Iværksætter ansætter "bedsteforældre" til at rydde op

"Bedsteforældrene" bidrager med langt mere end oprydning, lyder det.

Hvad gør man, hvis man er administrerende direktør i en virksomhed, hvor brugte kaffekopper og tomme dåser hober sig op?

Man ansætter "bedsteforældre" til at skabe et hyggeligt kontormiljø.

Det er i hvert fald svaret i it-virksomheden Visma Dinero, hvor en håndfuld mænd og kvinder oppe i årene er blevet ansat. De rydder op, vander planter, bager vafler, hyggesnakker og behandler generelt de ansatte som deres børnebørn.

- Det har været en 100 procent succes, siger administrerende direktør og iværksætter Martin Thorborg.

- Og det, der er sket, er faktisk meget fedt, for folk blev flove over, at der blev ryddet op efter dem. Så der gik ikke særlig lang tid, så begyndte folk at rydde op efter sig selv. Det var simpelthen for pinligt, at der kom nogle og tog en tallerken eller et krus, så det har haft en meget opdragende effekt på en god måde, siger han.

"Det bedste job"

Og ordningen er ikke kun en succes, når man måler på mængden af rod og brugte kopper.

Både de ansatte og ”bedsteforældrene”, der flexjobbere, pensionister og efterlønnere, er begejstrede.

- Det redder ens dag at komme herind. Man hører jo om kærester og meget andet, og det er så skønt, siger ”bedsteforælderen” Nils Bacher.

Han har arbejdet i servicebranchen siden han var 14 år – i dag er han 65 år – og det her er det bedste job, han har haft, lyder det.

- De er altså skægge, de her unge mennesker. Man kommer til at holde rigtig meget af dem. Det er vores børn. Man kan mærke, når de er lidt triste, så må man jo snakke lidt med dem, siger Nils Bacher.

Kærestesorger og dagligdagsproblemer

Tidligere har Visma Dinero haft unge piccoliner ansat, men det var ikke en succes.

- De var ustabile og dårlige, og når det var mandag, havde de ondt i hovedet og havde festet for meget. Og så skulle de pludselig på studietur eller noget andet, siger Martin Thorborg.

Derfor fik han ideen at gribe fat en den anden ende af alderskalaen. Og det har han ikke fortrudt.

Især de nye kollegers alder er et plus. Både fordi de er gode til at skabe en hyggelig stemning ved at komme med banankage, hjemmelavet syltetøj eller et husmorråd, hvis der er brug for det, lyder det fra ansatte i virksomheden.

- Jeg har fået et godt råd med citronsyre, da jeg skulle afkalke et eller andet, siger Thomas Dragsbæk, der arbejder som udvikler.

- Det er meget hyggeligt, at de er ældre. De stiller frugt og slik frem og bager vafler og spørger, hvordan vi har det, siger Cecilie Standland, der er ansat som supporter.

Og den store succes betyder, at konceptet bliver rullet ud i hele Visma, der blandt andet ejer Visma Dinero, og som har cirka 1000 ansatte.