Coronavirus

Har boet adskilt i næsten et år - nu er par igen under samme tag

Det blev fejret med champagne, da Søs Trier fik andet stik med vaccinen og igen kunne flytte sammen med sin mand.

Glæden var stor, da Søs Trier igen kunne omfavne sin mand.

- Det var bare vildt fantastisk. Lykkefølelsen skyllede bare ind over mig, fortæller hun i ‘Go’ morgen Danmark’.

I et år har det unge par boet adskilt i flere perioder for at sikre sig, at hun ikke blev smittet med corona.

Det blev fejret med champagne, da Søs Trier havde fået sit andet vaccinestik.

Søs Trier er nemlig kronisk syg med flere autoimmune sygdomme.

Derfor var glæden stor, da hun forleden fik sit andet stik med coronavaccinen og igen kunne se frem til at bo fast under samme tag.

- Fysisk berøring har jeg førhen taget for givet, og det gør jeg hvert fald ikke længere. Nærværet og samværet er det, jeg har savnet mest i det her år, forklarer hun.

Et år i sommerhus

Da Mette Frederiksen for mere end et år siden lukkede Danmark ned, isolerede Søs Trier sig med sin mand i et sommerhus, de havde lånt.

- Den første tid var faktisk rigtig god. Vi hyggede os, og vi tog i skoven. Det var som en miniferie. Vi sang med hver fredag til fællessang og mærkede sammenhold alle vegne. Jeg tænkte: ”Det her kommer vi igennem, selvfølgelig gør vi det”, fortæller hun.

De dage, hvor han kom op i sommerhuset til mig, glædede jeg mig rigtig meget til

Søs Trier, førtidspensionist

Men snart skulle hendes mand, Anders Trier, igen på arbejde som politiassistent, og det betød, at parret måtte splitte sig op, og det var hårdt.

- Alt der før havde samlet, som fællessang, blev jeg pludselig ked af det, når jeg så, fordi det bare mindede mig om, at jeg sad her alene, lyder det.

"Jeg hadede, at jeg ikke bare kunne gå hen til ham og give ham et kys eller et knus, og nogle gange tænkte jeg også, om vi ikke bare kunne gøre det, men så ville alt det andet bare være spildt", forklarer Søs Trier om parrets møder på afstand.

Sådan boede parret adskilt i en periode, og de kun så hinanden på tre meters afstand, når Anders Trier kom forbi uden for de ferier, de holdt sammen i isolation.

- De dage, hvor han kom op i sommerhuset til mig, glædede jeg mig rigtig meget til, og så sad han der med lang afstand til mig, og det var jo ikke så sjovt. Så det var meget blandede følelser. Glæde over at se ham, men jeg hadede, når han tog hjem igen, forklarer hun.

Jeg er beskyttet, men ingen ved rigtig, hvor meget

Søs Trier, førtidspensionist

Senere flyttede Søs Trier hjem, mens Anders Trier boede i campingvognen i haven og hos en ven i en periode.

Skal vænne sig til andre mennesker igen

Efter et år i isolation, skal Søs Trier igen vænne sig til at være ude blandt andre mennesker igen.

Men selvom hun nu er vaccineret, betyder det ikke, at alt er som før.

- Min mand var inviteret til vaccine med AstraZeneca, som han så ikke kunne få. Han har fået den tilbudt på baggrund af, at jeg muligvis ikke er fuldt beskyttet. Det er rigtig svært for mig at vide, at jeg er beskyttet, men ingen ved rigtig, hvor meget, lyder det.

Alligevel er humøret højt, og snart kan parret flytte ind i deres nybyggede hus sammen.

Se interviewet med Søs Trier i 'Go' morgen Danmark' på TV 2 PLAY