Danser forlod 'Korpset', men fortrød lige bagefter

Det var en særlig besked fra instruktøren, der fik Frederik Nonnemann til melde fra i 'Korpset'. Og beslutningen har naget ham siden.

En sangtekst kørte på repeat i Frederik Nonnemanns tanker, mens han kæmpede sig gennem de sidste timer af sin deltagelse i 'Korpset'.

Det var linjen "I'm never gonna dance again" fra Wham!-hittet 'Careless whisper'.

Danseren havde nemlig stærke smerter i hoften, og de tog kun mere og mere til på fjerdedagen med benhårde øvelser og minimal mulighed for restitution.

Derfor blev Frederik Nonnemann den anden aspirant, der udgik af årets sæson efter den tidligere håndboldspiller Daniel Svensson.

- Jeg lever blandt andet af dans. Og min hofte bliver bare værre og værre. Jeg kan ikke tage chancen, lød hans begrundelse, da han selv valgte at melde fra og forlade kurset.

Men den beslutning har naget ham siden.

- Jeg fortryder ret meget, at jeg stoppede der, siger han i dag.

Frederik Nonnemann

  • Født 11. juni 1990 i Hørsholm. 
  • Har i løbet af sin karriere som professionel danser fĂĄet en 3. plads ved VM for ynglinge, vundet DM i voksenrækken samt en 5. plads i turneringen London Open. 
  • Debuterede i 'Vild med dans' i 2013 og har medvirket hvert ĂĄr frem til 2019. 
  • Uddannet markedsføringsøkonom fra Copenhagen Business Academy og har senere gennemført en HA-almen fra RUC.
  • Arbejder ved siden af dansen som agent for en række kendte danskere hos firmaet Social Works.
  • Derudover underviser han i dans og stĂĄr bag podcasten ’Okkulumbus’.
  •  Privat danner han par med fotograf og boligstylist Mikkel Dahlstrøm. 

 

Ikke varige méne

Faktisk havde danseren ellers tidligere på dagen besluttet at kæmpe videre efter at have talt med programmets tilknyttede læge.

- Du kan sagtens fortsætte, men det er dit call, lød hans svar, da Frederik Nonnemann spurgte, om han kunne gøre varig skade på senerne i sin hofte ved at blive ved med at køre på.

En gang før har en hofteskade nemlig betydet, at Frederik Nonnemann ikke kunne danse i flere måneder.

Den pådrog han sig under et VM i Hongkong i 2006, og derfor vidste han, hvad det krævede af genoptræning, fysioterapi og kiropraktortimer at komme ovenpå igen.

Men hvis han – som lægen sagde – ikke kunne få varige mén, var han ikke i tvivl om, at han ville fortsætte.

- Så tørrede jeg øjnene og sagde: "Frederik, nu tager du dig sammen og gør det, for det kommer ikke til at ødelægge dig".

Derfor bed Frederik Nonnemann smerten i sig og kløede på med dagens holdøvelser, hvor der blandt andet skulle løftes tunge træstammer og slæbes cementstænger på en lang strækning, indtil solen gik ned.

Og det var netop udsigten til at havne i endnu en øvelse, hvor der skulle løftes noget tungt, der fik ham til at melde fra.

- Det bliver kun hĂĄrdere

For sĂĄ snart Frederik Nonnemann og holdkammeraterne var kommet i mĂĄl med cementstangen, faldt der en vending, som skubbede danseren ud over kanten.

- Lad os komme videre i programmet. Det bliver kun hårdere, lød det fra instruktøren Erik B. Jørgensen.

Og her tænkte Frederik Nonnemann straks, at dagen på ingen måde var slut, og at der ventede en ny bære-øvelse senere på natten.

Han forestillede sig i løbet af et splitsekund, hvordan han ville ryge på et nyt tremandshold med to holdkammerater, han ikke ville være bekendt at svigte. Og hvordan han så ville blive nødt til at presse sig selv så meget, at hans hofte måske ville gå rigtigt i stykker.

- Og så tænkte jeg: "Det er et tv-program, og hvis man skal sige fra, så er det, når man kan mærke, at ens egen krop virkelig er på vej ud på et sidespor," siger Frederik Nonnemann.

Da jeg fandt ud af det, irriterede jeg mig ad helvedes til

Frederik Nonnemann

Derfor tog han sit nummer af, men kort herefter stod det klart for ham, at det var den forkerte beslutning.

For der ventede ikke flere øvelser den aften. Dagen var slut, og lastbilen kørte aspiranterne hjem til basen.

- Da jeg fandt ud af det, irriterede jeg mig ad helvedes til over, at jeg ikke bare ventede til den næste dag, siger Frederik Nonnemann.

- Men 'Korpset' handler også om det psykiske i, at du ikke ved, hvornår det stopper. Og havde de andre nu skullet løfte noget mere, så havde jeg ikke fortrudt det, fortsætter han.

Vendte hjem med trykkede ribben

Da Frederik Nonnemann kom hjem efter optagelserne i efteråret, gik det op for ham, at han ud over en overbelastet hofte også havde pådraget sig to trykkede ribben i en bokse-øvelse på kursets første aften.

- Det fyldte slet ikke noget, da jeg var i det. Kun når jeg lå på siden – men jeg tænkte, at det bare var, fordi jeg havde båret meget. Men det gjorde jo virkelig ondt, da jeg så kom hjem, og adrenalinen havde lagt sig, siger Frederik Nonnemann, som måtte på skadestuen, da han vendte hjem fra 'Korpset'.

Og faktisk har de to bøjede ribben taget ham længere tid at komme over end hoften.

Efter en måneds tid med timer hos en fysioterapeut var hoften god igen, mens det tog to-tre måneder, før Frederik Nonnemann kunne sove ordentligt for ribbenene.

Siden sin exit har danseren dog spekuleret på, om han ville fremstå svag i programmet, fordi han var den første, der selv valgte at melde fra.

Stærkere end han troede

Frederik Nonnemann sagde nemlig ja til at deltage i programmet, blandt andet fordi han ville gøre op med forestillingen om, at han skulle være svagere end andre mænd på grund af sin seksualitet.

Men nu hvor han har set programmerne, mener Frederik Nonnemann alligevel, at det er lykkedes meget godt – også selvom han endte med selv at melde fra.

- Jeg synes jo egentlig, jeg gør det ret godt og er ret stærk, indtil jeg ikke tør mere, siger han.

Samtidig har hele oplevelsen vist danseren, at han faktisk er meget stærkere, end han selv troede.

- Jeg har fundet ud af, hvor meget der skal til, før det egentlig gør rigtigt ondt. Så jeg føler, at jeg er blevet meget stærkere mentalt, siger Frederik Nonnemann.

Det viser sig eksempelvis, hvis han skal bære noget tungt, eller hvis det er så koldt udenfor, at man normalt ville beklage sig over det.

- For når man har været med i 'Korpset', så er det bare lige pludselig ikke særlig tungt eller særlig koldt længere, siger han og griner.

Forud for Frederik Nonnemanns exit pillede instruktørerne den tidligere håndboldspiller Daniel Svensson ud, mens den tidligere cykelrytter Bo Hamburger og iværksætteren Cecilie Lind også forlod 'Korpset' på fjerdedagen.

Otte deltagere er tilbage og kæmper videre.

Se 'Korpset' pĂĄ TV 2 mandag klokken 20 eller pĂĄ TV 2 PLAY.