Sommerdrømme

Ud med plastik, hvide vægge og helt nye ting – her er de tre største boligtrends lige nu

Ro, solide materialer og masser af personlighed. Det er nogle af stikordene, når det kommer til indretning i bedste 2021-stil.

Gennem de seneste år har boligtrenden bevæget sig væk fra de hvide rum og de masseproducerede Ikea-køkkener.

Vi har været igennem forskellige farvetrends, der for et par år siden startede ud med, at mange danskere fandt modet til at male én væg i en anderledes farve eller med kalkmaling eller vildt tapet. Og i 2019 og 2020 var nogle endnu modigere og malede hele rum i en douche blå eller grøn.

Men i 2021 skal vi på flere punkter turde at gå skridtet videre.

Det fortæller boligindretningsekspert Camilla Kjems, der er tidligere chefredaktør på magasinerne Femina og Indret.

Hun er netop nu aktuel som dommer i TV 2-programmet 'Sommerdrømme', hvor fire hold indretter hver deres sommerhus og i sidste ende dyster om at vinde huset til en værdi af to millioner kroner.

- Hvor det tidligere var mere stringent, hvad der var moderne, og hvad der ikke var, så handler det i 2021 i højere grad om at få personlighed ind i sit hjem, siger hun og fortsætter:

- Vi ser en bevægelse mod øget diversitet. Det er accepteret at have forskellige præferencer, og det personlige valg er trendy. Der er selvfølgelig stadig underliggende tendenser, men der er langt bredere rammer til at sprælle ud.

Nedenfor fortæller Camilla Kjems om de tre tendenser, som hun ser i boligindretningen i 2021.

1. Ro på

Hvis man virkelig skal være up to date inden for boligindretning, så handler det om at få en masse ro ind i sit hjem.

Det gør man blandt andet ved at bruge farver på en særlig måde.

- Vi er begyndt at se, at det er blevet trendy at bruge mange farver - særligt som tone i tone. Altså mange farver inden for den samme farveskala, hvor man ser, at folk maler både lofter, gulve, møbler og karme, fortæller Camilla Kjems.

På den måde vil rummet virke roligt, fordi der vil være en stærk sammenhæng mellem fladerne.

- Kodeordet er balance og dybde, som mange har brug for ovenpå en dystopisk tid med usikkerhed, siger Camilla Kjems.

Hun fortæller, at flere af holdene i 'Sommerdrømme' gør brug af den nye trend med de forskellige nuancer inden for samme palette.

Særligt er det jordfarver, organiske farver og knækkede farver, der hitter. Et eksempel på trendy farver i 2021 kan ses herunder:

2. Keramik, flet og genbrug

Vi er på vej væk fra nye, masseproducerede ting i hjemmet. Det gælder alt fra møbler og interiør til vinduer, døre og byggematerialer.

- Det er egentlig i forlængelse af første punkt, men i og med at vi det seneste år har oplevet, at vores liv blev revet op med roden, så har vi et øget behov for at mærke vores historie og rødder, siger Camilla Kjems.

Det resulterer blandt andet i, at respekten for det gode håndværk er blevet moderne i indretningen, og interiør skal derfor helst være af gode, tunge, solide materialer såsom lertøj, keramik, træ og andre naturmaterialer. Kvalitet er det vigtigste, og det er moderne at købe genbrug og særligt at istandsætte gamle ting for at give dem nyt liv.

Samtidig med at historien og vores rødder er kommet i fokus, er naturen rykket indenfor.

- Møbler skal ikke længere være firkantede. Vi ser gerne organiske former på møbler, og vi kan helt konkret tage ting fra naturen og bruge dem i vores indretning. Det så vi blandt andet særligt hos Anne og Ole i programmet.

3. Plads til arbejds- og krealiv

På sin vis er frirum og arbejdsrum rykket tættere sammen det seneste tid, når man ser på, hvad der hitter i boligen.

Det betyder helt konkret, at man i sin indretning skal forsøge at adskille arbejds- og kreatid, men samtidig have plads til begge områder. Det gælder både for hverdagsboligen og for sommerhuset, siger Camilla Kjems.

- Hvis man er så heldig, at man har pladsen til det, så er det nu blevet smart at have et rum til arbejde og et til noget, som fodrer ens kreativitet, siger hun.

Vi har brugt mere tid i hjemmet, og derfor skal vores hjem kunne rumme både afslapning, arbejde og dyrkelse af interesser.

- Det handler egentlig om, at ens interesser skal kunne ses i ens hjem. Hjemmet skal ikke længere bare være en base. Det skal afspejle vores forskellige facetter og interesser, siger Camilla Kjems.

Hvis man er friluftsmenneske, så kan man bygge et shelter i haven. Hvis man elsker en tur hos en kosmetolog, så kan man lave sit badeværelse i spastemning.

Gode råd, hvis du vil være med på 2021-trenden:

  1. Få ro ind i din bolig ved at bruge ting fra naturen og farver du finder i naturen. Brug gerne mange farver tone i tone. Vær ikke bange for at vise personlighed.
  2. Brug genbrug i din indretning. Gerne ting lavet af mindre forgængelige materialer som keramik, stentøj og solidt træ.
  3. Adskil arbejdsliv og krealiv i din bolig, men få gerne plads til begge dele, da dit hjem nu ikke længere kun skal være din base, men derimod skal rumme hele dig.

Du kan se 'Sommerdrømme' onsdag klokken 20 på TV 2 eller nu på TV 2 PLAY.