en anderledes tilgang end de fleste.

"Især det sidste halve års tid har det fyldt rigtig meget for ham, at han gerne ville have en hund", forklarer Bastians mor. Derfor var det overvældende, da 22 hundeejere tilbød, at familien kunne låne deres hunde.

- Det har fyldt så meget for Bastian, og så tænkte jeg, at det kunne jo være, at vi kunne være så heldige at låne en weekendhund, så det passer ind med, at Felix ikke er på sygehuset, forklarer Sabina Kjemtrup i 'Go’ morgen Danmark'.

Det væltede ind med tilbud

Efter Bastian i lang tid havde efterspurgt en hund, besluttede Sabina Kjemtrup sig derfor for at prøve at efterlyse en weekendhund i et opslag på Facebook, skriver TV 2 ØSTJYLLAND.

"Jeg er selv vokset op med hund og ved, hvor god en ven det kan være", fortæller Sabina Kjemtrup.

- Vi var faktisk nødt til at slette opslaget efter nogle timer, fordi vi havde fået 22 henvendelser. Bastian syntes, vi skulle tage dem alle sammen, men der sagde mor, at det var nok lige rigeligt, lyder det.

For familien var det overvældende, at så mange mennesker henvendte sig og tilbød, at de kunne få lov at låne deres hunde.

Hun så fjollet ud i ansigtet

Bastian

Valget faldt på toårige Coco, der er en old english bulldog.

Og der var en grund til, at det netop blev hende:

- For hun så fjollet ud i ansigtet, forklarer Bastian.

Bastian har følt, at det var uretfærdigt, at han ikke måtte få en hund, fordi hans lillebror er kronisk syg. Derfor er han meget glad for, at han nu kan låne Coco en gang imellem.

Det er en god idé

Hundeudlån er måske relativt ukendt i Danmark, men i USA er fænomenet mere udbredt. Blandt andet kan man køre forbi et internat og tage en hund med på en endagstur.

Ifølge Lise Lotte Christensen, der er adfærdskonsulent i Dansk Kennel Klub, er det en god idé at låne sin hund ud som weekendhund, hvis den kan klare det.

Jo bedre et netværk vi har af mennesker, som hunden er tryg ved, jo mere en harmonisk hund får man

Lise Lotte Christensen, adfærdskonsulent i Dansk Kennel Klub

- Først og fremmest kræves det, at det er en social og venlig hund. Så kan man sige, at hvis man skal låne sin hund ud, så er det vigtigt, at den familie, den bliver lånt ud til, matcher den livsstil, som den familie, der ejer hunden, har, lyder det.

Hun opfordrer til, at man starter med korte besøg, hvor hunden lærer weekendfamilien at kende, og derudover at man aftaler, hvad reglerne er for hunden.

For det kan være en fordel for både hund og ejer, at hundens netværk udvides.

Lise Lotte Christensen var med på en online forbindelse i 'Go' morgen Danmark'.

- Der vil være lange arbejdsdage, rejser og alt muligt andet, og jo bedre et netværk vi har af mennesker, som hunden er tryg ved, jo mere en harmonisk hund får man jo, forklarer hun.

Derfor opfordrer Lise Lotte Christensen andre til at gøre som Cocos ejere.

Coco er to år gammel og var også med i den røde sofa, da Bastian og Sabina Kjemtrup besøgte 'Go' morgen Danmark'.

Svært at sige farvel igen

Bastian og familien har nu holdt første weekend med Coco, og det har været en god weekend, hvis man spørger Bastian.

- Vi rendte bare rundt, og der kom faktisk vand over det hele på gulvet, fortæller han i 'Go' morgen Danmark'.

Bastian og Coco der holder weekend sammen.

Derfor var det også lidt svært, da weekenden med Coco sluttede.

- Det var selvfølgelig lidt øv at skulle aflevere hende igen, men vi havde snakket om det inden, og jeg synes, at Bastian klarede det rigtig godt, forklarer hans mor, Sabina Kjemtrup.

Se interviewet med Lise Lotte Christensen samt Bastian og Sabina Kjemtrup i 'Go' morgen Danmark' på TV 2 PLAY